0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mi6ka

• *
  • 48
  • маслинка
Здравейте мацки много ми харесва този форем и това,че на всеки въпрос изказвате мнение.
Сега пак имам няколко въпроса и много ще се радвам да ми помогнте, тъй като това ми е първия месец в който меря БТ.
1. Кога е добре да почне да се мери и да се вписва БТ, защото тук някъде прочетох,че не трябва да е от първия ден на цикъла?
2. Доколкото разбрах в първата фаза на цикъла обикновенно БТ е около 36,5 -36,7 следва овулация,когато температурата пада с около 0,3 и после отново/ в лутералната фаза / се покачва с 0,4 - 0,5, т.е става около 37 и се запазва такава до следващият цикъл. Така ли е?
3. Възможноста за зачеване е най-голяма няколко дни преди овулацията,самият ден на овулацията и деня след нея?
Благодаря Ви предварително за отговорите :wink:
Re: БТ - мерена по време на цикъл или след него?
« Отговор #1 -: Май 18, 2007, 20:21:30 pm »
  Може и да е от първия ден на цикъла,може и на първия чист ден след М. Това си е твой избор.Аз лично меря от първия ден.  :P Иначе другото си го разбрала, а що се отнася до спада по време на овулацията,не е задължително.При мен не се получава така.
   Желая ти късмет и дано да не си мериш дълго БТ! :P
« Отговор #2 -: Май 18, 2007, 20:46:45 pm »
3. Възможноста за зачеване е най-голяма няколко дни преди овулацията,самият ден на овулацията и деня след нея?
Всичко е много индивидуално.Зачева се само по време на овулация.Ако имаш предвид кога да правиш секс за да забременееш,това вече е отделен въпрос.Зависи от това колко време преживяват плувците.При някои са по 3 дена,при някои по 1 ден.Най-добре е да се прави секс 1 ден преди овулацията,тъй като яйцеклетката живее от 12-24 часа и ако няма "дебнещи плувци на стража" да я оплодят,забрави за бременност.Между другото е добре да си правиш и фоликуметрия и да разбереш ориентировъчно на каква температура овулираш.Аз например съм установила че овулирам при при първият ден с температура 36.8.Но засега се пробвай с тестове първите 1-2 месеца и след това през въпросните предполагаеми дни си направи фоликуметрия.
*

mi6ka

• *
  • 48
  • маслинка
« Отговор #3 -: Май 19, 2007, 08:12:26 am »
Благодаря момичета, Илианас ще опитам с тестовете както си ме посъветвала.