0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Проблем
« -: Юли 12, 2007, 01:16:17 am »
Писала съм друг път по друг повод и с право ме критикувахте,но сега имам проблем-от известно време имам чувството,че и при най-малкия напън може да тръгне бебето,все едно нещо ми е застанало ма входа на матката.Особено,ако се понапъна мъничко...болки нямам или по-скоро са слаби.Ходих на лекар и ми предписа много почивка и Обсидан+гинаприл,само се чудя защо пък Обсидан,той е бета-блокер? А за Гунаприла пише ужасни неща-повишава сърдечната честота и пулс,а моите и без това са повишени,може би от жегите и тежината вече...Мога ли да мина само с почивка без да ги пия тия лекарства?
*
Re: Проблем
« Отговор #1 -: Юли 12, 2007, 08:33:19 am »
Миличка, не мога да ти помогна особено, тъй като не зная нищо нито за едното, нито за другото лекарство, пък и не съм била в такова положение. Единственото, което съм разбрала е, че ако имаш дори и най-малки съмнения относно това, което ти предписват - веднага търсиш съвета и на втори лекар. А за почивката - от това по-добро едва ли има. Наистина трябва да бъдеш много спокойна. В кой месец си? Стискам ти палци всичко да е наред!!!
*
« Отговор #2 -: Юли 12, 2007, 10:58:26 am »
Защо бетаблокер? Колко са ти кръвното и пулсът, имаш ли представа? Той ти ги е премерил преди да ти предпише бетаблокер, надявам се.
« Отговор #3 -: Юли 12, 2007, 18:09:35 pm »
Там е работата,че и аз най-много се учудих на тоя бетаблокер,преди това въобще не сме коментирали кръвно и пулс,но като прочетох указанието на Гинаприла-а,се оаказа,че май той вдига пулса,причинява аритмия и високо кръвно и явно затова ми е предписал бетаблокера-а.Обаче съм чувала,че Гинаприла се предписва при разкритие,а на мен не ми е устанвил такова,т.е.не ме преглеждал и не знам..не ми се вижда подходящо това лекарство за мен,иначе усещането за тежест на входа на матката си стои и даже ме е страх да кихна..
*
« Отговор #4 -: Юли 12, 2007, 18:28:06 pm »
Вероятно си права, че идеята му е да компенсира страничния ефект на гинаприл-а, това последното не съм го чувала. Дано се включат и други момичета, които знаят нещо повече. Ако имаш съмнения, защо не потърсиш второ мнение?
« Отговор #5 -: Юли 12, 2007, 18:41:33 pm »
разбира се ще потърся още едно мнение,тъй като съм притеснена,но проблема е,че в моя малък град специалистите уж са двама,аз съм при единия,а при другия се чака поне 10 дни...разбирате,ч докато минат 10 дни ще се пруъсна от притеснение и не смея нищо по трудно да правя.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #6 -: Юли 12, 2007, 21:23:44 pm »
Форумът не е място за корекция на изписано лечение, нито коментарите на пишещите във форума могат да бъдат основание за предприемане на лечение или за отказ от лечение. Или следвай указанията на лекаря, или отиди при друг лекар.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #7 -: Юли 13, 2007, 10:36:36 am »
След като в малкият ти град нямаш възможност да посетиш спецялист, може би в съседния ще се намери такъв който да те приеме веднага? :D
А и по спешност не мисля че някой ще те върне.
Лека и безпроблемна бременност. :D
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
« Отговор #8 -: Юли 13, 2007, 11:25:52 am »
Ох, ами да, в съседен град, ако отидеш? Но нали трябва да лежиш. Или при лекаря, който ти ги е предписал тези медикаменти и му споделиш притесненията си? В крайна сметка, ако това е лекарят, на който имаш доверие и който ще следи бремеността ти. То е важно ти да се чувстваш спокойна и да смяташ, че си в добри ръце.
Ние можем да споделим какво знаем за медикаментите, ако сме ги пили и т.н., но  дали да ги взимаш или не, и какво точно да взимаш, трябва с лекуващия лекар да се уточни.
Пиши какво е станало.
Успех!
« Отговор #9 -: Юли 13, 2007, 11:45:44 am »
Сладурка, Гинипрал се изписва при контракции, когато магнезиевите препарати не дадат желания ефект. Аз съм го пила много дълго, копирам тук отговора си от др тема по същия въпрос:

Аз изкарах 1/3 от бременността си на Гинипрал. Имах постоянни контракции, а магнезиевите препарати не помагаха. Обикновено се предписва в комбинация с бета блокер, заради сърцебиенето, което предизвиква. На мен ми го бяха предписали с Верапамил.
« Последна редакция: Юли 13, 2007, 11:47:16 am от marmotche »
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07