0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Минерални бани-Велинград.
« -: Юли 30, 2007, 14:34:19 pm »
Здравейте!
Знаете ли да има във Велинград минерални бани,които да лекуват мъжки стерилитет,може и женски и в кой квартал се намира.Благодаря ви!
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
Re: Минерални бани-Велинград.
« Отговор #1 -: Юли 30, 2007, 17:32:59 pm »
http://www.velingradbg.com/
Ето в този сайт открих малко за минеланите им бани. Казва се че минералните им води лекувт и гиникологични заболявания, което би трябвало да включва женски стерилитет. за мъжки не мога да кажа.
« Отговор #2 -: Юли 31, 2007, 19:55:16 pm »
Познавам Велинград като 5-те си пръста, дето има една дума, ама така и не съм се замисляла за тези минерални води /майка ми живее на 10км от Велинград, баба ми е от там, имам много добри приятелки там/. Има няколко обществени бани и няколко извора, но за съжаление хич не мога да ти помогна, което е още едно доказателство, че не познаваме възможностите, които ни предлага околната среда. Сега ме е много яд - по бегли незначителни спомени - има води, които са полезни за женската репродуктивна система. Потърси сайта на града и виж хотелите, които предлагат спа-почивки. Или някой от санаториумите, които си имат програми за пациентите според заболяването - такъв хотел е Камена - той мисля че работи с направления от здравната каса, защото е към МЗ /поне беше до скоро/.
Не че не можеш да ходиш на обществените бани, но това само ако не си много гнуслива да гледаш маса голи жени наоколо - на мен лично не ми е особено приятно.
Съжалявам, че не можах много да помогна, само да се тюхкам как съм живяла там, а реално нищо не знам, което да е от полза.
*
« Отговор #3 -: Август 01, 2007, 09:51:00 am »
И на мен ми е много интересна темата, тък като имаме къща от няколко години там. Често ходя на плаж - не на градските, защото са много мръсни, а по хотелите. Там разбира се в басеините не е само минерална вода, а смесена.
В града има много извори, за които съм чувала, че лекуват периферната нервна система, други които уж били полезни за очите. Водата на всеки извор имал някакво полезно свойсто.
/>
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #4 -: Август 01, 2007, 11:28:17 am »
Бяхме миналата седмица там - водата от всяка чешмичка е различна :D
За съжаление не намерих много информация на място. На входа на градския басейн имаше доста информация. Предполагам, че там са описани полезните свойства на изворите. Аз четох по диагонал и ми направи впечатление, че се лекуват възпалителни процеси на яйчниците.
За Камена съм чувала много хубави неща от свекървата, тя е почивала там по касата.
Бях попадала на един сайт, в който са описани всички минерални извори в страната и техните лечебни свойства.
ето това открих засега:
http://journey.bg/bulgaria/bulgaria.php?gsubtype=85
http://journey.bg/bulgaria/bulgaria.php?guide=597

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
« Отговор #5 -: Август 26, 2007, 19:55:02 pm »
Аз съм от Велинград.Наистина всяка чешмичка е различна, дори пред входа на нашата къща има. Със сигурност това , което съм видяла е , че точно тази чешма помага на мъжа ми да вади камъни от бъбреците и му облекчава болките при криза. Специално за гинекологични проблеми и най-вече стерилитет - това не е меката на тези заболявания.
Ние ходихме в Поморие - за съжаление за там вече става все по-невъзможно да ходиш  и единственият шанс е да отидеш на частна квартира и да ходиш на процедури в санаториума.
Даже шефката на Велинградския санаториум ходи на лечение в Поморие. Интересно е , че на мен лично тази вода във Велинград не ми помага много за каквото  да е - моето обяснение е, че все пак от както се помня се къпя с нея. За хора, които не са имали досег с водата - може и да има ефект.
« Последна редакция: Август 27, 2007, 13:38:48 pm от mama_iana »
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #6 -: Август 27, 2007, 18:21:24 pm »
Ние пък се чудим дали да отидем тези дни за малко до морето или до Велинград и май ще е второто защото е по-близко. Само искам малко извън темата да попитам има ли същата опасност от заразяване с гъбички при басейните със смесена вода както при обикновените  :oops:

*
« Отговор #7 -: Август 27, 2007, 19:28:06 pm »
Поне до колкото аз знам, басейните с минерална вода са много по-благоприятна среда за гъбичките от обикновенната вода. И все пак всичко е въпрос на хигиена, колко често сменят водата и какви химикали слагат. Ние имаме апартамет във Велинград и вече не ходя на обществените плажове - водата там е страшно мътна, предпочитам хотелските басейни.
/>
« Отговор #8 -: Август 27, 2007, 20:33:59 pm »
Щях да го напиша, ама да не ме нападнат за това замълчах - НО гъбичките ги имаше всяко момиче почти, което ходеше на общ минерален басейн или вана - неизбежно е. Средата за тях е много благоприятна и ги има навсякъде тези гадинки. В новите хотели, които са и безбожно скъпи, може нещата да са по-наред. В боществени бани и вани - има. Аз лично съм си лепвала многократно гъбички оттам.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #9 -: Август 28, 2007, 17:24:24 pm »
Е момичета вие съвсем ме отчаяхте.. Хич не ми се биеше път до морето за 3 дни, но явно натам клонят нещата.. И с гъбички сега не ми се занимава. :x

« Отговор #10 -: Август 28, 2007, 17:34:13 pm »
За Велинградските минерални извори знам само 4е много помагат при бъбре4ни заболявания.За съжаление нямам представа дали помагат при гинекологи4ни заболявания и стерилитет.А за бъбреците ли4но съм се убедила.6те поровя да видя какво мога да открия и аз по въпроса,въпреки 4е вие ве4е сте го поразни6тили,както виждам. :D
« Отговор #11 -: Август 28, 2007, 22:11:24 pm »
Златулка, извинявай, но ако ходиш само за три дни за процедури, по-добре недей да тръгваш за морето. Дори самата директорка на санаториума, която искаше да ни изгони час по-скоро, за да вземе на свободно хора и да си плащат всичко, ни каза като тръгвахме, че ефект има само ако се направят минимум - 8-9 процедури.
Иначе ако е само за почивка - приятна почивка на моренцето :drunk:
« Последна редакция: Август 28, 2007, 22:14:19 pm от mama_iana »
*

Zlatulka

• *
  • 2153
« Отговор #12 -: Август 28, 2007, 22:40:37 pm »
Само на почивка отиваме, че това лято още никъде не сме ходили..  :(