0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

svetlawoman

Един въпрос за утрогестана
« -: Септември 24, 2005, 10:38:17 am »
Здравейте,момичета!Този месец,като бях на вагинален ултразвук,се оказа,че имам тънка маточна лигавица и ми изписаха УТРОГЕСТАН 3 пъти по 2 глобули вагинално за 13 дни.Взимам го вече 7 дни,а имам много силни болки ниско долу,напрегнати гърди,сякаш ще ми дойде всеки момент,но до цикъла ми има още 7 дни-овулацията беше на 14 ден при 28 дневен цикъл-доказана е с ехограф.Мислите ли,че това може да е страничен ефект от УТРОГЕСТАНА?Нали по принцип трябва да забавя идването на менструацията?Или аз нещо не съм разбрала?
« Отговор #1 -: Септември 24, 2005, 13:16:22 pm »
Аз пия три пъти по две таблетки и гърдите ми ме болят отстрани доста силно в периода, в който го приемам. Понякога имам и болки, като преди цикъл, което също отдвам на това. Но тези симптоми могат да бъдат и от други много по-хубави причини, пожелавам ти да е точно това.
Аз го пия за къса лутеална фаза и наистина при мен има ефект, защото при предполагаема овулация(според мерене на БТ) фазата ми от 8 вече е около 12 дни, което си е супер.
Успех!
*
« Отговор #2 -: Септември 24, 2005, 14:33:48 pm »
И на мен така ми действа утрогестана.
*

svetlawoman

« Отговор #3 -: Септември 24, 2005, 14:35:07 pm »
А колко време го приемаше преди да отчетеш,че има ефект-месец ,два или повече?Болките ми са толкова силни,че ми е трудно да повярвам,че може да не ми дойде!
*
« Отговор #4 -: Септември 24, 2005, 14:44:00 pm »
една седмица някъде като съм го пила и вече усещам симптомите. Понякога толкова са ме боляли, че съм си търсела специална поза да спя. Ама като съм и мислела, че може да е от хубаво си викам - трай бабо и тва е. А корема не знам дали е само от утрогестана, дано да имаш много по-хубави причини за всички тези симптоми.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #5 -: Септември 25, 2005, 15:31:47 pm »
Аз съм го взимала два пъти по две. Нищо не ме болеше. Само ми се удължи втората фаза малко.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #6 -: Септември 27, 2005, 15:41:32 pm »
А аз го пиех два пъти по една таблетка и още на 3-тия прием ме заболяха гърдите имах чувството че ще се пръснат. Явно при всеки различно се усеща въпрос на организъм
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #7 -: Септември 28, 2005, 11:01:33 am »
Аз го пиех сутрин 1 и вечер 2. Мога да кажа, че нищо не ме е боляло - освен че стрелката на кантара се отклони доста на дясно.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #8 -: Септември 28, 2005, 11:04:03 am »
zащо някои лекари го предписват zа пиене, други _ вагинално? :roll:
*
« Отговор #9 -: Септември 28, 2005, 11:07:07 am »
Защото се смята, че вагинално се усвоява по-добре и по предназначение :)
« Отговор #10 -: Септември 28, 2005, 11:12:17 am »
Цитат на: Kaffee
zащо някои лекари го предписват zа пиене, други _ вагинално? :roll:
По принцип на листовката пише че се пие, а вагинално се прилага при непоносимост при пиенето. Абе всеки случай е по-удобно да се пие. Пия си хапа и потеглям, дори и залитайки. А като е вагинално май трябва да се полежи и то доста. Като е вечер проблем никъв, ама сутрин, а обед.  :?:
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #11 -: Септември 29, 2005, 19:08:31 pm »
Здравейте!Моят лекар ми обясни,че когато  утрогестанът се слага вагинално се усвоява много по-бързо от организма,но за съжаление трябва доста да си полежиш ,щом го сложиш-поне час,час и половина.Този месец си мислих,че щом спазвам всичко стриктно ,може и да се получи нещо ,но уви-отново ми дойде-явно дозата е била отново малка.Преди пиех ДУФАСТОН ,но не ми повлия и докторът реши да го сменим с УТРОГЕСТАН.Толкова се надявах ,че той поне може да ми помогне да се случи чудото!Явно не е било писано и май трябва да се примиря,колкото и да ми е тежко...
*
« Отговор #12 -: Септември 29, 2005, 19:32:12 pm »