0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Как да си помогна при неспокоен сън?
« -: Ноември 02, 2006, 11:03:53 am »
Здравейте, момичета:)

Борим стерилитет от повече от 2 години.Аз имах проблеми с щитовидната жлеза - хиперфункция и Тиреодит на хашимото.8 месеца пих хормонални за въстановяване нормалната функция на жлезата и сега всички хормони са в норма и ендокриноложката ми спира лекарствата.
Клинични оплаквания за работата на жлезата нямам, но за съжаление имам сериозни нарушения в съня.Вечер заспивам бързо, но спя по 3-4 часа и будувам до сутринта.Постепенно тази умора се натрупва и през деня се чувствам депресирана и отпаднала.Според ендокриноложката ми проблема не е в работата на жлезата, а в нервите:(
От друга страна пък незная с какъв специалист д асе конслтурам /може би невролог/ за да ми изпише някакви леки таблетки за да спя спокойно и да не пречат за забременяване.
Много Ви моля момичета споделете с мен опита си, ако някой от Вас е имал такъв проблем и как е успял да го разреши.
Благодаря Ви предварително за отделеното ми внимание:)
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Как да си помогна при неспокоен сън?
« Отговор #1 -: Ноември 02, 2006, 12:08:57 pm »
Ми да ти кажа ако искаш първо пробвай с чайчета и разни билкови илачи, но мене като си ме хвани тоя период аз си знам 1 седмичка по 1/2  "веселушка" вечер.  :lol:
Моя док се изразява така - С две неща психоаналитиците в световен мащаб не могат да се справят - с безсънието и цената на сеанса.  :lol:  :lol:  :lol:
Успех!!!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #2 -: Ноември 02, 2006, 12:25:52 pm »
Чета хубава книга и гледам да и се съсредоточа така в нея, че да не мисля за разни проблеми. Освен това, правя разни упражнения за релаксация (от традиционната китайска медицина). Но най-добре заспивам след добър секс.  :lol:
*
« Отговор #3 -: Ноември 02, 2006, 17:11:08 pm »
Гледай да не се пристрастяваш към приспивателни лекарства. Потърси първо друг начин: билки, спорт, промяна на режима...
И да те помоля да ни подкрепиш в "Акция Буркан" в неделя. Инфо във всеки форум в темите "Акция Буркан"!
Alexandra
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #4 -: Ноември 03, 2006, 07:22:02 am »
Аз лично бях много доволна когато пих Жълт кантарион .Има успокоителен ефект.Ако правите опити за бебе го пиеш до ову!
 :D(можеш да си вземеш малко магнезий и Б12.)
*
« Отговор #5 -: Ноември 05, 2006, 01:52:07 am »
Също помагат Неуропан или Еунервина - билкови капки.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
« Отговор #6 -: Ноември 05, 2006, 21:31:34 pm »
Аз решавам проблема със спорт - изморявам се едно хубаво и после нямам проблем със съня. Друг вариант са чайчетата - пия един комбиниран чай от маточина, жълт кантарион и мента преди сън. Опитай също топло прясно мляко с мед. Успех!
  09.11.2007
« Отговор #7 -: Ноември 06, 2006, 10:21:57 am »
Аз също имам проблем със съня. Опитах да пия чай от маточина, помага, действа успокоително. Но пък сваля кръвното налягане и ако си с ниско кръвно, може да се почувстваш отпаднала. След два-три дни ефекта върху съня се забелязва  :)
« Отговор #8 -: Ноември 09, 2006, 11:41:42 am »
Аз имам проблеми със съня от много години. Понякога заспивам много трудно и се будя рано. Напоследък дори и дребни неща са в състояние да ме разтревожат и да нарушат съня ми и да получа сърцебиене. Преди пиех валериан и мелатонин, но наскоро ми препоръчаха SEDANAX и съм доволна- чувствам общо успокоение. На билкова основа, евтин и без противопоказания. Но трябва да се пие редовно, за да има ефект-според указанията в листовката. Понякога го комбинирам и с валериан, за да е по-силно.   
« Отговор #9 -: Ноември 10, 2006, 11:07:16 am »
 Вечер чай от маточина действа много добре и е на  ниска цена. Но ако не се получи пробвай с едни билкови таблетки - Dormiplant . Те са доста по-скъпи, но действат. В първите дни може да се взимат по 1 таблетка сутрин обед и вечер. После може и да се разредят. :lol:
*
« Отговор #10 -: Ноември 14, 2006, 14:23:45 pm »
Опитай един чай, на Биопрограма е, казва се "лека нощ". В тъмно лилава към тъмно синьо кутия е. Мъжът ми е много доволен от него. Но трябва да го пиеш поне няколко дена, за да се усети действието.
Аз пия доста жълт кантарион, за стомаха, за забременяването (ако въобще помага за това) и успокояване на нервите, което включва по-добър сън.
Някой спомена, че се пие само до овулация (за кантариона). Защо?
Не е ли напълно безвреден? Аз съм чела, че подпомага възстановяването на лигавицата, което е добра предпоставка за успешна имплантация. Защо тогава да не се пие през втората половина на цикъла?
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #11 -: Ноември 15, 2006, 07:17:41 am »
Жълт кантарион е противопоказен при бременност!Поради тази причина се пие до ову!!!Така или иначе жълт кантарион е еликсир за нервна система ,но трябва задължително да се правят почивки при продължителен прием! :D
*

Иван

« Отговор #12 -: Януари 01, 2007, 12:51:09 pm »
ПРИ БЕЗСЪНИЕ:
ОБЛИВАНИЯ ПО КНАЙП- със струя студена вода от пръстите до кръста и от петите до кръста за 1 минута в началото. после времето се удължава. Това е предписание за страдащи от разширени вени. По- добър е ефектът със загряване, описан по- долу

ТОВА НЕПРЕМЕННО ДА СЕ ПРАВИ ПОНЕ ДВЕ ПОРЕДНИ СЕДМИЦИ
1)Вана за краката- натапят се в кофа с хладка вода- 37 °С и се долива от горещия кран така, че се достига до 40- 45° С за 15 минути. Процедурата има антиспастичен ефект, подобрява кръвообращението на всички нива, вкл. И на главата и така успокоява. Може да се прилага винаги при всякакви спазми- главоболие, мускулни схващания, различни панически пристъпи, повръщане, р- во, болезнена менструация, стенокардни пристъпи и др.
2)  Млечна закуска-  40-50 г  извара, кашкавал, чаша мляко и пр. Съдържа аминокиселината тирозин, субстрат за мелатонина (хормон на съня).
3) Ароматна възглавница- комунига, хмел и лавандула по 100 г в американ или подобен плат, до главата – вечер. Тези билки успокояват и като чай.