www.zachatie.org
Семейство, дом и свободно време => На чашка кафе и на халба бира => Дом и хоби => Темата е започната от: mishanta в Ноември 29, 2011, 16:52:54 pm
-
Момичета имам нужда от съвет!
Ползвате ли, каква марка, доволни/недоволни?
Аз изхвърлих капака на моята антика, защото ме беше страх от нея,
но има меса и рецепти за които си трябва!
Искам обаче да е нещо сигурно, защити разни и така нататък!
Дайте ми съвет, помогнете ми с мнение!
-
Определено не си взимай от турските, които ги има навсякъде - имаме една такава и така си стои.
После си купихме една испанска от Технополис за 96 лева, ама нещо не и харесвам клапата, която изпуска въздуха, защото се върти и пръска навсякъде и става ужас.
Бях виждала едни , на които не им се върти тази дюза, ама незапомних марката, защото вече се бях примирила с испанската.
-
запис!
-
аз имах тази дилема миналата година. след разпит на всички колежки в моята работа и в работата на мъжа ми, единодушно се спрях на марка "фагор"
http://fagor.bg/index.php?item=288&group=13 (http://fagor.bg/index.php?item=288&group=13)
ползвам я година вече и съм доволна, като я намерих в магазин Техномикс.
-
Мише, аз си взех 6 литрова от Карфур, тяхната си марка. Изглежда ето така
(http://www.rennesresto.com/wp-content/uploads/2011/08/cocotteminute.gif?&w=150)
Тази е идентична на старата тенджера под налягане на нашите, която е от 81-ва и още не е мръднала...
-
Много, много :flower: Благодаря!
Картиче, старата ми беше точно анадолска,
ползвала съм я доста, но последната година започна да ме притеснява!
Да пръска от винтила и направо изхвърлих капака,
сега си ползвам тенджерата съвсем порядъчно с едно друго капаче!
Рали, майка ми и свекърва ми имат от старите, ама вярно са вечни!
6 литра и аз мисля са достатъчни, като обем.
Мина, от прочетеното в нета Фагор като че ли за най-надеждни са представени!
Благодаря още веднъж на всички за споделеното!
-
ползвам я година вече и съм доволна, като я намерих в магазин Техномикс.
а къде има магазини Техномикс в София?
-
http://www.techno-mix.com/page/magazini
бул. Мадрид 47
бул. Симеоновско шосе 74
бул. Европа 148
-
Рали, каква цена беше карфурската (ориентировъчно)?
И аз съм на вълна смяна на тенджерата.
-
Моята е Sapir (идея нямам чия марка е), не е скъпа, ползвам я четвърта година май.
Влиза в употреба много често - за мен е един от най-необходимите уреди в домакинството.
пп Ако не ме лъже паметта, от Метро я купихме.
-
Рали, каква цена беше карфурската (ориентировъчно)?
И аз съм на вълна смяна на тенджерата.
Нещо около 100-на лева ми се върти, за съжаление не помня точно...
-
преди време, когато я търсих я нямаше масово. явно Фагор се продават в определени магазини, а може вече и на повече места да предлагат стоките си. аз определено ползвам марката и нямам оплаквания, но всичко има и доза късмет разбира се. избрах 8 литра, тъй акто разликата с 6 литрова е минимална и при употреба си слагам необходимото, а при при повечко хора ми идва идеална :wink:
-
*Мина* , съвсем права си за литрите!
Техномикс предлагат онлайн пазаруване и доставка на адрес в линка който си дала.
Към момента нямам възможност да отида до магазините които midge посочи
и вероятно ще поръчам те така, без око да види ръка да пипне, дано ми е на късмет!
Дядо Коледа дали чете тази тема :lol:,
пък може вътре и друго да сложи...
-
мише, разпечатай му темата и я "забрави" до кафето му утре сутринта :wink: :lol:
-
Мише, аз направо изпратих линка на Дядо Коледа със следния виц:
Здравей, Дядо Коледа! Възможно е, миналата година да не съм написал правилно думата ПОРШЕ!
ПП: Изпратете само избрания от вас модел на Дядо Коледа, че едната тенджера има дисплей и мъжката половина ще избере нея, а е безмислено по-скъпа от останалите :lol:
-
Хахахахаха...
Стефи, запознат е той с начинанието...шегувам се!
