0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Заключено дете
« -: Септември 06, 2007, 10:26:52 am »
Искам да споделя с вас какво ми се случи снощи,като преди това ще кажа че съседи са ни майка и дъщеря с 3 годишно дете.Детето е на половина арабче,бащата си е обрал крушите още след раждането,и майката го гледа с бабата.
Прибирам се и чувам адски писъци и тропане от вратата на съседите,детето реве та се къса.Ония двете го заключили и го оставили само, и то реве в продължение на няколко часа.
Детето е стояло само от следобяда до вечерта,което според мен е недопустимо.Ами ,ако се надвеси над терасата или пък нещо друго,не дай боже.

Пред вратата стои друга комшийка и го успокоява,почнах и аз да му говоря и да го успокоявам.Обаче се заклевам,че ако още веднъж стана свидетел на такава случка,ще извикам полиция.
Могли са да помолят някой от входа да го гледа,ако толкова не са могли сами.
Много ми стана жал за детето,а то е изключително красиво и усмихнато момиченце.

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Заключено дете
« Отговор #1 -: Септември 06, 2007, 10:41:03 am »
А може би е трябвало да повикаш полиция!?
Милото дете.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #2 -: Септември 06, 2007, 10:53:27 am »
А може би е трябвало да повикаш полиция!?
Милото дете.

И аз мисля като Евро.Другия път се обади в полицията.Спомням си преди няколко години имаше случай на семейство, което зарязва двете си деца, за едното се сещам че беше на 3, другото май по-малко, заключени в апартамента.По-голямото накрая беше яло тапети.Докато съседите се усетят да се обадят.Много се тръбеше по новините, така че можеш да го използваш като предлог.Такова поведение спрямо едно дете е нечовешко и трябва да бъде наказвано.Всичко става-може да се задави, може да бръкне в контакт....
*
« Отговор #3 -: Септември 06, 2007, 11:13:30 am »
Ако има следващ път(а дано да няма),със сигурност ще извикам полиция.
Те общо взето добре се грижат за детето,доколкото им позволяват възможностите.
Винаги е много чисто и добре облечено.
Незнам защо са остъпили сега така.
« Отговор #4 -: Септември 06, 2007, 12:14:27 pm »
Ох, вбесявам се като прочета такива неща  :x
Що за родител ще заключи 3 годишното си дете само в апартамента  8O
Толкова често дават по новитите трагедии с малки деца, точно заради безотговорно поведение от страна на родителите и пак не им дойде акъла в главата  :x
Сигурна съм, че ако беше в друга държава щяха да им отнемат родителските права.
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #5 -: Септември 06, 2007, 12:53:44 pm »
Цитат
Ох, вбесявам се като прочета такива неща  Mad
Що за родител ще заключи 3 годишното си дете само в апартамента  Shocked
Толкова често дават по новитите трагедии с малки деца, точно заради безотговорно поведение от страна на родителите и пак не им дойде акъла в главата  Mad
Сигурна съм, че ако беше в друга държава щяха да им отнемат родителските права.
Много жалко 4е има такива родители. И аз мисля 4е ако бе6е друга държава 6тяха да им отнемат правата. Пълна лудост е да остави6 малкото си дете само вкъ6ти. Горкото детенце. Дано да не го оставят пове4е така и наистина трябва да повика6 полиция.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #6 -: Септември 06, 2007, 14:43:07 pm »
сърцето ме заболя...
може би наистина е трябвало да извикате полиция, макар че не знам какво щяха да направят те.
в Америка, за такова нещо отнемат родителски права директно.
аз бих говорила с майката и бабата - бих им направила много строга забележка и директно бих ги заплашила с полиция и агенцията за закрила на детето.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #7 -: Септември 06, 2007, 15:11:44 pm »
аз пък имам приятелка, която беше зарязана от мъжа си с дете на 2 г. и бременна в 9-ти месец.
По-късно и се налагаше да излиза до като спят децата. Няма кой да и помогне. Сама е. Понякога съседите помагаха, но е имало моменти, в които няма на кой да разчита.
Заключваше си децата и вършеше наложителните и неща.
Никога не бих посмяла да съм причина за отнемане на дете на такава жена.
Клио, ти защо не им предложи помощ примерно?
*

evro

• 5167
« Отговор #8 -: Септември 06, 2007, 15:15:39 pm »
Цитат
...Ония двете го заключили и го оставили само, и то реве в продължение на няколко часа

« Последна редакция: Септември 06, 2007, 15:31:32 pm от evro »

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #9 -: Септември 06, 2007, 23:47:59 pm »
абе едно е да го оставиш спящо, друго е цял следобед да те няма!
а и 3годишно дете, винаги можеш да помъкнеш със себе си, ако толкова няма на кой да го оставиш.
също така, за да окаже помощ клио, е трябвало първо някой да й я поиска! тя отде да знае, че жените искат да излизат и няма на кой да оставят детето, примерно?

