Познавам Велинград като 5-те си пръста, дето има една дума, ама така и не съм се замисляла за тези минерални води /майка ми живее на 10км от Велинград, баба ми е от там, имам много добри приятелки там/. Има няколко обществени бани и няколко извора, но за съжаление хич не мога да ти помогна, което е още едно доказателство, че не познаваме възможностите, които ни предлага околната среда. Сега ме е много яд - по бегли незначителни спомени - има води, които са полезни за женската репродуктивна система. Потърси сайта на града и виж хотелите, които предлагат спа-почивки. Или някой от санаториумите, които си имат програми за пациентите според заболяването - такъв хотел е Камена - той мисля че работи с направления от здравната каса, защото е към МЗ /поне беше до скоро/.
Не че не можеш да ходиш на обществените бани, но това само ако не си много гнуслива да гледаш маса голи жени наоколо - на мен лично не ми е особено приятно.
Съжалявам, че не можах много да помогна, само да се тюхкам как съм живяла там, а реално нищо не знам, което да е от полза.