0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Точно този сериал не го гледам.

По темата:
Да, аз лично предпочитам скъсената дистанция, тогава когато ситуацията и лекуващия позволява това да е взаимно. Иначе нямам нищо против да бъда "ухажвана" от лекуващият ми, това ме прави "специална". Тук обаче искам да подчертая, че става дума за доктори, с които се борим рамо до рамо, а именно: Д-р Стаменов, Д-р Даскалов и Д-р Мели :grouphug:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Съгласна съм с теб, наистина д-р Хаус е надменен, надут, префърцунен арогантен, но мисля, че смисълът на самия филм е да покаже ,че в края на краищата лекари като него могат да спасяват човешки животи и което е по-важното в случая- да поставят точни диагнози, колкото и немили да ни се виждат и да нямат онзи поглед „ох,колко ти съчувствам”.
Аз за това доуточних, че е сценарият куца, защото в стремежът си да му придадат максимална оригиналност и различност от останалите сериални лекари са му приписали на доктора качества (или по-скоро недостатъци), които просто си противоречат с тезата, че той е добър диагностицик! В много от сериите се лишава от информация, която е основополагаща при доброто диагностициране. Иначе, че всички гении са малко чешити си е точно така и не виждам защо лекарите-гении да правят изключение :)!
Иначе в реалният живот - добри лекари има навсякъде. Аз винага давам за пример лекарка от малко градче, която не се уплаши да диагностицира болест, която е едва деветият регистриран случай в Бълагария. После се получи куриозът, че лекари-светила в тази област първоначално гледаха с насмешка дигнозата, а пък после молеха пациента  да отиде на лекции със студенти, за да видят "на живо" подобен случай и изявяваха желание да се запознаят с въпросната лекарка.
Извинявам се предварително за  :offtopic:  :lol:
Очаквайте скоро постове и за лекарите от:
- Спешно отделение ;
- Анатомията на Грей ;
- Доктор Куин - лечителката ;
- Клъцни - срежи ;
- Доктор Ох боли ;
- Клиника на третия етаж (Д-р Томасян)
- Д-р Дрейк Раморе (Джоуи от "Приятели")
- Д-р Джак Шепърд (от "Изгубени")
- ...........
- Доктор Дулитъл (и домашните любимци трябва да имат внимание от лекаря :) )

:jump12: :lovedock: :needleani: :cheerleader: :flower: :pipy_longstocking: :nurse_1: :sunshine: yahoo_17 :jump12:
« Последна редакция: Май 18, 2007, 13:25:02 pm от BLACK_ROSE »