0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,
Следя форума редовно, но така и не намерих "моята тема", в която да открия описание на моя проблем. За това пускам нова тема, ако съм в грешка моля да ме извините.
С моя мъж се опитваме да си имаме бебче от около две години. За този период имам една бременност, която беше доста кратка (3-4 г.с.). Бременността се получи след 3 месеца опити и не беше регистрирана от лекар, защото не се виждаше никаква "точка", след 10 дни закъснение ми дойде и ми казаха, че най-вероятно плодът е "паднал". И след тази бременност - нищо!!! Година и нещо нямаме никакъв резултат.
От м. септември мъжът ми прави спермограма (резултатите бяха нормални), а от м. декември започнах моите изследвания. Всичко ми е перфектно - щитовидна жлеза, хормоните, микробиологията, микоплазма и уреаплазма. Но когато започнахме фоликолометрията (проследяване на овулацията) - се оказа, че нямам овулация. До сега съм ходила два месеца. Първият месец - имах няколко фоликула в десния яйчник, като единият беше доминантен и се развиваше нормално. Беше достигнал стигнал идеалните размери, за да настъпи овулация, но лекаря, при който ходих ми каза, че нямам овулация, защото вече е 20 ден от цикъла (точно този месец МЦ ми беше 35 дни). Вторият месец (м. февруари) - на 11 ден имах перфектно оформен 1 фоликул в левия яйчник и трябваше да отида на 15-16 ден от цикъла, за да видят дали е настъпила овулация. Когато отидох ми казаха, че не могат на преценят и се чудя след два дни дали да не отида пак на лекар, за да видят дали фоликулът си е в яйчника все още  :( Всички тези изследвания се случват при различени лекари, защото лекарката, при която ходя отсъства доста често от БГ и няма как да ми проследи цяла овулация....

Малко дълго се получи цялото описание, но исках да ви опиша цялата ситуация. И само в допълнение за липсата на овулация - няма миоми, ранички, ПКЯ, кисти и т.н. Всичко е нормално. Какво ще кажете? Какво да правя? Чувствам се ужасно, защото не знам към кого да се обърна. Благодаря ви предварително за отделеното време!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Липса на овулация, ама не е сигурно...
« Отговор #1 -: Март 04, 2014, 14:48:00 pm »
намери си добър лекар, при който да проследиш няколко месеца развитието на фоликулите чрез ултразвук, ама да е един и същ и да разбира. защото такива, дето не могат да преценят дали има или няма овулация, категорично трябва да се избягват.

спермограмата да се направи в клиника по стерилитет.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #2 -: Март 04, 2014, 16:44:24 pm »
Благодаря за отговора jam,
Точно това направихме, мъжът ми си направи спермограмата във Варна при специалист по стерилитет. А аз, понеже сме от Бургас, реших основните изследвания (щитовидна жлеза, хормони, овулация и т.н.) да ги правя тук и ако вече се стигне до нещо по сериозно, като цветна снимка и всичко след нея, тогава да ходя във Варна или София, защото при нас няма добри специалисти.... :-(
Само тази, при която ходя е добър специалист (поне за мен), но тя не е в града постоянно и просто няма как да ми проследи цялата овулация.
Чувствам се много разочарована и не знам какво да правя.. Ако ходя в други градове за проследяване на овулацията, ще се разоря напълно :(
*
« Отговор #3 -: Март 04, 2014, 16:59:01 pm »
Има проблем и в това да трошиш пари за изследвания при лекари без опит и квалификация, които в крайна сметка няма да ти поставят правилна диагноза. Джам е права - 2-3 месеца са достатъчни.