0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Док ми каза, че трябва да направим инсеминацията около 44-тия час след поставяне на Прегнил 5000. Фоликулът в деня на поставяне на прегнила беше 20.5 мм.
Чудя се дали няма да е твърде късно?
И дали прегнила прави така, че фоликулът да се спука след определени часове, ами ако се спука по-рано?
Дано слънчо огрее и моят дом ...
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
малко късничко ми се вижда. май 36 часа беше стандартно? поправете ме, ако бъркам, вече съм позабравила.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

При мен инсето беше на 44 час, поради забавяне, а по график трябваше да се случи на 42.
При мен инсето беше на 44 час, поради забавяне, а по график трябваше да се случи на 42.

Точица, а защо на 42 час, ти попита ли док.
Аз попитах, дали няма да е късно, но той ми каза, че така трябва да бъде.
Дали пък не се има предвид големината на фоликула и единиците на прегнила?
Тц, не питах, впоследствие разбрах, че в този ден е имало много планирани инсета и ние сме били последни.
Ама се тресох от нерви 2 дни да не би да пукна фоликула преждевремено, та почти не ставах от леглото  :lol:  :oops:
Точица, ами то и на мен това са ми притесненията.
Дали пък да не взема да се обадя на док и да настоявам да направим процедурата няколко часа по-рано. Ще се пръсна, май е по-добре много много да не знам и да слушам каквото каже док  :?

А при теб имаше ли успех?
« Последна редакция: Септември 10, 2007, 16:40:11 pm от symphony* »
Симфони, успокой се, мила!
Което е писано на дърво... Пък и не бих оспорвала компетентността на доктора си, ако е изпитан и му имам доверие!
Успех и очакваме хубави новини, ей!
Така е, имам му доверие, досега не ме е подвел.
Ще се опитам да бъда спокойна.
*
Толкова интензивно се заприказвахте с Точица, че докато си напиша отговора, излизаше нов публикуван :) Слушай доктора си и не му мисли много, за да не си трошиш нервите напразно, той все пак трябва да си разбира от работата. Аз също много се притеснявах дали ще "улучим" момента, но мисля, че и при мен бяха минали към 40 часа... (+/- някой час). Освен това ни казаха, на другия ден да правим секс за по-сигурно ;)
*
Аз съм преживяла много инсеменации. Всички те са ми правени между 36 и 44 час след поставянето на прегнила. Имах и едно успешно инсе - беше точно на 40-тия час, но това май не е от чак толкова голямо значение. Успех ти желая!

*
Аз мисля, че беше 24 часа. Бият ти инжекцията на единия ден, а на другия е инсето. При всеки обаче е индивидуално. При мен 3-4 часа след инжекцията ми се пукат фоликулите. При всичките инсеминации е било така. След това сутрин правим спешна инсеминация... :D

*
Между 36 и 48 часа
И при трите ми инсета (1то успешно), биех прегнила  към 22 4аса ве4ерта (при фоликул между 19 и 20 мм)и на по-следващия ден, преди 10 4аса сутринта инсе. Тоест по-малко от 36 4аса след прегнила.
Мисля, 4е размерите на фоликула наистина имат зна4ение за определяна 4аса на инсето.
*
Сетих се още нещо. Някои лекари практикуват така - бият прегнил и след 24 часа правят І-во инсе. Викат те на следващия ден, преглеждат те и ако не са пукнати фоликулите - правят още едно.

И какво се оказва, че може вече да съм го спукала доста преди 44-тия час и ову да е минало  :(
При мен и 3 те пъти беше към 36-40 час , като третия успешен беше на спукан вече фоликул и имаше повторение след 48 часа на самото инасе... и аз бях супер учудена ама стана / с лоша развръзка впоследствие ...ама както и да е .... мина и замина ../
Сега да се отчета:
Инсе беше на 44 час на неспукан фоликул.
Док каза, че формата и положението му показват, че е пред отделяне от яйчника.
Довечера ще видим дали се е спукал.
Притеснява ме факта, че той нищо не спомена предварително за повторно инсе :-(

След прегледа: фоликулът се беше спукал, което не наложи повторно инсе.
« Последна редакция: Септември 13, 2007, 10:52:24 am от symphony* »