0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте, момичета!
Имам няколко питанки, свързани с предконцепционните изследвания, които д-р Даскалов е представил в сайта, и ще съм ви много благодарна, ако може да ми помогнете да си изясня някои неща, а именно:
1) Имунизацията против хеп.В задължително ли трябва да се направи преди забременяване или може и по време на бременност?
2) При цитомегаловируса кое се гледа - IgG или IgM? При прекаран CMV създава ли се имунитет?
3) Рисков фактор ли е, ако в семейството на кандидат-таткото има наследствен диабет?
« Последна редакция: Юли 06, 2007, 10:24:50 am от lady-bird »
Re: Относно изследванията преди забременяване
« Отговор #1 -: Юли 05, 2007, 16:03:54 pm »
Дано не те объркам но мисля ,че :
1) Имунизацията против хеп.В задължително ли трябва да се направи преди забременяване или може и по време на бременност?
Ако резултатът от изследването е /-/ се прави имунизация преди забременяване , за да се предотврати инфекция на плода.

2) При цитомегаловируса кое се гледа - IgG или IgM? При прекаран CMV създава ли се имунетет?

Изследват се и двата показателя IgG i IgM, за да се види дали си имала минала инфекция и в момента дали имаш.При мен се оказа,че съм го имала,но разбрах едва след като направих изследването.
За диабета не съм сигурна!

-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.