0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Забременяване и теоридит на Хашимото
« Отговор #20 -: Август 24, 2007, 16:51:56 pm »
stanley_78 , резултатите  на МАТ  са си  за втрещяване, но ТСХ може да стигне и много по-големи стойности...,така че не се отчайвай толкова /има и по-лоши случаи/.Направи и другите изследвания  и с пълните резултати + ехография на жлезата бягай на лекар. Д-р Тодорова може да е в отпуск, потърси друг лекар ако не я откриеш.
Успех!
-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.
*

stanley_78

• 408
  • Твоите деца не са твои деца, те са рожба на копнеж
« Отговор #21 -: Август 24, 2007, 17:29:07 pm »
На мен тези изследвания не са ми първи, знам за заболяването си от близо година, но при най-първите изследвания ТСХ беше 2,77 и досега ги контролирахме, но сега направо незнам...
*
« Отговор #22 -: Август 24, 2007, 19:32:12 pm »
stanley_78, не се шашкай толкова!
Единственото, което трябва да направиш е да продължиш да си пиеш Л- тироксин-а, както ти е бил изписан от д-р Тодорова.
След 1 седмица свършват отпуските и тя ще се върне на работа. :)
Нищо фатално не се е случило!
На МАТ почти няма как да се повлияе, единствено има лекарства, които временно блокират действието им.
А ТСХ- то се повлиява за 30-45 дни.
Аз го изследвам на всеки 45 дни и ако е в норма не ходя на консултация, а продължавам да си пия същата доза.

Но за напред да знаеш - никога не спирай сама лекарства и не коригирай дози.
Хормоните /вкл. и щитовидните/ не са шега работа и трябва много сериозно отношение.

Успех! :)

« Отговор #23 -: Август 24, 2007, 23:16:09 pm »

Аз обаче сама съм си виновна. Преди около 2 месеца след няколкократни опити да се свържа с доктор Тодорова спрях Л-тироксина, че доста време го пия без следене и днес  ТСХ 5,741 реф ст-ст 0,49-4,67 /април месец беше 1,54/
МАТ 2388,4 /0-12/

[/quote]

Не е хубаво сама да си назначаваш "спиране на лекарствата". Хормоните се следят на 6 месеца - есента, октомври месец и към края на април началото на май месец, защото има разлика през сезоните. И дозата на лекарството се мени. Затова е хубаво да се следи от лекар.
Май от тези резултати изглежда, че си се върнала на "старта". Дано всичко се оправи и пак влесеш в норми!
Успех!!!
*

stanley_78

• 408
  • Твоите деца не са твои деца, те са рожба на копнеж
« Отговор #24 -: Август 25, 2007, 10:44:15 am »
Благодаря ви, момичета,galli, happymery!
Наистина ми стана по-добре от вашите постинги. Веднага си купих Л-тироксин и започнах приема отново. На 3-ти ще звънна в кабинета и ще си запазя час. Преди прегледа ще си пусна още едни изследвания да съм сигурна и отивам. С падането на хормона /поне при мен е така/ пада и МАТ докарвала съм го до 914 при стойности 2,03. Смятам, че ако достигне около 1 ще са по-поносими и стойностите на МАТ. Тогава бихме могли да мислим за инсеминация, сега е немислимо според моя доктор.