Здравейте момичета!Искам да ви попитам има ли сред вас забременели момичета с висок пролактин?Ние със съпруга ми правим опити за бебче от около 9месеца и до момента без резултата.Правила съм си изследвания на половите хормони няколко пъти и винаги са били в норма.Миналата седмица ми излезнаха и резултатите от хормоните на ЩЖ, които ми назначи ендокринолог да ги направя и те са в норма с изключение на пролактина, който излезе 788,5 IU/l при референтни граници М. 45.0 - 375; Ж. 59 - 619. Последно бях изследвала пролактина март месец 2012 и тогава ако си спомням беше около 270 мисля.Странно ми е как за толкова кратко време пролактина е скочил толкова много.А по странното е, че аз си мисля, че си имам овулация, тъй като няколко месеца правих тестове за О и си имах силно + тестове, мерих и БТ и си имам и двуфазност в графиката, следих си ЦС и тя се променя като около + тестове за О става доста разтеглива и обилна и имам доста силни болки в областта на яйчниците около О (дори понякога и по време на секс са доста силни). Та сега се чудя дали има някакъв шанс да ни споходи чудото този месец с този висок пролактин?Утре съм на лекар да ми разчете резултатите и да ми каже какво ще правим от тук нататък?!Септември съм говорила с гинеколожката ми да отидем да направим спермограма и да започнем фоликуметрия (не съм сигурна дали го написах правилно).Все още си тая тайничко надежда, че въпреки високия пролактин може Господ да ни изненада с
тестче.Моля ви момичета ако има сред вас такива, които са успели да забременеят с висок пролактин да споделят опит.Усещам се, че сякаш се опитвам да видя светлинка в тунела....Съжалявам за дългия пост, но исках да ви обясня какво точно ме притеснява...