www.zachatie.org
Семейство, дом и свободно време => Спорт и здравословно хранене => Хранене => Темата е започната от: Лазар Радков в Май 20, 2010, 20:08:30 pm
-
В тази статия ще ви дадем 2 прости съвета за това как да подбирате храната, която консумирате. Приятно четене :)
Ако не е тичало, летяло, плувало или не е зелено – не го яж!
Под “тичало, летяло, плувало”, както можете сами да се досетите, става въпрос за сухоземни животни, птици както и такива, обитаващи реките и моретата. На български този принцип е по-познат като “да е расло на кокал” :) Освен месото към тази група спадат и органите на съответните животни, както и останалите продукти, идващи от тях – млечни изделия (сирене, кашкавал), масло, сметана. С млякото е добре да бъдем малко по-предпазливи, понеже лактозната нетолерантност е нерядко срещано явление. Освен това има хора, които имат алергия към млечния протеин – така че сиренето, кашкавалът и млякото не са за тях. ... прочети още ... (http://www.livetolift.com/2009/05/26/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B1%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B5-%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B8/)
-
Много полезна статия. Когато бях малка, баба ми така ме учеше, да ям само расло на кокал. Въпреки, че тайната е да не прекаляваш с храните които са вредни.