0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

power

Дали има проблем?
« -: Март 28, 2007, 10:14:42 am »
Здравейте!
След missed в началото на април миналата година и два положителни теста на Sure Check през седмица, днес след като ме преглеждаха с вагинален УЗД (в началото на 6 с.) не можаха да открият наличие на плоден сак и някакви изменения говорещи за бременност... Изписаха ми Дуфастон и след 10 дни пак преглед?
Какво мислите - дали е рано или има някакъв проблем?
*
Re: Дали има проблем?
« Отговор #1 -: Март 28, 2007, 11:27:32 am »
Здравейте!
След missed в началото на април миналата година и два положителни теста на Sure Check през седмица, днес след като ме преглеждаха с вагинален УЗД (в началото на 6 с.) не можаха да открият наличие на плоден сак и някакви изменения говорещи за бременност... Изписаха ми Дуфастон и след 10 дни пак преглед?
Какво мислите - дали е рано или има някакъв проблем?

Възможно е овулацията да е била по-късно и за това да не се вижда нищо все още.
По принцип началото на 6 г.с. би трябвало да се види поне малка точица.
Дуфастона го изписват за да поддържа нивата на прогестерона, т.е. лигавицата, ако има бременност.

Ако имаш възможност, направи си кръвен тест за ЧХГ.
Най-добре 2, през 24 до 48 часа. Стойностите трябва да се покачат двойно.
На УЗИ се вижда горе-долу при стойности около и над 1000 ЧХГ. Преди това все още е прекалено малко.

Стискам палци всичко да е наред и скоро да се похвалиш.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

« Отговор #2 -: Март 28, 2007, 18:58:20 pm »
Подкрепям казаното от Роми /апропо, Роми добре дощла :)/
С кръвен тест, ще се определи най-точно, нараства ли ЧХГ, това е показател, че бременността се развива.
Поздрави

« Отговор #3 -: Април 02, 2007, 11:03:27 am »
Да де, обаче кръвния тест може да покаже наличието на бременност, но не и дали е нормална, или извънматочна.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #4 -: Април 02, 2007, 16:46:06 pm »
Да де, обаче кръвния тест може да покаже наличието на бременност, но не и дали е нормална, или извънматочна.

Ако се направи през 2 дни, в зависимост от стойностите , може да се предположи дали се равива нормално.
<br />
*

power

« Отговор #5 -: Април 02, 2007, 18:38:17 pm »
Здравейте, момичета!
Днес ходих пак. Отново ме гледаха с вагиналния ултразвук и пак нищо. Направих и трети тест - пак положителен. Пуснах изследвания за ЧХГ, в сряда ще са вторите, а в четвъртък трябва да излязат резултатите. 
*
« Отговор #6 -: Април 03, 2007, 10:33:37 am »
Здравейте, момичета!
Днес ходих пак. Отново ме гледаха с вагиналния ултразвук и пак нищо. Направих и трети тест - пак положителен. Пуснах изследвания за ЧХГ, в сряда ще са вторите, а в четвъртък трябва да излязат резултатите. 

Стискам палци за добри новини. :crossfingers:
Пиши като излязат резултатите.

В коя лаборатория ги пусна, та чак в четвъртък ще са готови?
В Кандиларов(София) резултатите излизат още същия ден, няколко часа след даването на пробата.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

*

esuna

« Отговор #7 -: Април 03, 2007, 14:22:38 pm »
От Търново съм. Пуснах ги в частна българо-германска лаборатория. Изпращат изследванията  в София, затова стават бавно. Трудно беше и да намерим лаборатория, другите предлагаха срокове от седмица до десет дни и т.н.
*

power

« Отговор #8 -: Април 05, 2007, 09:40:45 am »
Здравейте отново момичета, мисля че вече бременността ми се "развали" - тръгна силно кръвотечение...
*

power

« Отговор #9 -: Април 06, 2007, 12:50:38 pm »
Резултати от теста ми за beta-ЧХГ:
І-ва проба - 684.0
ІІ-ра проба - 278.8
*
« Отговор #10 -: Април 06, 2007, 16:47:56 pm »
Съжалявам :(.
Направи имунологични и генетични изследвания.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

power

« Отговор #11 -: Април 07, 2007, 21:16:56 pm »
 :( Докторът каза, че нямам нужда от имунологични и генетични изследвания след като имам вече една безпроблемна първа бременност и дете.
Но детето все пак е вече почти на 9 години..., а аз почти на 37. Какво мислите?
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #12 -: Април 08, 2007, 11:37:14 am »
при адекватно проследяване в голям процент "лъсва" извънматочната.

:( Докторът каза, че нямам нужда от имунологични и генетични изследвания след като имам вече една безпроблемна първа бременност и дете.
Но детето все пак е вече почти на 9 години..., а аз почти на 37. Какво мислите?
Плевен ти е близо - направете консултация с Доц. Конова!
Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com