0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ниска плацента
« -: Април 19, 2007, 10:13:09 am »
момичета в 21 г.с. съм и вчера доктора ми каза, че плацентата ми била ниска, незная как да го тълкувам някой би ли ми обяснил в коя седмица трябва да се вдигне, т.к. и на феталната морфология при В.Димитрова която беше в 18 г.с. - 30,03,2007 ми бе казано същото, а и още един въпрос налага ми се утре да пътувам и то на около 300 км. с автобус и в понеделник се прибирам как мислите дали да тръгна или не, като доктора вчера ми каза, че той не ми го забранява, но аз да си преценя, ох много съм объркана, направи ми и прегледа на матката и каза че шийката била мека ох май много дълго стана...
*
Re: ниска плацента
« Отговор #1 -: Април 19, 2007, 10:21:17 am »
За плацентата не мога да ти кажа нищо, но горещо те съветвам да пропуснеш пътуването. Рискът не си заслужава.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #2 -: Април 19, 2007, 10:38:24 am »
Ниската плацента е много опасна, ако не се вдигне. На твое място не само няма да пътувам, но и ще се пазя много.
« Отговор #3 -: Април 19, 2007, 10:45:43 am »
Също, като останалите ще ти кажа да не пътуваш. Риска е голям
« Отговор #4 -: Април 19, 2007, 15:29:38 pm »
Аз бях с ниска плацента. Мисля, че докъм 28 седмица има шанс да се вдигне. Моята не се вдигна и стана превия, което е абсолютен показател за секцио. Не съм имала проблеми покрай ниската плацента, но спрях гимнастиката, секса и изобщо натоварването. Така че и аз бих те посъветвала да пропуснеш пътуването. Мен ме бяха предупредили да внимавам за прокървяване и при дори 1 капка веднага да влизам в болница. Дано всичко да е наред при теб и лека бременност нататък.
<br />[link=http:
« Отговор #5 -: Април 22, 2007, 13:12:11 pm »
Виж сега, нормалното прикрепване е предно (към корема ти), задно (към гърба) и към дъното (горния край) на матката. Прикрепянето е мястото на свързване на пъпната връв с целия сак и матката; тази връзка е много кръвоснабдена.
Проблеми има при ниска (много близо до цервикалния канал) плацента,която може да се смъкне още повече и да стане частична или пълна плацента превиа (предлежаща плацента, плацента, която покрива отвора на канала). Има опсност както за майката, така и за плода (но най-вече за него).
Ами доктора трябваше да ти предпише нещо... Той нищо ли не те посъветва?... Желателно е да не пътуваш... Плода вече започва да натежава, има шанс да се вдигне до 28-30 седмица, но трябва да почиваш. Виж ето това (има и линк на английски):
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/spanish/ency/esp_imagepages/17122.htm
*
« Отговор #6 -: Април 23, 2007, 14:56:56 pm »
Аз също бях с ниско разположена плацента, която последствие се вдигна.
Бяха ми казала да не се натоварвам физически, както и да се въздържам от сексуални контакти.
*
« Отговор #7 -: Август 12, 2007, 12:49:10 pm »
Здравейте,

и на мен д-р Димитрова ми каза че плацентата ми е малко ниска - някъде около 2 см над канала. Опитвам се да намеря по вече инфо за рисковете при ниска плацента, но не успявам.

Моля ако някой знае по вече да сподели.

Благодаря,
*
« Отговор #8 -: Август 12, 2007, 19:57:05 pm »
В коя седмица си? И моята бе ниско раzположена (до 15-16 г.с.), но след това се вдигна.
« Отговор #9 -: Август 12, 2007, 23:22:29 pm »
Nivear, има малък риск от кръвоизлив. желателно е да не се "подскача" много. Лично аз основно си седях на д-то и излизах само за съвсем кратки разходки и избягвах возенето в кола. Освен това има и риск когато е много ниска или превия /покрива канала на шийката на матката/ да блокира изхода,което и опасно и затова се препоръчва секцио.
Ниската ми плацента беше потвърдена от трима лекари, но когато дойде време да раждам, се оказа, че се е вдигнала. обикновено става така.
« Отговор #10 -: Септември 04, 2007, 13:52:23 pm »
Ох, и моята плацента се оказа, че е ниска. Сега съм в 18-та седмица, но доктора каза, че има шанс да се вдигне с напредването на бремеността. Същото ми каза и за кървенето, което няколко момичета са написали преди мен. Трябва и да се пазя много, но за пътуване нищо не спомена. Аз обаче си мисля след една седмица да отида до Варна за второ мнение, защото на това отгоре се оказа, че тук, където живея няма кой да ми направи фетална. Много съм притеснена да не закъснея за феталната и особено за меренето на гънката. Моя лекар обаче ми изписа Магнерот, което ме озадачи. От вас знам, че Магнерота се изписва при схващанията на краката, но за ниска плацента като че ли не съм го срещала. Кажете ми има ли нещо общо, че вече съвсем се обърках?
*
« Отговор #11 -: Септември 04, 2007, 13:54:08 pm »
Магнеротът се изписва за контракции. Най-вероятно при теб искат да предотвратят появата им. Спокойно. Просто ще се пазиш повече.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #12 -: Септември 04, 2007, 14:16:15 pm »
Благодаря ти, White, за бързия отговор.  :bighug: