Janine, мила, ще ти опиша техническата страна на `избора` на донор. Ние тръгнахме с доста лоша прогноза и откъм мъжки фактор, затова проучвахме и този вариант, но информацията ми е отпреди повече от 6 год., затова, както вече те посъветваха момичетата, клиниките ще те информират най-добре, а и предполагам, че вече са настъпили промени. Все пак, за да си подготвена, нещата протичат приблизително така: в клиниките разполагат с донори с различни физ. характеристики, здрави и с доказано бащинство. След трета регистрирана донорска бременност напускат листата. Можеш да избираш цвят на очите, на кожата, ръст. Лични данни не се излагат. Нямаш право да искаш или търсиш допълнителна информация. Лекарят препоръчва подходящата кръвна група на донора. Ние поискахме информация в клиниката на Щерев, където предложените ни гаранции ни бяха напълно достатъчни и в АГ-Варна, където обаче тогава имаха само два донора, за които се знаеше само, че са студенти и единият е със сини очи. За обработката на материала, въпросът не се изясни, затова ми се сториха много несериозни, а и двата пъти, когато ходих да питам, ми казаха различни цени. Ценоразпис там не видях.
На мен ми бяха нужни доста усилия преди да събера смелост за да обмисля този вариант и знам, че не е лесно. Не успях да се преборя с психологическата страна на това решение и в крайна сметка избрахме по-трудния вариант, но сега съм благодарна на това... Мисля, че нямаш ли пълната увереност, че е точно това, което желаеш, тази крачка може да се окаже грешка. Моят искрен съвет е да я обмислиш добре и ако ти е нужна помощ, да потърсиш специалист. Каквото и да предприемеш, желая ти късмет!