0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

HBA test и MAR test
« -: Юни 01, 2007, 14:46:54 pm »
Здравейте, момичета!
Искам да ви попитам, какво е HBA test и MAR test  - къде мога да прочета повече за тях, защо се правят и какво показват?
Само да вметна, че това са тестове за моя мъж, трябвало да се напраят след 3-5 дни полово въздържание, явно пак ще трябва да дава сперма за анализ...
Благодаря ви!
Re: HBA test и MAR test
« Отговор #1 -: Юни 01, 2007, 16:13:36 pm »
МАР тест е тест за антиспермални антитела, има доста инфо в нета, а не знам дали няма и в сайта на МЦРЗ. При нас искаха и кръв от мен и правят някакви крос реакции. Другият не се сещам да съм го чувала?

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #2 -: Юни 02, 2007, 21:24:27 pm »
HBA е тест, който показва оплодителната способност. Ако не се лъжа трябва да е над 70%
« Отговор #3 -: Юни 03, 2007, 19:27:56 pm »
Скъпа FreshBreeze, скупа vixi,
много ви благодаря за отговора! Ще потърся информация за двата теста. Интересното е, че и на мен взеха кръв от вената, но лекарят ми каза, че така ще тестват колко здрава е обвивката на моята яйцеклетка, за да разберат дали да използват метода ИКСИ или не. Лекарят ми поясни, че трябва да се направят тези два теста на мъжа ми, за да се прецени дали да се прилага някакъв метод (мисля, че каза инсеминация, но нещо логически не ми се връзва, затова реших да попитам във форума, ако някой знае нещо повече, да го сподели с мен).
Благодаря ви, че ми отговорихте!
Успех и на вас!