0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

МНОГО късна овулация
« -: Май 23, 2007, 22:34:58 pm »
Здравейте,момичета!
Вчера открих този форум и сега пиша за първи път.
Аз съм на 33 години. Омъжена съм от почти 4г. и оттогава датират опитите ни. Безуспешни за 2г.и половина. Направихме всички изследвания и всичко ни беше ОК и на двамата. После правихме 6 месеца безуспешни стимулации и накрая открих една д-рка,която ме прати на физиотерапия. 10 дни физиотерапия и забременях веднага. Безпроблемна бременност,която завърши трагично след секцио "по спешност" преди 8 месеца. Това няма да го коментирам. Въпроса ми е друг. След раждането  цикъла ми вместо да се регулира, стана на 40 дни. Овулация имам, случайно бях на д-р единия път и се видя голям фоликул..обаче на 28я ден! Имам нормална лутеална фаза-точно 14 дни след овуто ми идва. И така всеки път-много късна овулация. Преди също цикълът ми беше дълъг,даже стимулациите докарваха овуто около 19я ден. Единственият път,когато овуто ми беше около 14я ден,беше при физиотерапията-и точно тогава забременях. Може да беше и случайно съвпадение, не знам. Което ме води на мисълта, че с тази късна овулация не мога да забременея... Сега още не сме започнали опитите, скоро... Отсега ме е страх какво ме чака. Има ли хора с моя проблем- МНОГО късна овулация и забременели без странични намеси? Или такива,които се борят с подобен проблем? Ще се радвам да споделите:)
*
Re: МНОГО късна овулация
« Отговор #1 -: Май 23, 2007, 22:40:26 pm »
Време е да потърсиш специалист.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #2 -: Май 24, 2007, 15:12:49 pm »
Лично аз забременях с овулация на 21 ден при 20-31 дневен цикъл.
« Отговор #3 -: Юни 18, 2007, 12:39:28 pm »
Ники а какво включва физиотерапията която прави ? Аз също имам този проблем
*
« Отговор #4 -: Юни 22, 2007, 09:31:58 am »
Аз винаги съм била с доказана късна овулация, през месеците когато съм я имала, съответно и дълъг МЦ. Първият път забременях спонтанно при супер късна овулация, за съжаление тя завърши със спонтанен аборт. Вторият път пак забременях спонтанно с овулация на 19-ия ден, но чрез прегнил 10000 единици за пукане на фоликул, който беше на 17.5 мм.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #5 -: Юни 23, 2007, 00:34:57 am »
Здравей Ники,
не мога да ти кажа на какво се дължи тази късна овулация, но и аз съм с подобен проблем. Миналата година - ноември, направих спонтанен аборт и от тогава цикълът ми е с продължителност 45-55 дни. Меря редовно базална температура и тя показва високи стойности през последните 12-13 дни от цикъла. Днес бях на гинеколог и ми казаха, че няма никакво значение, че овулацията е късна, тъй като все пак я има. Според мен ову-то ми беше в понеделник и лекарката потвърди, че действително съм имала овулация преди няколко дни. Каза че нямало нужда от хормонални изследвания, тъй като фоликула съзрява по-бавно и измества овулацията, но стойностите очевидно са в норма след като има такава. Пожела изследване само за пролактин, а ми препоръча да не се притеснявам и полови контакти около овулацията. В понеделник ще излезе пролактина, а аз се надявам да се е получило нещо през този цикъл, че отдавна го чакам това така желано бебе. Не зная дали успях да ти помогна с нещо!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #6 -: Юни 23, 2007, 07:59:17 am »
Здравей и от мен
Съжалявам за това, което си преживяла.
Пожелавам ти никога повече да не ти се случва нищо от което да страдаш и много бързо да се случи чудото :D
Аз имам едно единствено зачеване преди доста години.
При МЦ 29-31 дена при О. 15-17 ден. Аз заченах при късна О. - 23 ден от МЦ.
Не мисля че късната О. е проблем. Важното е да има О.
