0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

скрининг и амниоцентеза
« -: Март 15, 2007, 14:36:43 pm »
Здравейте отново момичета поради възраста ми на 36 г.и фактът че това ми е трета бременост знам че трябва да се подложа на амниоцентеза.Гинекологът ми каза че в 18 г.с.ще направим скриниг и ако той покаже завишен риск тогава амниоцентеза.Не съм запозната много със тези неща но знам че скринингът е за синдром на даун а амниоцентезата и за много други неща.Въпросът ми е защо гинекологът ми казва така прав ли е ?и за колко време излиза резултатът от скринингът.Благодаря Ви.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: скрининг и амниоцентеза
« Отговор #1 -: Март 15, 2007, 14:39:46 pm »
След 35 годишна възраст на жената се препоръчва направо амниоцентеза, защото възрастовият риск е по-висок от риска на процедурата. Но си е твое решение все пак.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #2 -: Март 15, 2007, 14:59:31 pm »
да аз искам амниоцентеза но доктърът ми казва първо скрининг,а ако се покаже завишен риск чак тогава.извинявай а за колко време излиза резултатът
« Отговор #3 -: Март 15, 2007, 18:08:56 pm »
 Звучиш доста разтревожено....Излиза за 2-3 дена, не се притеснявай предварително, може да се окаже излишно. Я си представи, че вероятният риск при теб е 1: 1000 или повече?

Виж тези неща:
http://old.zachatie.org/modules.php?name=News&file=print&sid=132
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/432/68/

И после пиши какво е станало. Успех!
« Отговор #4 -: Март 15, 2007, 18:41:54 pm »
Ики, БХС дава само сведение, каква е вероятносттс да се роди детето със синдром на Даун.
Аз също мислех първо скрининга, после амниозентезата /на 38 г/, но лекарите ме убедиха, че е напълно ненужен, ако съм решила 100% да правя амнио. А аз бях, вероятността при ок. 37 год е 1 120. Освен Даун се изследват и отричат още няколко ген. малоформации, свързани с броя и измененията на хромозомите. Сигурността е 100%.
Изобщо не съжалявам, че направих амнио, не виждам защо се шашкат някой бременни, толкова от нея. Всичко става за минутка.
Аз лично бях твърдо решена, ако нещо излезе от нея, т.е. ако бебето ми трябва да се роди ненормално, че ще го махна. Не виждам смисъл да се създава ненормален живот, както за детето така и за околните.
Поздрави

« Отговор #5 -: Март 15, 2007, 18:44:17 pm »
момичета мен не ме страх от амниоцентезата но гинеколожката ми твърди че първо скрининг и ако има нещо чак тогава амницентеза ,незнам какво да правя при кой да отида
« Отговор #6 -: Март 15, 2007, 21:49:37 pm »
е, тя може ли насила да те накара да направиш БХС, баси. Просто й казваш, че искаш направо амниозентеза и толкова. Или въпроса допира до парите????? Не знам как е в Бг. И какво ти пречи да се запишеш направо в МД, мисля при д-р Кременски / да кажат момичетата по-точно или при някой добър лекар, занимаващ се с амнио/ и да си я направиш.
Шо трябва да се съобразяваш с тази гинеколожка изобщо????
Поздрави

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #7 -: Март 15, 2007, 22:19:53 pm »
скринингът често пъти дава както фалшиво-положителни, така и фалшиво отрицателни прогнозни резултати.
един добър гинеколог го знае това.

все пак, аз също си направих и БХС и амниоцентеза (39 г.). при мен БХС показа невероятно нисък риск - 1:2400, при риск за възрастта ми 1:250. доц.Кременски ми обясни защо този свръх нисък риск не е реален.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #8 -: Април 11, 2007, 12:38:50 pm »
http://moetobebe.net/index.php
Ако не е късно, виж този адрес, влез в бременност и  прочети статията.
*
« Отговор #9 -: Май 14, 2007, 15:18:28 pm »
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=10634.msg207897#msg207897
Нормално е гинекологът да ти каже така, най-малкото защото БХС се прави по време преди амниото и на база получения резултат се решава. С оглед на възрастта ти и ако си решила да правиш амнио, БХС става излишно, но е едно взимане на кръв, тъй че нищо не пречи да го направиш. БХС може да се прави от 15+ г.с., не е нужно да се чака 18.
« Последна редакция: Май 14, 2007, 15:22:52 pm от kalinuccia »

ТОЙ - 06.11.2001 ; той - 03.12.2007