Здравейте,
Следя форума редовно, но така и не намерих "моята тема", в която да открия описание на моя проблем. За това пускам нова тема, ако съм в грешка моля да ме извините.
С моя мъж се опитваме да си имаме бебче от около две години. За този период имам една бременност, която беше доста кратка (3-4 г.с.). Бременността се получи след 3 месеца опити и не беше регистрирана от лекар, защото не се виждаше никаква "точка", след 10 дни закъснение ми дойде и ми казаха, че най-вероятно плодът е "паднал". И след тази бременност - нищо!!! Година и нещо нямаме никакъв резултат.
От м. септември мъжът ми прави спермограма (резултатите бяха нормални), а от м. декември започнах моите изследвания. Всичко ми е перфектно - щитовидна жлеза, хормоните, микробиологията, микоплазма и уреаплазма. Но когато започнахме фоликолометрията (проследяване на овулацията) - се оказа, че нямам овулация. До сега съм ходила два месеца. Първият месец - имах няколко фоликула в десния яйчник, като единият беше доминантен и се развиваше нормално. Беше достигнал стигнал идеалните размери, за да настъпи овулация, но лекаря, при който ходих ми каза, че нямам овулация, защото вече е 20 ден от цикъла (точно този месец МЦ ми беше 35 дни). Вторият месец (м. февруари) - на 11 ден имах перфектно оформен 1 фоликул в левия яйчник и трябваше да отида на 15-16 ден от цикъла, за да видят дали е настъпила овулация. Когато отидох ми казаха, че не могат на преценят и се чудя след два дни дали да не отида пак на лекар, за да видят дали фоликулът си е в яйчника все още
Всички тези изследвания се случват при различени лекари, защото лекарката, при която ходя отсъства доста често от БГ и няма как да ми проследи цяла овулация....
Малко дълго се получи цялото описание, но исках да ви опиша цялата ситуация. И само в допълнение за липсата на овулация - няма миоми, ранички, ПКЯ, кисти и т.н. Всичко е нормално. Какво ще кажете? Какво да правя? Чувствам се ужасно, защото не знам към кого да се обърна. Благодаря ви предварително за отделеното време!