0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

kali 1

snaia 4e svu4i sokirvasto i igoisti4no vaprosat koito sadavam,no ne bih go napravila ako ne sam v trudna situazia.
ot 3 god.imam 4-ri samraseni embriona koito po sdravoslovni pri4ini ne moga da isnosia sa 2 opita po 2 embriona.jivota ni podlaga na kakvi li ne ispitania.
blagodarenie na in vitro uspiah 2 pati da sabremineia no v na4aloto na 6m si sagubih bebenzata /1mom4enze i 2 momi4enza/s dumi ne moga da opisa bolkata,stradanieto i traura.as jiveia v 4usbina i parvoto ni detenze mi go ostaviha okolo 3  4asa pri mene.mislih 4e ot maka ste poludeia 4uvstvah se maika,imah karma a niamah bebenze bese ujasno.
polovin godina po-kasno sabreminiah otnovo s blisnazi i otnovo sastata tragedia.
edna godina sled vtorata sagoba si osinovih malko mom4enze i nai-posle stanah mama.mnogo sme staslivi.
no tesi embrioni me isma4vat.vseki 3-ti mesez polu4avame smetka i si blaskame glavite kakvo da pravime.ako gi niamah nikoga ne bih se  samislila sa  podobno nesto,no drugiat variant e da se podpisa sa da badat unistojeni mnogo mi e trudno da go napravia.
predpolagam 4e dori da e vasmojno nikoi niama da se saglasi na tova no as iskam da sam sigurna 4e vsi4ko sam opitala.dano ne me rasberete pogresno,no vsemaneto na podobno resenie ne e po silite mi nesnaia vie kak bihte postapili na moe miasto.

Пиши на кирилица. Има КРЕДОР.
« Последна редакция: Май 21, 2007, 20:18:58 pm от Lali »
Re: rasreseno li e v balgaria druga jena da isnosi nase bebe?
« Отговор #1 -: Май 21, 2007, 18:00:34 pm »
Здравей kali,

незнам как стоят нещата, но тук в България може друга жена да износи детето/децата/. За да е законно се подписва документ пред нотариус сперматозоидите са от мъжа ти и след раждането съпругът ти и ти осиновявате детенцето/та/. Това го знам защото сестра ми имаше подобен проблем.  И сега има две живи и здрави дечица. Посъветвай се с д-р Йорданов от I-ва АГ "Св. София" от отделение "Стерилитет" на 3ет. той ще те прегледа ще те изслуша и ще ти предложи възможни начини. Стискам палци и при вас да се получи. Успех и пиши как е минал разговора.
http://www.1agb.com/ab_strd.php?id=7
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Майка на детето по закон е жената, която го е родила.
Тази тема е интересна за мен и ще я следя с голям интерес......
 Lali Наистина е така, че майка на детето е тази която го е родила, но има и едно НО, ако тази майка се откаже по до кумент, че се отказва от детето и го оставя на грижите на бащата тогава вече детето остава на бащата, а съпругата на бащата осиновява детето. Има много врътки в закона с които можеш да си помогнеш. Затова не е лошо да се посъветваш с адвокат.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Lali предполагам не е много законно, но и не е невъзможно затова съм писала че не съм много наясно. Чула съм този вариант, когато сестра ми търсише решение за себе си как да има деца, когато докторите не и дават шансове за това. Не искам да споря само коментирам чутото от мен. Клиниката, която съм посочила за връзка ни помогна по съвсем друг начин и затова немога да твърдя 100% за износването от друга жена. Но нищо не губи, ако се консултира със специалисти за това знам колко боли когато искаш дете, а не се получава при теб, затова исках да споделя чутото от мен.Не искам да обидя никой.
*
Много съжалявам за трагедията ти. Това не трябва никога да се случва. :(
Ако не ти е трудно, моля те, сподели причината, поради която няма начин да износиш бременност. Все пак 6 м. е много късна бременност. Надявам се да има отстраним причина и сама да се насладиш на чудото.
Пращам ти много положителна енергия и дано имаш щастието да срещнеш очи в очи сладоледчетата си.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
Знам, че форумът не е юридически, но най-точния отговор на въпроса "Разрешено ли е..." е в закона. Ще цитирам семейния кодекс:

"Чл. 31. (1) Произходът от майката се определя от раждането. Това важи и когато детето е заченато с генетичен материал от друга жена.

(2) Произходът от майката, установен с акт за раждане, може да бъде оспорен с иск, предявен от детето, от жената, посочена в акта като майка, от нейния съпруг, от жената, която претендира, че е майка на детето, и от мъжа, който претендира, че детето е родено от неговата съпруга.

(3) Като страна по делото се призовават и съпругът на майката, съпругът на другото лице, което оспорва произхода, и във всички случаи детето."

Т.е. не генетичния материал определя майчинството, а факта на раждането. Начини впоследствие със сигурност има. Всеки добър адвокат, занимаващ се със семейно право, вероятно знае повечето от тях. Има обаче и рискове...Като с всяко хубаво нещо.
Все пак, от сърце ти пожелавам, ако проблемите при теб са преодолими, скоро да се радваш на своето бебче!!!