0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
моля ви за съвет
« -: Юли 13, 2007, 14:03:19 pm »
сестра ми е бременна в 27 седмица,корема и понякога се издурачва всеки път в дясно,много често,единият д-р казва че е контракция,другия че е грабчето на бебето,няма болки,много рядко,моля ви кажете това контракция ли е или не,има ли някои с подобни симптоми.благодаря ви и късмет.
*

лилия13

• 360
Re: моля ви за съвет
« Отговор #1 -: Юли 13, 2007, 14:18:14 pm »
и още нещо имала омекване на шийката на матката,а няма разкритие,какво означава това?
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #2 -: Юли 13, 2007, 14:26:28 pm »
миличка, малко ме развесели с думичката "издурачва" :) Предполагам, че имащ предвид, че коремчето и не е симетрично и в дясно е по издуто? Ако е така, то и моя корем е така, защото дупето или гръбчето на бебето ми се намират точно там и когато се мести, моя корем става безформен :) Контракциите са свързани най-често с болки в корема, често и в кръста и втвърдяване на корема. Мисля, че не бива да се притеснява, ако понякога коремчето и е "издурачено" на дясно  :D
Относно "омекване на шийката" - нямам идея.
« Последна редакция: Юли 13, 2007, 14:29:36 pm от Nina »
*

лилия13

• 360
« Отговор #3 -: Юли 14, 2007, 01:22:45 am »
БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРА Явно няма други с този проблем,успех и касмет от мен
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #4 -: Юли 14, 2007, 01:36:16 am »
почти при всички бременни в напреднала бременност, от време на време коремът си променя формата и се издува от някоя страна повече - когато вече наедрялото бебе се върти. това не е проблем.

за омекналата шийка - това е първата подготовка за раждането. през бременността шийката е твърда, висока и здраво затворена. като наближи раждането, шийката започва да се скъсява, да омеква, накрая почва да се разтваря (разкритие) и накрая излиза бебето.

сестра ти е добре да пита гинеколога си за всичко, което я вълнува, а не да кара теб да търсиш мнения из форумите. то не пречи да търсиш, но преди всичко бременната да си пита и разпитва подробно гинеколога. ако той не отговаря - да го смени.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

лилия13

• 360
« Отговор #5 -: Юли 16, 2007, 22:11:13 pm »
никой не ме карал да питам просто самонициативамтака реших аз,може пък да има някои с подобен проблем да каже със съвет това е,нали затова са форумите все пак,естественно че ще се консултира с лекар,иска ли питане.благодаря за изчерпателният отговор и късмет на всички тука