Признавам си последните години си получавам подаръка във ваучер
и купувам за детенцето от Роман!Иначе имаме традиция
на Бъдни вечер на масата да се сложи нещо ново за дома ,
обикновено взимам дребна съдинка или свещи,
но сега ми е важно и ще е тази по-мащабна покупка!
midge, така се сдобих със сушилна в пъти по-умна
от средностатистическа блондинка като мен!
И след случката вече си избирам туй що ще ползвам самостоятелно!
-
ей това е моята
http://technika.bg/product/6035/tendzhera-pod-nalyagane-elekom-ek-8a.html
служи ми вярно вече 10та година (майко 8O)
-
Аз имам тази http://www.gamaelit.eu/product/b/bg/119 (http://www.gamaelit.eu/product/b/bg/119)
Испанска е. Получих я миналата година около Коледа за подарък. Ползвам я поне един път седмично и досега нямам забележки. Има 2 години гаранция, продава се с допълнително уплътнение, обикновен капак и решетка за варене на зеленчуци. Аз имам 6л., но сме 2 човека. За по голямо семейство мисля 8 л. е по-удобна.
-
Ползвам вече 6-та година тенджера под налягане Солинген - 9 литра. Не съм имала никакви проблеми с нея. С втори резервен клапан е, който отваря, ако поради някаква причина първият се е запушил или просто не сработи /за щастие досега не се е налагало/.
-
Речено-сторено, поръчах онлайн Fagor Future 8 от линка на *Мина*.
Дано ми е на късмет, ще пиша отзиви след като я получа!
И идва нова молба - РЕЦЕПТИ-
Знам, че има много из нета,
но ако имате изпитани, вкусни и добри попадения,
ще бъда много благодарна да ги споделите!
Аз правя Боб с бекон, Пиле задушено, Заек с гъби, моркови и лук,
сещам се и за една рецепта на свекърва ми с няколко вида меса!
:flower: Благодаря предварително!
-
Мише, аз в нея варя жито, боб, леща, супи - подготовка за крем супите особено, телешко варено, пиле със зеленчуци, предварително си варя всички меса и в общи линии е това. спестява доста време, особено в това бързо ежедневие. инструкции за ползване имам, но там няма рецепти, иначе с удовоствие ще ги споделя. да си я ползваш със здраве и да ви е вкусно на цялата фамилия.
п. п. когато ми донесат дюли в повече в нея правя и компот за деня, че става мигновенно. :)
-
Мише, две рюсепти от мен:
Телешко по бургундски
- 500 грама телешко
- 600 грама моркови
- 400 грама гъби
- 200 грама лук
- 3 скилидки чесън
- 250 милилитра червено вино
- 2 супени лъжици нишесте
- сол, пипер, дафинов лист, зелени подправки по вкус
Режеш телешкото на хапки, морковите на търкала, лука и чесъна наситно, гъбите на парчета. Запържваш лука и чесъна, добавяш кубчетата до запечатване, добавяш моркови и гъби, разбъркваш, добавяш нишесте, разбъркваш, сипваш виното и вода докато покрие всичкото. Добавяш сол, пипер, мерудии, затваряш, и след като писне вариш 30 минути. Сервирам с гарнитура от ориз.
Доб
- голямо хубаво парче свинско без кост
- 4 големи картофа
- 4-5 големи моркова
- две големи глави лук
- сол, пипер, розмарин, червен пипер
Месото го измиваш и го овалваш в червен пипер. Картофите на едри кубчета, морковите и лука на търкала. Запържваш овалянето месото до запечатване в тенджерата под налягане. Вадиш го, и сипваш лук, картофи, моркови. Бучваш месото отгоре. Сол пипер, розмарин, вода на око - да покрие зеленчуците. Затваряш и като писне още около половин час - 40 минути.
Иначе и аз като Мина варя вътре всякакви неща от бавно сваряващите се.
-
Много, много :flower: Мерсаж!
Рали, дай ако намериш на фото да видя как изглежда нишестето за готвене!
Купувала съм мнооогооо отдавна и нямам спомен.
То и с брашно може да се замени, но да знам!
-
Мише, ето двете, които купувам:
(http://www.pat-kam-zdrave.com/images/photoalbum/album_11/imgp5956_%5B640x480%5D_t2.jpg)
За китайско-японските рецепти карам на царевично, за другите на пшенично.
-
:balk_21:Рали златна си ти, златна!
Днес Катето ЕВро прави интересни пържоли със топено сирене в такваз джажда,
но хванах края, ще видя рецептата в детайли като го качат в нета!
