0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

увита пъпна връв
« -: Март 07, 2007, 14:58:05 pm »
Здравейте! При последния видеозон се оказа,че пъпната връв е около вратлето на бебо, преметната като шал.Докторът ме увери,че не е стегната,но ако усетя много силно и продължително ритане да му се обадя /той обаче не е наблюдаващия ми лекар и няма да ме изражда/.Според вас да искам ли да ми направят доплер или най-малко запис на тоновете или е достатъчно само да слушат пулса всяка седмица?По принцип възможно ли е бебето да се задуши,при положение,че водата го пази?
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: увита пъпна връв
« Отговор #1 -: Март 07, 2007, 15:28:44 pm »
Не се притеснявай, няма да се задуши бебето, но може да не се храни добре, ако много е притисната пъпната връв. Бих поискала доплер.
Симеон беше с двойно увита пъпна връв, но до последно беше добре кръвоснабдена. Очакваше се да е изтъняла, а беше дебела и здрава. Детето нямаше признаци на недохранване.

Каке разположено бебето в момента? Ако все още не е слязло ниско долу е възможно пъпната връв да си промени позицията.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
« Отговор #2 -: Март 07, 2007, 16:42:24 pm »
нормална родова позиция,корема ми е още много"висок".Отговаря си на седмиците,дори е със седмица напред.Това предполагам  е критерий,че добре се храни.На 30-ти март ми е секциото и още 3 седмици ще се шашкам :(
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #3 -: Март 07, 2007, 17:26:56 pm »
Няма да се шашкаш, много бебета са с увита пъпна връв, а щом ще раждаш със секцио няма да има проблеми :D

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
« Отговор #4 -: Март 07, 2007, 17:43:57 pm »
Аз няма да раждам сесцио, а и не знам дали имаме увита пъпна връв, и  въпреки всичко този роблем доста ме притеснява. Доколкото знам голяма част от бебчетата се раждат с увита пъпна връв и мен много ме е страх. Според моя доктор това било божа работа, да не го мисля, но... Има ли какво да се направи при самото раждане, ако е нормално?
*
« Отговор #5 -: Март 07, 2007, 17:53:08 pm »
Дени, ако при прегледите  не се е видяла, сигурно си е наред. Нали те преглеждат по няколко пъти в деветия месец?
« Отговор #6 -: Март 07, 2007, 18:11:51 pm »
Уж :lol: Аз съм в 9 - ти от 24 февруари. На 01.03 бях на ЖК и ме вика чак на 14.03 :lol: Днес ми падна тапата, но още нямам болки или симптоми. Притеснява ме дали е видял ако има  увита връв :( Но явно всички  се притесняват за нещо
« Отговор #7 -: Март 09, 2007, 10:34:55 am »
Дени, аз на твое място непременно бих искала ултразвук преди раждането. Честно да ти кажа, едва ли би ми издържала душицата до 14-ти, ако тапата вече е паднала.

И моето бебче е родено с двойно увита пъпна връв, със секцио, но тогава наистина няма такова значение.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
« Отговор #8 -: Март 09, 2007, 15:15:30 pm »
Tomina, щом ще раждаш със секцио, не се притеснявай. Опасността е по-голяма ако раждаш по естествен път. Всичко ще бъде наред, спокойно! Леко раждане! :D

Дени, ако се притесняваш, настоявай за ултразвук. Серизоните инциденти с пъпната връв се случват изключително рядко. Аз понякога се тревожа за същото, но на всеки две седмици ме слушат с доплер. Надявам се, че ако тоновете са наред, значи всичко останало е наред. Леко раждане! :D

« Последна редакция: Март 09, 2007, 15:17:36 pm от Baby2007 »
*
« Отговор #9 -: Март 15, 2007, 17:13:50 pm »
Нетрябвали да постъпищ в болница да бдещ под наблюдение. :?
« Отговор #10 -: Април 15, 2007, 08:02:31 am »
Моето бебе се роди с двойно увита пъпна връв около вратлето. Раждането ме беше нормално, проблемът  се видя чак като родих.Лекаря каза, че е била по-дълга иначе щях да видя проблем с раждането, защото бебето се дърпа навътре, не може да излезе.Но такъв проблем нямах, слава Богу.
 Пожелавам и на теб леко и безпроблемно раждане! Успех! :)

*

vesela13

• *
  • 4
  • Любовта побеждава всичко!
« Отговор #11 -: Април 16, 2007, 18:49:06 pm »
За съжеление при мен се случи същото.Бебето ми се роди с увита пъпна връв, при което то нямаше дихателна, сърдечна дейност. След двудневно борене за живота си , то почина.Болката ми е огромна. На консултациите които посещавах всичко беше наред с пъпната връв, а ето какво се случи в последния момент.Обвинявам докторите, защото можеха да ме прегледат на видеозон в деня на раждането и да предприемат секцио.Но трявба да продължа напред, колкото и до ми е трудно.
« Отговор #12 -: Април 17, 2007, 12:57:09 pm »
vesela13, ужасно съжалявам. На никого не трябва да се случват такива неща. Никога не знам какво да кажа в такава ситуация, просто няма думи за това. Желая ти много сили да продължиш.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07