0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

докога
« -: Юли 28, 2007, 16:02:10 pm »
Здравейте момичета! От доста време чета форумите, но досега никога не съм писала - даже и регистрация не си бях направила. Преди секунди прочетох "Сигурно го заслужавам" и се разплаках. Защо ли? Защото сякаш видях себе си. Омъжена съм от 2005 година и все още нямаме дете. По моя вина. Или поне аз така го приемам и ми тежи. През далечната 2001г. бях на 18. Млада, надъхана с надежда за живот, щастлива, влюбена и пр. Имах сериозна връзка. Две години бяхме неразделни и много щастливи. И така до 07.02.2001 когато ми закъсняваше вече 10-на дни. Въобше не мислех за бременност. Мислех, че е грип - все пак беше зимата и се настива лесно, а и ние уж се пазехме. Да обаче повръщах постоянно, ставаше ми лошо когато майка ми готвеше, пиех само тоник - от всичко друго ми се гадеше и спях почти постоянно. И така, на 07.02.2001 майка ми се прибра с един тест за бременност и ме накара да го направя. Беше 10ч вечерта. Казах и, че няма за какво да ми е този тест, пък и те се правят сутрин, но тя настоя. И за мое най-голямо учудване двете черти излязоха с еднаква бързина. ПОЛОЖИТЕЛЕН! Веднага реших, че за аборт няма да мисля въобще. Да обаче майка ми нещо е подозирала и след една седмица говорене и увещания най-накрая успя да убеди приятеля ми, че сега не е времето и трябва да го махна. И така - на 18.02.2001 бях пред кабинета и чаках доктора да дойде за да ме "изчисти". Това беше най-кошмарния ден в живота ми. Плачех за бебето, чийто живот отнемах без право, плачех за себе си, защото знаех какъв риск поемам,плачех от болка...И така, всичко мина. Никога не забравих този ден и се бях зарекла, че няма да допусна да ми се случи втори път. Впоследствие с "гаджето" се изнесохме на квартира по негово настояване. Но това настояване си е имало цел. През Юни 2001 отидохме на почивка. Пиех противозачатъчни и бях спокойна. Прибрахме се щастливи, отпочинали и доволни от живота ни заедно (или поне аз така си мислех). Да обаче като ми свършиха хапчетата края на Юли се мина доста време, а цикъл отново нямаше. Реших, че е от хапчетата и отидох на лекар напълно спокойна. ДА ама НЕ, както се казва. Когато докторът ми каза, че отново съм бременна щях да припадна. Беше абсолютно невъзможно и нелогично. Та нали пиех хапчета. Е да пиех ги ама явно си е вярно, че всяко правило си има изключения. Прибрах се вкъщи и казах на всички, че отново съм бременна и този път въобще да не си помислят да ми говорят за махане. Ще имам бебе и точка! Запланувахме сватбата!Баба ми ни даде нейният апартамент, за да не плащаме квартира, пък тя отиде на село. Приказка. Отидох за 2-3 седмици при родителите му за да си почина малко, а пък той си остана вкъщи - нямаше как да вземе отпуска. И точно тези 2-3 седмици се оказаха фатални, или донякъде ме спасиха - и аз незнам вече. Като се прибрах разбрах, че господинът през времето докато аз бях при майка му и баща му е бил толкоз влюбен, че дори не се е старал да се крие - водел я е в апартамента ми, виждала ги е майка ми и т.н. Като се прибрах, той излизаше без дори да се интересува дали имам нужда от нещо - отиваше при нея, а аз трябваще да седя вкъщи - бременна и сама да го чакам. Обадиха ми се, че съм приета студентка и пред мен се изправи най-голямата дилема - живота ми, бъдещето, образованието и свободата да се развия, или живот с човек, който не ме обича, не се интересува от мен и  от дедето което е направил. Когато му казах, че съм приета студентка, той се обърна пренебежително и ми заяви - " Еми заминавай, по-добре. Тъкмо няма да ме вържеш с дете, което дори незнам дали е мое!" В този момент взех окончателното си решение - заминавам и ще махна детето. Така и направих. Може би взех правилното решение. Може би... 2 години след това срещнах съпруга си. След още 2 се оженихме и вече 2г искаме бебе. Искаме, ама няма. Лекувам се, но какво ли ще излезе. 2 пъти  ми беше даден шанс, а аз го отхвърлих с лекота, а сега плача. Плача, защото съпругът ми не го заслужава, защото осъзнавам грешките си и съм безсилна да променя миналото си, защото позволих на един човек който никога не ме е обичал да провали живота ми....или сама си го провалих????
*
Re: докога
« Отговор #1 -: Юли 28, 2007, 16:32:19 pm »
Не се обвинявай. Това няма да ти помогне с нищо. Така само себе си унищожаваш. Гледай само напред и вярвай, че ще стане.
« Отговор #2 -: Юли 28, 2007, 17:11:37 pm »
Не се обвинявай.Тогава си взела правилното решения за този момент.Аз също небих искала да имам дете от такъв човек или по-точно не бих искала някой да се ожени за мен ,защото съм бременна.Радвай се ,че си срешнала точния човек и вярвай ,че ще ти бъде дадане нова възможност да станеш майка.НЕ СЪЖЕЛЯВАЙ ЗА МИНАЛОТО ЗАЩОТО НИЩО НЕ СЕ ВРЪЩА ЗА ДА ГО ПРОМЕНИШ!!!Бори се сега  ,защото знам,че ще успееш.
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #3 -: Юли 28, 2007, 17:30:42 pm »
   Е,хубава работа сега! :DНе живей с миналото!Гледай само напред! :wink:И никога не се обвинявай за минали неща,просто всяко нещо си е било актуално за времето си.Ето,започнала си "да се лекуваш",както сама казваш,ами браво!Крачка по крачка и така до целта!Какви изследвания сте правили до сега?Причината може да е дребна,но не приемай досегашното си незабременяване като "наказание за минали грехове"!Айде,стягай се мацко!Извоювай си щастието! :wink:Късмет!
« Последна редакция: Август 08, 2007, 22:01:59 pm от baracuda »
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #4 -: Юли 28, 2007, 17:40:49 pm »
Не се самообвинявай и самосъжалявай, миналото-минало. Всички на младини правим грешки, нормално е. Нали човек се учи от грешките си. Важното е да гледаш напред и да следваш мечтите си. Бъди по-уверена и сигурна. Щом си почнала да действаш, ще видиш и резултата, сигурна съм.