-
Ползвам вече 6-та година тенджера под налягане Солинген - 9 литра. Не съм имала никакви проблеми с нея. С втори резервен клапан е, който отваря, ако поради някаква причина първият се е запушил или просто не сработи /за щастие досега не се е налагало/.
Моята вероятно е подобна - Солинген, купен от Метро преди 5-6 години за 20-тина лв., с два клапана. Идеална е!
Момичета, каквато и тенджера под налягане да си купите, най-важното е доброто почистване на клапана, за да не се превърне в бомба.
-
Моята нова домашна помощница пристигна днес!
И еВстеВстВено имам въпроси?
В самата книжка към нея има основни указания за работа с уреда,
но четох, че е хубаво с цел НЕпотъмняване да се свари в нея
литър мялко без да се затваря херметически!
Вие как процедирахте и ако варя млекце, тук блондинката в мен пита,
да го хвърлям ли после или да ощастливя Дядо Коледа с крем Ванилия! :lol:
Към тези които варят жито, за 500 грама колко вода се слага,
да покрие варивото или повече, и колко време се отмерва след
като винтила се включи?
-
Мише, аз лично мляко не съм варила :oops: и не знам. това съм го пропуснала. а за житото имай пред вид, че после добре трябва да я почистиш, особено финтила, че пръска яко, иначе добявам два- три пъти повече вода, до ограничението за максимум. :)
-
Само като съвет при готвенето в тенджера под налягане:
Гледайте никога да не пълните повече от 2/3 от обема на тенджерата.
-
В новият каталог на Метро има тенджера под налягане на TEFAL, Някой има ли, такава? Да сподели отзиви :wink:
-
Моя първи опит с тенджерата под налягане е вече факт! :photo: (http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/394783_2682940146479_1045590750_2810543_173485351_n.jpg)
Рали стана страхотно, много :flower:Благодаря за идеята!
Телешко по бургундски
- 500 грама телешко
- 600 грама моркови
- 400 грама гъби
- 200 грама лук
- 3 скилидки чесън
- 250 милилитра червено вино
- 2 супени лъжици нишесте
- сол, пипер, дафинов лист, зелени подправки по вкус
Режеш телешкото на хапки, морковите на търкала, лука и чесъна наситно, гъбите на парчета. Запържваш лука и чесъна, добавяш кубчетата до запечатване, добавяш моркови и гъби, разбъркваш, добавяш нишесте, разбъркваш, сипваш виното и вода докато покрие всичкото. Добавяш сол, пипер, мерудии, затваряш, и след като писне вариш 30 минути. Сервирам с гарнитура от ориз.
Признавам си направих само няколко промени-
*сложих всичко сурово,
*нямах нишесте, замених с брашно
*нарязах лука на едро
Много бърза и изключително вкусна рецепта!
Ориза направих, като в 3 чаши вряща вода
добавих малко олио, сол и сухи подправки на "Пикантина".
Към всичко това добавих чаша много добре измит ориз,
разбърках и варих 10 минути на тих огън!
Отстраних от огъня, махнах капака, сложих кърпа
и отново похлупих, след около още 10 минути
гарнитурата беше готова и идеално се поставяше
на топки с лъжица за сладолед!
Този начин на приготвяне взаимствах от Иван Звездев!
-
Мишантя, как ти доставиха тенджерата - у дома с куриер ли?
доволна ли си след пробите?
-
мяуууу, те свършили тия тенджери от линка :(
-
Джаме, на мен това ми е първа проба!
ТенДЖерето е много харош, като изпълнение, почистване...всичко!
Утре смятам боба за Бъднивечершната салата да сваря в нея!
Аз подложих на 15 минутен разпит човека от онлайн магазина
каза, че Фагор произвеждат за много марки и са от най-добрите на пазара!
Похвали си стоката човека, и още, че като защита са много надеждни!
Да му изнамеря телефона, да питаш защо такава липса!? :?
Иначе я доставиха безплатно Спиди, петък поръчах, понеделник дойде!
-
Абе ако щете вярвайте, ама друг модел тенджера под налягане на Фагор, дето го харесах под ваше давление чрез местен магазин тип Метро, също се изчерпа под носа ми. Май е популярен коледен подарък за майки, тъщи и свекърви. :D
-
Моята тенджерка я ползвам вече....3 година, подарък от свекито :D Варя с нея доста продукти, а за почистването - дирекно в съдомиалнята. На ръка съм я мила само с веро и съм нямала проблеми.
Бобът сварен с нея става божествен!
-
запис