www.zachatie.org
Семейство, дом и свободно време => На чашка кафе и на халба бира => Дом и хоби => Темата е започната от: an_manisto в Юли 01, 2009, 18:54:32 pm
-
Момичета ,искам да си закупя тефлонова скара,в магазина ги водят електрически барбекюта.Иска ми се да чуя мнението Ви, за да реша какво да правя.
-
Аз лично имам тефлонова скара и съм много доволна за апартамент е прекрасно, единственото е, че трябва да имаш як ширм, защото си пуши сериозно!
-
Имам такава на AEG, уж хубава, ама не съвсем. Изключително бавно стават нещата на нея. Изпробвахме я с гости и в резултат ядохме среднощ, полусурови пържоли. Последващото ползване не беше по-успешно. Пуши много, мие се трудно (обемна повърхност е). Абсорбаторът ми е адски мощен, но въпреки това не се осмелявам да я използвам на закрито. За открито, ако купувах днес, бих взела скара за въглища. Хем е и по-компактна.
-
Такава AEG аз подарих на брат ми. Същите са отзивите. :? Сега прашасва из шкафовете им.
На мен ми подариха Rohnson (http://megashop.bg/techno/images/Rohnson_R250_b.jpg), същата работа, но...има капак. Като се сложи капака, месото се пече сравнително бързо.
Предимства - месото не се залепя и се мие лесно.
-
Ние също имаме такава и много я позлваме. Половината е скара а другата половина туч. Изключително доволна съм:) А зеленчуците на тези скари (картофи, моркови, тиквички, патладжан, лук, пипер...) стават невероятна вкусотия:):):)
Ползвам я и на терасата и под аспиратора, но Анизи е права...ако не е много мощен аспиратора (нашият не е) понякога си пуши доста:) Но пък е много вкусно:)
Нашата също е с капак. Мие се(почиства с кухненска хартия докато е топла) много лесно:)
-
Аз имам тефлонова скара Taurus, много съм доволна. Ползвала съм я само на закрито - остъклена тераса - и не съм имала проблеми. Дори риба съм пекла на нея и въобще не се омириса целия апартамент, както става с обикновената скара. Нещата стават сравнително бързо. Без капак е моята. Лесно се мие, защото нищо не залепва по нея. Има улей и ваничка за мазнината, която изтича.
-
За открито, ако купувах днес, бих взела скара за въглища. Хем е и по-компактна.
osi_9 а и няма по- вкусно нещо от приготвени меса, зеленчуци и т. н на дървени въглища.
Ние имаме електрическа скара, но отдавна е на тавана, защото наистина много пуши и всичко се омирисва, независимо от мощния абсорбатор. Всичко, което е за скара вкъщи го правя на фурна, а на пикник като ходим си използваме барбекюто на дървени въглища :balk_170:
-
Добре де, нали напоследък много се пише и говори, че месото на скара е канцерогенно. Кои скари имат предвид -електрическите или дървените, нещо не схващам?
В къщи имаме грил тиган и на него печехме месо, но откакто си взехме уреди на Zepter казвам ви се родихме,на техния тиган за нула време стават пързолите, без мазнина , без пушеци, без миризми.
-
Процесът на печене на скара е канцерогенен -- независимо каква е скарата. От разликата между температурата на месото и скарата се получава окисляване на храната, което се счита за предразполагащо към ракови заболявания. Полезните начини на проготвяне на храна, за профилактика на раковите заболявания, са задушаване, варене, готвене на пара, бланширане, готвене в микровълнова печка и нискотемпературно, краткотрайно печене във фурна или грил.
-
Ама готвенето в микровълнова печка полезно ли е? Нали и тях ги обвиняват в канцерогенни уреди.
-
Оказва се, че не е вредно, в стъклени съдове обаче (не пластмасови).