0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

възпаление след аборт
« -: Май 25, 2007, 09:54:55 am »
След мисед имах аборт, последва реабразио и след него леки болки .Лекаря изписа далацин ,но продължава да наболява.Според него всичко е изчистено и има леко възпаление ,дори можело без антибиотик.Какво да правя според вас.Да потърся ли друго мнение или това състояние е нормално .Сега ми е 3-ти ден след като взимам антибиотика и вечерно време леко ме наболява.Страхувам се да не се получат усложнения.
*
Re: възпаление след аборт
« Отговор #1 -: Май 25, 2007, 11:38:01 am »
Ако е Далацин С това е антибиотик,но ако е Далацин Т или V те са антимикотични.Възпалението задължително се лекува с антибиотик,защото може да се получат усложнения, като запушване на тръбите.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #2 -: Май 25, 2007, 12:20:15 pm »
Консултирай се и с друг лекар.
*
« Отговор #3 -: Май 25, 2007, 12:26:32 pm »
meli22, потърси и второ мнение.
На мен също след аборт ми правиха реабразио и лекарят ми каза, че хубаво ме е изчистил, но на преглед при друг лекар с хубав ехограф се оказа, че имам проблем.
АБ е задължителен след аборт според мен, именно за се избегнат възпаления.
Успех!

п.п. Аз докато се натуткам и Лали ме е изпреварила :lol:
« Отговор #4 -: Май 27, 2007, 12:38:17 pm »
Здравейте, След размисли на моя лекар  самия той ми се обади да ме види отново.Според него не усвоявам далацина /изхождам го 3пъти дневно/и ми сложи абокад като ще ми влива 7 пъти много силно лекарство Терцеф.Това било не в резултат на абразиото ,а някакво старо възпаление което сега се убостря ,поради намаляване на имунната система .На някой били ли са му такива инжексии ?
*
« Отговор #5 -: Май 27, 2007, 12:59:57 pm »
Здравейте, След размисли на моя лекар  самия той ми се обади да ме види отново.Според него не усвоявам далацина /изхождам го 3пъти дневно/и ми сложи абокад като ще ми влива 7 пъти много силно лекарство Терцеф.Това било не в резултат на абразиото ,а някакво старо възпаление което сега се убостря ,поради намаляване на имунната система .На някой били ли са му такива инжексии ?
Момичетата ти казаха консултирай се с друг лекар.Антибиотика се разгражда по два начина или чрез черния дроб или бъбреците и няма нищо общо с хранопровода,а камоли с изхожданията.Как го откри тоя лекар това старо възпаление,че дори ти изписва Терцеф.Само едната опаковка е около 11 лв,но не в цената е въпроса,а дали е нужно да ти вливат такива силни антибиотици.
« Отговор #6 -: Май 28, 2007, 16:06:00 pm »
Meli22, и аз имах силни болки след абразиото. Нямах възпаление, а цервикса ми бе плътно затворен и кръвта се задържаше. След като спря кървенето и болките затихнаха. Потърси второ мнение, за да си сигурна как стоят точно нещата при теб.  :goodluck:
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #7 -: Май 28, 2007, 19:25:10 pm »
Meli22, и аз имах силни болки след абразиото. Нямах възпаление, а цервикса ми бе плътно затворен и кръвта се задържаше. След като спря кървенето и болките затихнаха. Потърси второ мнение, за да си сигурна как стоят точно нещата при теб.  :goodluck:
Аз също не съм имала възпаление след кюртажа. Пих профилактично антибиотик и метергин веднага след интервенцията. Слабото кафеникаво кървене и спорадичните слаби болки обаче продължиха до идването на М., след което /да чукна на дърво/ вече всичко изглежда да се възстановява нормално. Не се плаши излишно, но можеш да се допиташ и до друг лекар за свое успокоение. Успешно възстановяване и скорошни поводи за радост ти пожелавам!

« Отговор #8 -: Май 30, 2007, 20:57:25 pm »
Вече пети ден ми слагат Терцеф,които за сведение на ziza е 21лв.едната ампула.Сега съм по-добре ,нямам болки.Четейки във форума виждам колко много миседа има .Да не е нещо от Чернобил.?Не  знам по времето на нашите баби имало ли е такива неща и как са се оправяли тогава ?.Знам ,че никой не може да даде гаранция за неповтаряемост на такива аномалии ,но все пак моя лекар каза ,че миседа е по -малкото зло от спонтанния аборт ,защото при втория има инфекции и аномалии в женската репродуктивна система ,а миседа е грешка на природата.Какви профилактични методи предприемате вие с мисед,нещо относно хранене ,спорт, изследвания?
« Отговор #9 -: Май 31, 2007, 11:36:24 am »
Мeli22, аз съм с два миседа и ми пуснаха генетични и имунологични изследвания. Според статистиката, 30-40 % от ранните бременности завършват с аборт (миседът също е аборт и не е задължително случаен). При по-голяма част от жените това не се повтаря. Ако при теб е за първи път, все още нямаш повод за притеснение.
Не  знам по времето на нашите баби имало ли е такива неща и как са се оправяли тогава ?.
Генетикът, при който ходихме каза, че аборти винаги е имало. Просто преди 50 години не е можело да се изследват причините както днес. Тогава жените просто са забременявали редица пъти, докато успеят да износят колкото деца са планирали.
« Последна редакция: Май 31, 2007, 11:40:56 am от Stivarip »