случаят не е цвете за мирисане.

аз 1 година не отидох да се подстрижа, защото нямаше на кой да си оставя детето. който ще да ми вярва.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #10 -: Септември 07, 2007, 00:35:07 am »
 Някои жени просто не са създадени да бъдат майки,колкото и грозно да звучи това.Да оставиш заключено дете на 3 години е жестоко!За мен няма никакво оправдание.И аз 11 год.отглеждах детето си сама,няма да ви казвам през какво съм минала,но това не мога да го приема.
« Отговор #11 -: Септември 07, 2007, 10:39:51 am »
В Испания на такива родители им отнемат децата макар и да се е случило само веднъж! Не мога да си представя що за отношения са това!
*
« Отговор #12 -: Септември 07, 2007, 11:20:15 am »

Знам за случай,в който майка оставя 4-годишното си спящо детенце - не за цял следобед,а за 10 мин. да купи хляб долу от магазина; през,което време,за зла участ,детето се събужда,покатерва се на прозореца...по-нататък няма да описвам...

*

evro

• 5167
« Отговор #13 -: Септември 07, 2007, 12:44:42 pm »

Знам за случай,в който майка оставя 4-годишното си спящо детенце - не за цял следобед,а за 10 мин. да купи хляб долу от магазина; през,което време,за зла участ,детето се събужда,покатерва се на прозореца...по-нататък няма да описвам...

Да пази Бог!

Те осмислят живота ни!

*
« Отговор #14 -: Септември 07, 2007, 12:53:38 pm »
Тук искам да се намеся относно 4 годишното детенце.Много зависи от самото дете.Аз бях на 4 години, когато майка ми ми сложи ключа на врата и се прибирах сама от градината, защото тя работеше от 5.30 сутринта до 7.30 вечерта в завода за стъкло, който се намира на около 6-7 км от града.Баща ми изобщо не се интересуваше и по цял ден ходеше да играе тенис, не си търсеше работа.Майка ми работеше на 3 хонорара, за да ни издържа и да изплаща заема за апартамента.Не мога да я обвиня.Ставала съм самичка, обличала съм се и съм слизала в градината.Баща ми даже не ме е водел.На 4 години бях вече толкова самостоятелна, че като се прибера вечер от градина съм правела опити да си топля ядене, но съм загорила една леща (и от страх да не ми се карат, макар, че майка ми никога не ми се е карала, съм скрила тенджерката под леглото  :lol:).Но благодарение на всичко това наистина съм се научила да бъда самостоятелна.Аз не знам какво е да ми се оставя лампа нощем, незнам какво е да викам някой да ме къпи или изпикава(разбира се, това съм го започнала от 4 годишна възраст, не по-рано).В първи клас нашите ме заведоха смао първия учебен ден, от то насетне ходих и се прибирах сама, въпреки, че до училището ми имаше около 3 км и един главен път.Майка ми наистина нямаше избор.Не си мислете,че е била лоша майка-беше и вс еоще е най-добрата майка!В същото време на кръстниците ни голямото дете на 4 години все още викаше майка му да го изпикава.Така, че много зависи от самото дете.Ама да оставиш 3 годишно дете да пищи цял следобед, само..нямам думи!
А за случая с детето и прозореца...наистина да пази Бог, както е казала Евро!
« Последна редакция: Септември 07, 2007, 12:57:51 pm от Мимка »
*
« Отговор #15 -: Септември 07, 2007, 15:10:27 pm »
Мимка,твоята майка е нямала друг избор и,наистина,Бог те е пазил.Била си изключително дете.Но при обикновени условия,не мисля,че е добре да искаме децата ни да порастват толкова бързо.То и аз без да искам съм заспивала преди детето ми,а то е все едно като да го оставиш само...да пази Бог!...
 Иначе,относно първи клас,то по онова време всички ходехме сами на училище още от предучилищната.Други времена бяха :)
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #16 -: Септември 07, 2007, 16:37:02 pm »
Защо винаги казваме: :(
Следващият път така ще направя.
Ако се повтори още 1 път....ще постъпя по друг начин.
Дано няма следващ път и не се налага детето да изживява
това отново.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #17 -: Септември 10, 2007, 10:56:41 am »
Много ми стана жал за детето,а то е изключително красиво и усмихнато момиченце.

А ако детето беше грозно и намусено момченце по друг начин ли щяха да стоят нещата?
Според мен jam е права. Трябва да се говори първо с родителите. Ако нещо те притеснява, просто им кажи, че следващият път могат да разчитат на теб.
Не знаеш какво се е случило и не можеш да съдиш хората. Ако смяташ, че трябва да викнеш полиция, просто я викаш и толкова. Те сигурно могат да реагират по-адекватно от теб на ситуацията.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.