0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Anonymous

тест за съвместимост
« -: Септември 19, 2005, 13:51:43 pm »
Здравейте, аз съм бездетна засега... правени са ми страшно много изследвания. Хормони, фоликометрия, цветни снимки-2 броя :( ,лапароскопия и за друго май не се сещам! На съпруга -спермограма. Засега от направените изследвания излиза,че съм имала  хламиди- излекувани- уж, едната ми тръба е проходима, другата не е, хормоните са ми добре( но от противозачатъчните повръщам, не знам има ли значение), на съпруга всичко му е наред. Шест гадни години обаче аз не забременявам, причината е неизвестна...
Посъветвайте ме, дали не изпускаме нещо, има ли още изследвания които трябва да направя.
Не сме правили тестове за съвместимост, но това е защото лекуващия лекар не ги смята за важни(... или не знам защо...).
МОЛЯ ДАЙТЕ МИ СЪВЕТ, много ми е гадно защото все си мисля че нещо не съм направила и че нещо ми убягва!!!
Според лекаря няма причина да не забременея, но просто може и той да греши...незнам какво повече да правя а не мога да се откажа ...
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
тест за съвместимост
« Отговор #1 -: Септември 19, 2005, 14:47:34 pm »
няколко въпроса, които ми хрумват на първо четене:

1. къде е правена спермограмата на съпруга и какви показатели за изследвани?
2. доказано ли е наличие на овулация от страната на проходимата тръба?
3. след като 6 години не става, въпреки липсата (според лекаря) на причина - предложиха ли ви и опитвали ли сте някакъв вид асистирани технологии - инсеминация, инвитро?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

тест за съвместимост
« Отговор #2 -: Септември 19, 2005, 15:22:13 pm »
Тест за съвместимост е посткоиталния тест, но е малко "хлъзгав" като резултати. Можете да се пробвате все пак.
И аз да попитам за спермограмата - къде е правена? В България свестни спермограми правят само на няколко места :cry:
Благодаря ти, Бени!

*

Anonymous

тест за съвместимост
« Отговор #3 -: Септември 19, 2005, 21:10:59 pm »
Фрешче, би ли ми казала къде резултатите на спермограмите са по-точни? В, Бодимед или.... къде? :(
*
тест за съвместимост
« Отговор #4 -: Септември 19, 2005, 21:12:01 pm »
Госта съм аз.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
тест за съвместимост
« Отговор #5 -: Септември 19, 2005, 21:12:07 pm »
Където и да е си е "хлъзгав" - мое мнение.
*

jam

• *
  • 14924
тест за съвместимост
« Отговор #6 -: Септември 19, 2005, 23:04:14 pm »
Цитат на: Anonymous
Фрешче, би ли ми казала къде резултатите на спермограмите са по-точни? В, Бодимед или.... къде? :(

нищо, че питаш Фрешчето, тя ще ти каже същото като мен, тъй като отговор на този въпрос сме давали стотици пъти.
точни и верни спермограми се правят от ембриолози-специалисти - които само с това се занимават. такива специалисти няма в лабораториите, в които изследват всичко - от рода на Бодимед.

ти не ни отговаряш на въпросите, които ти зададохме, за да се опитаме да ти помогнем, а продължаваш да задаваш нови, но все пак...

не, не са по-точни в Бодимед. отидете в специализирана клиника по стерилитет. препоръчваме клиниката на Щерев или клиниката на Владимиров за тази цел.
и с вашите дългогодишни опити, най-добре е да се направи по-пълно изследване на спермата, включително с морфология по Крюгер!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

тест за съвместимост
« Отговор #7 -: Септември 19, 2005, 23:07:15 pm »
Цитат на: jam
препоръчваме клиниката на Щерев или клиниката на Владимиров за тази цел.

Както и всяка друга клиника, в която се прави някаква асистирана репродукция (ин витро или поне инсеминация).
*
тест за съвместимост
« Отговор #8 -: Септември 20, 2005, 15:48:33 pm »
jami,  :? аз не съм автора на тази тема. Просто ни предстои да направим нова спермограма. Първата я правихме много отдавна в Бодимед. Мерси за информацията, която ми даде.
тест за съвместимост
« Отговор #9 -: Септември 20, 2005, 16:21:26 pm »
Ezi, и аз това мога да препоръчам - ние лично ходим при Щерев - www.ivf-bg.com - изисква се предварително записване, доволни сме. За ембриолога при д-р Владимиров - д-р Тачева - www.ivf.bg, също съм чула само добри работи.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*

jam

• *
  • 14924
за ezi
« Отговор #10 -: Септември 20, 2005, 21:54:22 pm »
ezi, извинявай, объркала съм се, че ти си автор на първоначалния постинг!  :oops:

*
тест за съвместимост
« Отговор #11 -: Септември 20, 2005, 22:28:15 pm »
Няма нищо,   :balk_602: