0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

КЛОСТИЛБЕГИТ за мъжки фактор?
« -: Март 22, 2007, 17:31:34 pm »
Здравейте, момичета!

Не съм съвсем сигурна дали точно това е подходящата тема за въпроса ми, но ще го задам. Нека, ако модератора прецени да я премести.

В момента със съпруга ми и гинеколожката ми "разследваме" защо след една година опити си нямаме бебе.

Една от причините може би е малкото количество сперматозоиди в семенната течност на мъжа ми, установено след спермограма. След среща с уролог му бе изписан Клостилбегит - трябва да го пие поне месец и половина, за да има някаъв ефект по думите на доктора. И понеже изчетох доста за добрите и лошите страни на това лекарство, но те касаеха само женския организъм, бих искала да попитам какви странични ефекти би могло да има върху мъжкия организъм.

Моля, ако някой е наясно с този въпрос да ми отговори.

Предварително благодаря на всички, които ще се отзоват.

Оливия
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Re: КЛОСТИЛБЕГИТ за мъжки фактор?
« Отговор #1 -: Март 23, 2007, 15:12:11 pm »
Първо направете спермограма в специализирана клиника, след това пуснете и едни хормонални изследвания и тогава пристъпете към лечение.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #2 -: Март 23, 2007, 16:23:41 pm »
През "далечната" 1999-2000 моята половинка пиеше Клостил, пак така като гледам рецептите /месец, месец и половина/, за какво и как е бил изписан тогава - незнам.
Тогава за мъжки фактор се говорише "или за хубаво или нищо", така че и моя съвет е същия като на Мини.
Успех!!!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #3 -: Март 23, 2007, 17:20:14 pm »
Спермограмата вече е направена. Направена бе и посявка - там слава Богу няма проблеми. С резултатите от спермограмата, гинеколожката ми изпрати съпруга ми при уролог. Уролога прецени, че за момента това е лечението. След около месец ще има контролен преглед и може би нова спермограма.

Но все пак ме интерисува какво е влиянието на това лекарство върху мъжкия организъм.

Моля, ако някой е наясно да сподели информацията си.
« Отговор #4 -: Март 23, 2007, 17:21:34 pm »
Пропуснах да кажа, че и хормонални изследвания му правихме - и там всичко е наред.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #5 -: Март 23, 2007, 21:43:44 pm »
Чела съм в бг-маммата за приемане на клостил от мъже и отзивите бяха положителни. Имаше подобрение в спермограмата.
« Отговор #6 -: Март 26, 2007, 13:49:34 pm »
При нас за най-голямо съжаление, няма подобрение след клосилбегит, нещо повече - и брой, и подвижни са спаднали, което май доказва, че при мъжете всичко е строго индивидуално....

*
« Отговор #7 -: Април 01, 2007, 23:30:09 pm »
И на моя мъж му предписаха клостилбегит по 1/2 на ден.

Blueeyes, моля напиши колко време го пи твоя съпруг, каква доза и колко след приема му констатирахте влошаване! При нас след операция на варикоцеле имаше слабо подобрение и след това влошаване, ако и след клостилбегит стане така, не знам и за икси дали ще има..
Благодаря!
*

Хера

• 908
  • романтично люлякова
« Отговор #8 -: Април 02, 2007, 08:54:24 am »
Моят мъж прави първа спермограма в една лаборатория в Пловдив /не при Мели/ и тогава му бяха изписали Клостил...пие един месец и вече втората ни спермограма беше при Мели...резултата след първата не беше впечатляващ така, че незнам какво да ти отговоря. Резултат даде лечението при Мели :) и операцията от варикоцеле.
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
« Отговор #9 -: Април 02, 2007, 12:11:45 pm »
Andia,

pri nas beshe izpisan za tri meseca, napravihme knotrola sled oklo dva meseca i polovina, i rezulatatute e ot 18% burzopodvijni - spad na 13 i ot 6 miliona - - spad na 3 miliona. И аз като теб си мисля, че скоро няма да остане един нормален...
На този фон, имаме и една добра новина - морфологията по Крюгер от 7.5% се повишила на 9.5%.

Междувпрочем Кацаров препоръча посещение при един билкар в Симеоново - Е. Миланов, та сега пием и едни билки, чудя се дали този билкар е пропръчван от Кацаров и на други пациенти и дали има ефект?
*
« Отговор #10 -: Април 02, 2007, 13:56:43 pm »
Мъжа ми също пи Клостилбегит един месец,това беше в началото на откриването на проблема,контролната спемограма беше много влошена и дълго време след това не можа да се оправи ,май наистина при всеки е различно но си струва да се опита ако при някои има положителен резултат.
*
« Отговор #11 -: Април 02, 2007, 20:53:46 pm »
Благодаря на всички за отговорите! Това с билкаря Миланов- и ние сме така и от 2 дена варя билки. Доколкото знам, в билките има бабини зъби, магарешки бодил и др., та не мисля, че поне това ще навреди. А иначе за Кацаров-имам усещането че в определен момент на всички препоръчва едно и също (мода). Без да искам да обидя доктора по никакъв начин, но преди ок. 7-8 месеца предписа прегнил, много момичета написаха същото за техните мъже. Ние не го бихме от страх, да не стане по-голямо влошаване от това след операция от варикоцеле. Сега пак отидохме за коментар на влошаващите се резултати, препоръча изследване на хормони и каза-добре че не е бит прегнил, нямало е нужда, сега-клостилбегит и билкаря... Чест и почитания към доктора, не оспорвам професионализма му, но някак си ако няма възможност за подобрение, по-добре да се знае, но да си опитваме ей така за да видим ще подобри ли нещата или ще ги влоши..., ами някакси не ми допада този подход! Мели, моля извини ме, само споделям преживяно!