0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
4-5 г.с. и ръждиво течение.
« -: Юни 22, 2007, 17:01:43 pm »
Здравейте!
Да питам и тук,какво мислите.
При сестра ми започна ръждиво течение на 18 ден от последния цикъл,при 28-30 дневен цикъл,на 23 ден си направи два теста,положителни и лекарката предписа дуфастон,но течение не спира.
Ходихме на преглед на 4 ден закъснение,има нещо в матка,нищо конкретно не се вижда,да продължи да пие хормони.
Отидохме пак на 6 ден закъснение,при д-р Златева от Тина Киркова,казва ни,че вижда кръвна маса,4-5 г.с. евентуално,не може да каже,че се вижда вече ембрион,да отидем след 7-10 дни,но течение продължава.И да спре да пие хапчета,че те само забавят,не се знае какво е точно,да се остави организма да прецени.
Кога може да се види всъщност нещо.
Благодаря.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
Re: 4-5 г.с. и ръждиво течение.
« Отговор #1 -: Юни 22, 2007, 17:09:44 pm »
Да продължи да пие прогестерон, да лежи и да чака.
Не пускай еднакви теми на две места. Почти всички четем всичко.
« Последна редакция: Юни 22, 2007, 18:08:30 pm от White »

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #2 -: Юни 22, 2007, 18:07:26 pm »
Еди добър специалист би видял плодният сак още на 7/10 ден. Ако не се види още и има зацапване тогава е обезпокоително, трябва да се напшрави бета ЧХГ кръвен, за да се разбере дали се удвоят стойностите, и дали бременността се развива нормално. На УЗИ сак4ето се вижда едва при стойности 1000-2000 ЧХГ, ако при тези цифри нищо не се види- тогава...........е кофти
« Отговор #3 -: Юни 22, 2007, 18:25:44 pm »
Правилно те съветва Денди - теста е наложителен.
Ако има извънматочна, всяко отлагане може да бъде рисково.
*
« Отговор #4 -: Юни 22, 2007, 22:30:05 pm »
  Аз пък се чувствам като идиот. В две отделни теми и на ЛС съм ти отговаряла на въпросите, и аз и предполагам и други момичета. Ясно ми е, че се притесняваш за сестра ти, но от това съветите ни няма да се променят. За мен това са два излишни прегледа, които само я товарят емоционално. СЕГА е времето за преглед, СЕГА има нужното закъснение и евентуално лекарят може да съди за нормалното протичане на бременността и. Викам да не пускаш ЧЕТВЪРТА тема по същия въпрос, че леко се видиотяваме всички.
  Пожелавам на сестра ти (въпреки цялата параноя) да си има една прекрасна, нормално протичаща бременност.
  Да вметна за момичетата, които не са ти чели всичките теми. Всичко и беше обяснено по няколко пъти, от няколко различни хора и необходимите дни закъснение (най-малко седем) за преглед и двата бЧХГ тестове през 48 часа при някакво съмнение за ненормално протичаща бременност...Аз лично не знам какво да мисля вече.
« Последна редакция: Юни 22, 2007, 22:45:35 pm от Lan »