0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

бременност и лекарства
« -: Май 29, 2007, 20:41:01 pm »
Здравейте. Ще започна по - отдалеч. Консултирах се с моя гинеколог, но ми се иска  да чуя още някое мнение. Повече от година се опитвах да забременея. След като не стана, отидох на лекар. При изследването за хламидия G при стойности до 1,1 моите бяха 1,28. Предписа ми доксициклин който да пия 10 дни. Започнах да го пия на 11 май, а за месеца единственият ми сексуален контакт беше на 5 май. Вчера си направих тест за бременност-положителен, а днес отидох и на преглед  и се установи бремченност в-5 гс. Какво е вашето мнение. Може ли бебето да е увредено.
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
Re: бременност и лекарства
« Отговор #1 -: Май 29, 2007, 21:28:07 pm »
Привет, silvipl! Хубавото е, че...си бременна! Надявам се, че не се е случило нищо опасно за бебчето ти. Сега чета листовката /която сигурно имащ/. Пише, че не се прилага по време на бременност, но в същото време при противопоказанията е посочено само, че не се прилага при деца под 8 години, защото може да доведе до оцветяване на зъбите,без да се споменава нищо друго за евбрионалния стадий на развитие например. Дано съвсем скоро, когато може да види нещо, лекарят ти разсее съмненията ти! Късмет и успех, мила!  :crossfingers:

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #2 -: Май 30, 2007, 00:45:42 am »
Здравейте. Ще започна по - отдалеч. Консултирах се с моя гинеколог, но ми се иска  да чуя още някое мнение. Повече от година се опитвах да забременея. След като не стана, отидох на лекар. При изследването за хламидия G при стойности до 1,1 моите бяха 1,28. Предписа ми доксициклин който да пия 10 дни. Започнах да го пия на 11 май, а за месеца единственият ми сексуален контакт беше на 5 май. Вчера си направих тест за бременност-положителен, а днес отидох и на преглед  и се установи бремченност в-5 гс. Какво е вашето мнение. Може ли бебето да е увредено.
Не се притеснявай, много е съмнително да има какъвто и да е проблем.

Боби

*

Vanya

« Отговор #3 -: Май 30, 2007, 22:04:08 pm »
Po povod Doxaciclin i bremenostta. Ako ste zabremeneli na 5 mai i ste startirali antibiotika na 11 do 16 mai, to prez tozi period zigotata e bila oshte na pat ot falopievata traba kam matkata, kadeto e triabvalo da se vtache. Mejdu 11 i 16 mai vashata placenta oshte ne e obrazuvana i zatova e malko veroiatno priemaneto na antibiotik da e okazalo vredno vazdeistvie!
Uspeshno iznosvane i rodorazreshenie!

« Отговор #4 -: Май 31, 2007, 16:57:24 pm »
Момичета много ви благодаря за отговорите. Бях наистина много изплашена. Освен с моят лекар се консултирах с още 2ма и отговорите им бяха все в този дух. Отново ви благодаря за милите думи и успех в начинанията ви