Пиши какви изследвания си правила, при кой лекар ходиш.

Много усмивки ти желая и успех. :goodluck: yahoo_17
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
« Отговор #5 -: Юли 28, 2007, 17:45:36 pm »
Baracuda изследванията ни са много, по-добре да ти кажа резултатите.
1.Нередовна овулация.
2.Запушена дясна тръба с хидросалпингс (вече отстранена с лапаро)
3.Нагъната лява тръба със сраствания ( изправена след лапарото )
4.Двурога матка
5.55% неподвижни юнаци, 25% активно подвижни,10% подвижни и 10% бавно подвижни (хубавото е че са 94000000 и се компенсира подвижността с бройката - така каза доки)
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #6 -: Юли 28, 2007, 17:50:49 pm »
Има поне две неща, за които нямаш вина, а и двете са доста сериозна и основателна причина за безплодие - двурогата матка и лошата спермограма. Гледай напред.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #7 -: Юли 28, 2007, 18:11:18 pm »
loshata, и изобщо не си "лоша", всички момичета които пишат тук, са добрички.

Всички се борят, и въпреки мъките и многото сълзи, повечето успяват.

Така че заслужаваш по-хубав ник. :wink:
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
« Отговор #8 -: Юли 29, 2007, 09:10:32 am »
Да,сменяй ника веднага...!!!
Всъщност страхове и притеснения изпитва само интелигентния човек...лошият-не! /по научни данни :)/
Не плачи, не се натъжавай за минали неща..и най-вече не се обвинявай!!!
Поеми въздух,усмихни се и продължавайте напред...там е успехът!

-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.
*

janeta

• 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
« Отговор #9 -: Юли 29, 2007, 12:26:40 pm »
Да, никът ти плаче за смяна. Може би ник като "бореща се" е безброй пъти по-добър. Не се връщай в миналото. Там човек винаги намира неща, които го огорчават и му носят болка в настоящето. Всеки в миналото и през младите тинейджърски години има много грешки и болки. Но нека оставим болката в миналото. Нега гледаме в настоящето и да се радваме на днешния ден, за да бъдем по-щастливи в утрешния. Ти си добър човек. Не си струва да се ядасваш заради човек, който очевидно не му е било изобщо зор за теб и за бебето, което си носела. Насила хубост не става. Бъди щастлива днес и сега с мъжът който обичаш и който те обича. И ще видиш, че мечтаното от вас дете скоро ще дойде. Успех и много усмивки!
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*
« Отговор #10 -: Юли 29, 2007, 20:51:10 pm »
Всички сме правили грешки като млади.
Но нали това е животът - падаме, ставаме, грешим, прощаваме си, обичаме се ...
Не гледай в миналото, живей в настоящето и вярвай в бъдещето!
Ще дойде и нашият ден!
Вярвам в това, вярвай и ти!
Вярата и надеждата никога не умират!
 :goodluck:

