0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Помощ за венерически болести
« -: Юли 12, 2010, 18:13:51 pm »
Момичета, много моля за помощта ви. Не съм потребител на вашият форум, но тук чета много полезна информация. Надявам се да откликнете на молбата ми.
Преди месец имах полов контакт с едно момче и презерватива се скъса. Страхувам се да не съм прихванала някаква болест. Пуснах си изследване за СПИН, Сифилис, Хепатит А, Хепатит Б и Хламидия А и G. Въпросът ми е, дали мога да разчитам, че ако излязат чисти, всичко е наред. Чувала съм, че някои болести се развиват в по-дълъг период от време и не зная дали в момента резултатите ще бъдат достоверни. Има ли опасност сега да излезе хубав резултат, а след 2 месеца да се прояви някоя от споменатите болести ?
Възнамерявам да си пусна изследване и за Уреаплазма и Микоплазма. Ако се сещате за още заразни болести предавани по полов път моля да ми помогнете.
Притеснена съм и ще очаквам отговори.
П.П: Допълвам, че към момента нямам симптоми за някаква зараза, но това не е повод да се успокоя както знаете.
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: Помощ за венерически болести
« Отговор #1 -: Юли 12, 2010, 20:46:42 pm »
Катерина-малина моят съвет е да повториш изледванията след 3 месеца! Много от тези заболявания имат инкубационен период!
Към изследванията можеш да добавиш и трихомони, гонорея, една микробиология на влагалищен секрет...
Пожелавам ти хубави резултати!
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Помощ за венерически болести
« Отговор #2 -: Юли 15, 2010, 18:05:53 pm »

Инкубационният период на СПИН, Хепатит, Сифилис е от 4 до 6 седмици. Тоест, ако се изследваш сега - резултатът от изследването ще покаже дали си била здрава преди 4-6 седмици (ако мога така да се изразя).

Хламидията има три маркера:
"А"-нова инфекция, възникнала до 1 седмица. Мине ли една седмица от заразата, инфекцията вече може да се улови в маркер "М", където пребивава до около 2 седмици ... Стара инфекция на Хламидия се регистрира с "G" маркера.
Така поне на мен са ми обяснявали в лабораториите, в които съм пускала изследвания за Хламидии.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.