Привет на всички събратя и посестрими.... и така момичета, бяхме вчера при д-р Милен Кацаров и доста се поизчакахме докато влезем, но това няма значение. Поговорихме с него, разказахме от колко време се опитваме да си направим бебе, видя всички изследвания, дори му бяхме отнесли и микробиологично изследване на урина, резултата беше стерилна и той каза, че ще продължим с разговора след прегледа. Отидоха в съседната стаичка и прегледа е преминал така, доктора е накарал мъжа ми да се напъва все едно ще ходи по голяма нужда, като през това време е преслушал със слушалки намазаните му тестиси с гел. Не се съмнявам в компетенцията на доктора, но защо се прави точно така? После се върнаха и той каза, че е намерил една разширена веничка, но не каза в каква степен е засегната, прати ни обезателно да направим 2 доп.изсл. - в Майчин дом на 14 ет. за деле- незнам как беше натам на Y хромозомата, да отхвърли генетичен вариант и ни прати и при Кандиларов за биологично изсл. на еякулат. Страшно сме напрегнати, какво да очакваме, какви може да са резултатите, след като излязат трябва да ходим пак при него, да види какво ще направим. Доколкото си спомням каза, че ако е варикоцеле, може да се помогне оперативно, но ако е генетично, почти няма шанс и с инвитро. Наистина ли е така, разяснете ми малко какво може да означава това....Такъв страх през живота си не сме изпитвали и момичета, ако има някой преминал по този път нека каже колко горе долу ориентировъчно са лекарствата за 3 мес евентуално лечение или колко парички ще ни е операцията за варикоцелето, при условеие че той не е осигурен...знам, че с точност не може но горе долу, много ви моля за помощ. Д-р Мели от медицинска гледна точка сложен ли е проблема, какви са ни варинатите?