Няма как при МЦ 40 дена - О. да е по-рано.Нормално е да е на 26 ден от МЦ.
Ето схема за нормална О. при различна дължина на МЦ.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #7 -: Юни 23, 2007, 12:12:55 pm »
Моят цикъл варира 31-39 ден, след няколко УЗИ, установихме, 4е овуто е след 20ден, миналият месец забременях, но извънматочно /мал шанс/. Аз по принцип след 17 ден се заслушвам в организма си - определям ЦС, понякога имам придърпвания и така налу4квам овуто, е не 4е винаги става де, но..... ина4е темп. не меря, за мен това е доста обременяващ метод и според моя док нето4ен и остарял. Така, 4е не виждам какво те притеснява, ако тръбите ти са проходими всичко е наред.
« Отговор #8 -: Юни 30, 2007, 18:32:13 pm »
Благодаря ви за отговорите,момичета. Нямах дълго нет и чак сега видях колко сте ми написали. Последната ми М. беше на 7 юни. На 5я ден реших да си пусна хормони/по своя воля/.
 LH 3,72 /1.7-8.6/
FSH 6,9 /1.5-12.4/
Estradiol 35,16 /10.0- 39,5/
Testosteron 0,198 /0,12-0,21/
Prolactin 502,6 /86-390/
 Пролактина много ме шашна. Веднага се консултирах с един познат-гинеколог. Посъветва ме да го повторя в друга лаборатория и на другия ден резулата беше коренно различен-на средата между референтните стойности. Бил стресов хормон,а аз наистина в онези дни бях в голяма истерия. След това направих отново физиотерапия. neliso, правиха ми лазер, електрофореза с алое и ултразвук. Абсолютно безболезнени и даже приятни манипулации. В МЦ "Салус" в Симеоново.  Този път обаче не ми предизвика овулацията. Още я чакам с термометър в ръка..е,не точно в ръка... Предполагам,че ще бъде някъде тия дни. Явно цикъла и тоя месец ще си ми е 40 дни. Голяма депресия,всеки ден чакам да ми се качи температурата над 37,ама уви не иска. И бебеправим яко:)) Да видим какво ще свършим. Моят познат-гинеколог също каза,че дългия цикъл не е проблем,стига да си имам овулация. Каза ми,че просто съм малко "нестандартна" :)) Но ми препоръча,ако не стане  нищо до края на лятото, да ме заведе при специалист. Всъщност ми каза,че ще ме заведе при д-р Йосиф Димитров. Някой чувал ли е това име?
Благодаря на всички,които са ми писали,и стискам палци на всички скоро да видим двете чертички и след 9 месеца да гушнем така чаканите бебенца...
« Отговор #9 -: Юни 30, 2007, 21:08:16 pm »
Май и при мен се очертава същия проблем. :( Този месец овулацията ми беше на 24-ия ден, а миналия на 28(тогава забременях, но направих спонтанен аборт в края на 5 седмица). Притеснявам се, че при късната овулация яйцеклетките може да не са толкова качествени.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #10 -: Юли 01, 2007, 16:26:35 pm »
щом имаш спонтанна овулация и нормално дълга лутеална фаза, това не е проблем. по-късно идва, защото цикълът ти е по-дълъг.
би било необичайно при 40-дневен цикъл да имаш овулация на 14-ти ден и после 26 дни лутеална фаза, нали? :)
хормоните са ти наред, щом и пролактинът се е доказал като нормален при повторното изследване.
Йосиф Димитров сме чували, да. вече не е толкова популярен, но се занимава отдавна със стерилитет.

не е нужно никой да те води никъде за ръчичка. всички свестни репродуктивни специалисти са вече частници и обслужват пациентите си нормално - без преференции и протекции. тъй като определено е време да се посети лекар при теб (заради дългото незабременяване, трагичния инцидент с бременността ти и годините ти) - защо не вземеш да разгледаш списъка с лекари и клиники, които са дадени в сайта на Зачатие, да прочетеш отзиви за лекари и клиники, пък сама да избереш къде да отидеш. може да се консултираш и на няколко места.

пожелавам ти успех!

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!