Съпругът ми е с хормонален проблем, но открит доста късно. На кратко- лоша спермограма и назначено пиене на доста витамини и такива продукти, след което решение за операция от варикоцеле. Спермограмата се влошава драстично, ново пиене на Проксиид, клостилбегит и т.н. 6 месеца, още по-лоши резултати. Седейки и чудейки се, а сега на къде, аз написах на един лист всички хормони, които може да окажат влияние и го пратих да си ги пусне( до този момент никой лекар не си направи труда да му ги назначи). Излиза висок пролактин и всички други на долна граница, последва ЯМР-аденом на хипофизата. Успоредно с това, заради пускането на други изследвания, в Плевен му назначават Инхибин Б, и вече стана ясно къде е проблема. Много под нормата, оттам последва консултация с ендокринолог, неврохирург и андролог. Сега всички смятат, че трябва да качат инхибина, а след това ще се борят и с аденома. Лошото е, че загубихме 2години, много нерви и разочарования, финанси. Съвет от мен, ако не се подобри спермограмата за 6 месеца пуснете ги профилактично, ще ви спести много.