« Отговор #11 -: Юли 29, 2007, 22:29:25 pm »
Не е важно какво си правила преди, важното е какво правиш сега. Щом си с правилния човек, на правилния път, не се самообвинявай и  гледай само напред   :bighug:

*
« Отговор #12 -: Юли 30, 2007, 09:52:39 am »
Чувството си за вина го измети с голямата метла!
Мисла си, че всички грешки, които правим, всички техни поправки, всички наши усилия да постигнем някаква цел, нашето щастие или нещастие и всичко, което ни се случва си има своето значение. Често даже наричаме грешки правилните си решения.
Даваш си лоша оценка, но мисля, че не го заслужаваш. Усмихни се! Открила си човека, който заслужава да споделиш живота си с него, обичате се и ви предстои борба, която заедно ще доведете до щастлив завършек!
 :bighug:
« Отговор #13 -: Юли 30, 2007, 22:12:08 pm »
Докогато трябва.
Миналото не можеш да промениш, гледай напред. Някой ден ще гушкаш детенцето, родено с любов от любимия човек,а не от мъж, който не заслужава да се нарича баща.
Не съжалявай за нищо, така е станало и си постъпъла така както си сметнала да добре.
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #14 -: Юли 31, 2007, 09:02:00 am »
Човек не трябва да съжелява и да се обвинява за миналото си! То вече го няма и вратата е затворена! Обичайте се и ще се сбъднат мечтите ви! Късмет. :wink:
никога не отстъпвай на принципите си!
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #15 -: Юли 31, 2007, 09:14:48 am »
Има поне две неща, за които нямаш вина, а и двете са доста сериозна и основателна причина за безплодие - двурогата матка и лошата спермограма. Гледай напред.

А,хубаво е,когато проблемът е изяснен,повярвай ми!Така знаеш срещу какво ще се бориш!
Късмет!Вярвам,че един ден ще успеете!Бори се!
:goodluck:
*
« Отговор #16 -: Август 01, 2007, 13:51:14 pm »
Има грешка,но има и прошка!Аз не мисля,че грешката е твоя,но ако ти го мислиш-прости си!Онази-другата ти е направила услуга,миличка!Не се вини,защото сега нямаш нужда да ровиш в стари рани.Трябва да си силна-черпи я от любовта на човека до теб!Стискам палци да се съвземеш от всичко това което си преживяла и да продължиш напред и много скоро да прегръщаш детето на мъжът,който наистина те обича и заслужава да бъде родител на твоето дете!
« Отговор #17 -: Август 03, 2007, 18:05:30 pm »
Мила кураж не знам какво друго да ти кажа. Когато простиш на себе си ще видиш че всичко ще си дойде на мястото. Силни прегрътки от мен. :bighug:
« Отговор #18 -: Август 05, 2007, 00:12:59 am »
Прочетах много внимателно историята ти и също като другите ще ти кажа, че не трябва да живееш с миналото. През доста си преминала и доста си преживяла. Всеки прави това, което смята за правилно.
Всеки гледа по един начин на нещата когато е на 18 и по друг когато е на 28 примерно..
Винаги съм искала да имам деца, но години наред изпитвах ужас 'да не е станала белята' този месец.. Сега разбира се съм на съвсем друга вълна.. Според мен децата се правят, тогава когато си готов да ги имаш, осъзнаваш отговорността и не се страхуваш.
Животът е наниз от избори, които правим опитвайки се да бъдем щастливи или по-скоро търсейки пътя към щастието.
И както има една приказка - човешко е да се греши, а още по-човешко е да се прощава. Мисля, си че в този форум, никой не би тръгнал да съди или критикува другия, тук сме да се подкрепяме, помагаме и даваме насоки за следващата крачка към мечтата ни да бъдем родители. Така, че се опитай да загърбиш мрачните мисли, зареди се позитивно и гледай напред!