0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
След андролога....
« -: Август 09, 2007, 17:05:04 pm »
 Привет на всички събратя и посестрими.... и така момичета, бяхме вчера при д-р Милен Кацаров и доста се поизчакахме докато влезем, но това няма значение. Поговорихме с него, разказахме от колко време се опитваме да си направим бебе, видя всички изследвания, дори му бяхме отнесли и микробиологично изследване на урина, резултата беше стерилна и той каза, че ще продължим с разговора след прегледа. Отидоха в съседната стаичка и прегледа е преминал така, доктора е накарал мъжа ми да се напъва все едно ще ходи по голяма нужда, като през това време е преслушал със слушалки намазаните му тестиси с гел. Не се съмнявам в компетенцията на доктора, но защо се прави точно така? После се върнаха и той каза, че е намерил една разширена веничка, но не каза в каква степен е засегната, прати ни обезателно да направим 2 доп.изсл. - в Майчин дом на 14 ет. за деле- незнам как беше натам на Y хромозомата, да отхвърли генетичен вариант и ни прати и при Кандиларов за биологично изсл. на еякулат. Страшно сме напрегнати, какво да очакваме, какви може да са резултатите, след като излязат трябва да ходим пак при него, да види какво ще направим. Доколкото си спомням каза, че ако е варикоцеле, може да се помогне оперативно, но ако е генетично, почти няма шанс и с инвитро. Наистина ли е така, разяснете ми малко какво може да означава това....Такъв страх през живота си не сме изпитвали и момичета, ако има някой преминал по този път нека каже колко горе долу ориентировъчно са лекарствата за 3 мес евентуално лечение или колко парички ще ни е операцията за варикоцелето, при условеие че той не е осигурен...знам, че с точност не може но горе долу, много ви моля за помощ. Д-р Мели от медицинска гледна точка сложен ли е проблема, какви са ни варинатите?
*
Re: След андролога....
« Отговор #1 -: Август 09, 2007, 20:30:01 pm »
Ако проблемът е генети4ен, става малко по-сложни4ко, но пак има шанс за собствено бебе, само 4е моми4енце, доколкото знам, ако е дефектна Y хромозомата и имате мом4енце- то няма да може да има деца.
Така 4е не бързайте да се притеснявате, из4акайте резултатите, за варикоцелето-някай друг да пише, 4е не съм компетентна  :lol: Успех
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #2 -: Август 09, 2007, 20:46:57 pm »
Рени, не се шашкай толкова. А док  не го ли е гледал мъжа ти на ехограф? На нас ни каза също първият път, че има една малка веничка и дори не спомена за операция, а полсе като отидохме втори път с микробиологията и хормоните, ни казам, че точно вената и хиповолемията са причина за лошите показатели. После като се опитах по-старателно да разчета какво е писал (мн. нечетливо пише), видях, че е писал варикоцеле II,което най-верочтно значи втора степен и е категоричен, че трябва да се оперира въпреки, че мъжа ми няма никакви оплаквания. Понеже и той няма здравни осигуровки през последните 10 месеца, док ни каза, че операцията ще излезе 650лв, а с осигуровки би излязла- 350. Това е нещото, с което мога да ти помогна. Нас не ние пращал да изследваме делеции на Y-хромозомата и там нищо не мога да кажа. Успех и по-спокойно. Ще ви трябват сили и търпение.  Междудругото, ако искате да си възобновите здравноосигурителните права, трябва да внесете около 160 лв. в НАП. Това поне разбрах аз от прочита на закона, но не съм сигурна, че е така. Може и да са наполовина парите щото не ми стана ясно за колко месеца назад трябва да се плати. Тези 160 лв са за 12 мес., а мес. вноска е 6% от 220 лв. или 13,20 лв/мес. Така ще ви излезе с около 150 лв по- евтино отколкото ако не си внесе осигуровки.
Май малко се поотнесох ама ще ме прощаваш.  :lol:

