0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Katya

Еднакви кръвни групи
« -: Юни 01, 2007, 02:52:19 am »
Sas moya partnior sme sas ednakvi kravni grupi.Molya kajete mi,tova problem li e?Planirame da imame detence,no nesam zapoznata kak stoyat neshtata.Vseki vash savet shte mi bade ot pomosht.Blagodarya vi predvaritelno
« Последна редакция: Юни 01, 2007, 03:06:11 am от Lali »
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Еднакви кръвни групи
« Отговор #1 -: Юни 01, 2007, 03:05:53 am »
Пиши на кирилица. Не е проблем.
« Последна редакция: Юни 01, 2007, 03:44:15 am от Lali »
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #2 -: Юни 01, 2007, 07:03:47 am »
Ако сте еднакви кръвни групи,няма проблем. :DПроблем може да се окаже,ако например единия е 0+....другия 0-.
« Отговор #3 -: Юни 01, 2007, 08:43:28 am »
 Здравейте, аз съм В- а мъжа ми А+ ,това значи ли нещо? Какви други изследвания мога да направя,относно този факт? може ли това да е причина за безплодие при нас?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #4 -: Юни 01, 2007, 08:46:16 am »
Ако жената е с отрицателен фактор, тогава трябва специални изследвания след забременяване, а 72 часа след аборт или раждане трябва да се слага инжекция за антителата.
Отрицателния фактор не пречи на забременяването.
« Отговор #5 -: Юни 01, 2007, 08:56:32 am »
лали много ти благодаря. :D отзова се много бързо
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #6 -: Юни 01, 2007, 09:10:15 am »
Не кръвната група е причина за безплодието. След като забременееш лекарите знаят какво трябва и какво не трябва да се прави.
Но в повечето случаи са преви нещо само ако майката е Rh-, а бащата не е. Тогава се прави изследване за антитела и към двадесет и някоя седмица от бременността се поставя една инжекция анти Д гамаглобулин. Това е всичко. Ти само трябва да обърнеш внимание на лекарите.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #7 -: Юни 01, 2007, 09:48:33 am »
благодаря тамара :D
« Отговор #8 -: Юни 03, 2007, 12:46:50 pm »

Благодаря ви много за съветите.Сега сам по спокойна.

*

janeta

• 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
« Отговор #9 -: Юни 03, 2007, 22:19:49 pm »
Аз също съм отрицателен Rh, мъжът ми е положителен Rh. Когато забременях преди 6 години много се притесних, но след като прочетох тук-там разбах че това не е проблем. След като се роди бебето ни взеха и на двамата веднага кръв за изследвания и след няколко часа ми казаха, че бебето е с положителен резус и че трябва да си намеря ваксина анти Д, която да се постави до 72 ч. след раждането.
В случая проблем беше по скоро намирането на тази ваксина. Като се има предвид, че ние започнахме да търсим анти Д още 3 месеца преди термина. Тези ваксини се намират много трудно и ако не се постави има опасност жената да не може да износи друго бебе, защото има в нея антитела към плода. От значение е резуса на роденото бебе. При аборт по желание или при спонтанен трябва също анти Д.
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #10 -: Юни 04, 2007, 09:31:48 am »
Ами аз отидох и си я купих от раковата в София. Само трябва да ти я изписал лекар. Онази жена там се опита да ме убеди да не си я слагам. Ама явно не е била достатъчно убедителна де.
Иначе имало и някаква на Байерн, ама тя е малко по-скъпа. Тази от раковата ми обясни, защо е по-добре тяхната. Аз вече не си спомням.
А иначе след раждането дойде една сестра и ми сложи. После дойде и друга сестра и пак искаше да ми сложи. Ама аз й казах, че са ми сложили. Тя отиде провери, видя че са ми сложили. На следващата смяна пак дойде някаква сестра... След това дойде лекарката, която ми следеше бременността и тя провери. После дойде и шефката на родилното и тя провери... Голям мерак имаха всички да ми я слагат.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.