Хора здравейте, отдавна не съм влизала, но по обясними причини
До преди 2 ч. се прибирам от София и веднага се захващам да ви пиша. Ходихме с мъжа ми в клиниката на д-р Стаменов, да направим спермограма, че и без това доста го отлагахме..... Приеха ни супер любезно, отделихме материала и тн, останалото се досещате, ето ги резултатите, които зная, че не са добри, но ще ви помоля за вашето мнение, тъй като час за д-р Кацаров ще имаме най-вероятно другата седмица, а д-р Стаменов е свободен да ме приеме чак май 2008г. И така ето ги:
обем - 4 млн
цвят - жълтеникав
вискозитет - не
pH - 8.0
концентр.на сперм. - 12.2 млн
общ брой - 48.8 млн
клетки - 10.6 млн, да поясня от теиз не е изолорал някакви микроорганизми и затова не пусна микробиология
Leuko - не
активно подвижни - "a" - 0 %
подвижни - "b" - 1 %
бавно подвижни - "c" - 1 %
неподвижни - "d" - 98 %
аглутинация - не
виталност над 75% - 0
и това го пиша буквално, че нз какво е - Ig A N<10% - 0%, Ig G N<10% - 0%
морфология - WHO / N>30% - 5 % с нормална морфология
Заключение: Астенозооспермия, Тератозооспермия и повишени брой клетки от сперматогенезата
Така да ви кажа последно, че спермограмата я прави супер пича:))) криобиолога Тодор Чаушев, който като на малоумни
ни разясни, че няма смисъл на тоя етап да прави Крюгер тест, защото се вижда, че показателите са лоши и ни препоръча да се срещнем с андролог и да проведем ако има нужда лечение и да отидем на контролна спермограма октомври месец.... Моля ви дайте някакъв съвет, има ли шанс нещата да се подобрят, за да спрат сълзите от тези мъжки очи.... А да сещам се, че Мини(супер потребител) тук някъде из сайта беше дала бабина рецепта за лечение, че нещо не мога да я открия, поне в кой раздел беше.....
Предварително благодаря на всички отговорили и ще бъда много признателна и на мнението на д-р Мариела Даскалова!
Целувки и успех на всички, ще пиша ощееееееее, когато има нещо ново, а ако искате да ме питате нещо, заповядайте....