0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Хомеопатия и хормони?!
« -: Юли 10, 2007, 04:13:44 am »
Здравейте момичета,днес ходих при лекар който се занимава с хомеопатия и реших да пробвам,да ли пък няма да влязат в норма тези мои хормони,че се завъртях в един кръг от ада ,дето няма излизане,пия парлодел за високия пролактин,сега съм и без ову,заради него,лекаря каза че докато пия парлодел няма да забременея и че по света хората вече не лекуват с този медикамент.Лошото е че трябва да си търпелив ,защото действат бавно.Някой пробвал ли е такова лечение?А иначе,ендокринолога казва пиеш го докато забременееш,ама напълнях и много ми пада косата от тези химии.Та така реших да пробвам,някои ако има инфо. за това,ще бъда благодарна да га сподели
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Хомеопатия и хормони?!
« Отговор #1 -: Юли 10, 2007, 07:15:05 am »
Знаейки принципа на действие на хомеопатията, не вярвам в нея и никога не съм и опитвала да се лекувам с нея.
Със самовнушение, може да спре да те боли глава, гърло или нещо друго /ако е търпимо разбира се/, но как ще се повлияе на хормоните, много ми е интересно.
На твое място дори не бих опитвала, защото е губене на време.
А при теб няма как да ти мине от самосебеси.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #2 -: Юли 10, 2007, 09:54:57 am »
Зависи на какъв хомеопат си попаднала.
Чела съм случаи на регулиране на хормоните и забременяване след хомеопатично лечение. Мисля че в сайта на Дир-бг, порови там или пусни запитване.
*
« Отговор #3 -: Юли 10, 2007, 10:49:40 am »
Здравей Disi,
Аз също съм с висок пролактин и липса на овулация поради това, но пия бромокриптин. Не съм сигурна в действието на парлодела, но това което знам за пролактина е, че след като се регулира с медикаменти и достигне определено ниво, трябва да се пие поддържаща доза. Лекарствата се приемат дори по време на бременност, поради опастност от спонтанен аборт. До колкото си спомням само по време на кърмене не се приемат.
Относно хомеопатията - ако наистина проблема е само във високия пролактин, може и да подейства от тази гледна точка, че пролактина е хормон на стреса. Но честно казано съм доста скептично настроена. Все пак билките може да имат ефекта на плацебо.....
Успех и не се доверявай на всички доктори, все пак само във специализирана клиника могат най-точно да ти дадат съвет как да продължиш.

« Отговор #4 -: Юли 17, 2007, 17:11:54 pm »
Здравей, аз определено съм за!!!
Лекувах се при лекари(специалисти в стерилитета) 4гд и всичко се повтаряше отново и отново...лекарства,кисти,...
Докторката ми каза че положението е зле - да направя почивка на организма - 6м.
Използвах това време да пробвам хомеопатично лечение как би ми повлияло-успях да  забременея още на втория месец.Може да е някакво чудо - незнам, но хормоните ми бяха много зле.
Бих те посъветвала да пробваш.
Ако искаш кординати на хомеопата който ми назначи лечението ми пиши на лични.
Успех