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #3 -: Август 09, 2007, 22:16:01 pm »
Рени, това са част от стандартните изследвания - за микроделеции на Y хромозомата (няма да е това :)) и посявка за търсене на микробиологичен причинител. Спокойно, не са толкова зле показателите на мъжа ти.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #4 -: Август 10, 2007, 10:01:11 am »
Благодаря, ано има още мнения пишете:)
*
« Отговор #5 -: Август 10, 2007, 12:20:15 pm »
Аз пък си мислех че изследването за деленция на Y-хромозомата не е от стандартния пакет изследвания, така както са спермограмата с морфология по Крюгер или пък хормоналните изслевания.
Много момичета съм чела, че мъжете им са посещавали д-р Кацаров, но не съм останала с впечатление той да предлага това изследване на всички.
Явно има някакви показания, които да го насочват да се провери това. Така поне си мисля.
Обикновенно се е оказвало че е варикоцеле и е имало препоръка за операция.
Сега от написаното от теб, оставам с впечатление, поне така както предаваш неговите думи, че явно той не е сигурен че става въпрос за варикоцеле и за това насочва към другото изследване.
Така че направете първо него, и после мислете дали ще има нужда от операция на варикоцеле.

Между другото не знаех че изследването за деленция се прави вече и в лабораторията на д-р Кременски. Досега знаех че се прави в клиниката в Плевен и в клиниката на д-р Владимиров.
 От това което слушах на лекцията по време на Деня на репродуктивното здраве, останах с впечатление че само ако броя на сперматозоиди с деленция е над 30% -тогава не може да помогне инвитро/икси. Ако процента е по-малък (15% - 25%) шанс има и има успешни АРТ.

Рени, стискам палци изследванията да са добри и да отпаднат всички тези притесниния които ги имате в момента.
Пиши после как се развиват нещата при вас.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

*
« Отговор #6 -: Август 10, 2007, 12:40:50 pm »
Ромина, бъркаш двете изследвания Делеция на У хромозомата и Тест за дефрагментация на ДНК на сперматозоидите.
Микроделецията се прави само при доц. Кременски.
Предполагам, че в най-скоро време ща стане част от пакета изследвания, както имунологичните при жената. :D
Гуш.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #7 -: Август 10, 2007, 12:52:42 pm »
White мила, това пък какво трябва да означава, стандартна процедура ли е това или не, да се шашкам ли или не, да делеция на Y хромозомата е написал и я правихме на 14 ет в Майчин дом-София при Д-р Савов, но той е отпуска и го замества някаква жена д-р, но не помня името....
*
« Отговор #8 -: Август 10, 2007, 12:55:40 pm »
Няма нужда да се шашкаш. Резултатите ще са един чудесен повод за радост. :wink:
По-добре да се отхвърлят отрано всички възможни проблеми.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #9 -: Август 10, 2007, 17:20:16 pm »
Ромина, бъркаш двете изследвания Делеция на У хромозомата и Тест за дефрагментация на ДНК на сперматозоидите.
Микроделецията се прави само при доц. Кременски.
Предполагам, че в най-скоро време ща стане част от пакета изследвания, както имунологичните при жената. :D
Гуш.

Да наистина, грешката е в моя телевизор :oops: Пиша за едното изследване,пък си мисля за другото.
Рени, извинявай ако съм те объркала. Това дето съм го писала наистина се отнася за изследването за дефрагментация на ДНК.
White, благодаря че ме поправи.

Та, така и така сме по темата, я кажете - за колко време стават готови резултатите от изследването за деленция на Y-хромозомата?
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

*
« Отговор #10 -: Август 10, 2007, 17:33:28 pm »
На нас ни казаха, че стават за около 10 работни дни!
« Отговор #11 -: Август 11, 2007, 08:20:57 am »
На нас ни отне календарен месец.
« Отговор #12 -: Август 11, 2007, 12:55:53 pm »
На нас ни престои да правил още изследвания на съпруга ми.За цената на SDIтеста знаем, че е 160 лв. в Плевен,а колко струва делеция на У хромозомата и правили се в Плевен?Моля ви ако някоя знае да ми каже.Късмет и успех на всички
*
« Отговор #13 -: Август 11, 2007, 14:58:44 pm »
Делеция на хромозомата правихме на 14 ет в майчин дом, струва 40 лв.
*
« Отговор #14 -: Август 14, 2007, 19:40:58 pm »
Микроделеции на Y хрмозомата правихме във ВМИ Пловдив.Струваше 50-60 лв.А за резултата чакаме вече седма седмица.Правихме и някакво друго гинетично(ДНК нещо си),но не разбрах то какво е.За него изпратиха кръвта в София и резултатите излезнах след 10 дни.За двете + транспортните разходи платихме 102 лв.