0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Моля ви за мнение- Staphyloccocus aureus
« -: Септември 21, 2005, 10:35:13 am »
Здравейте,
На почти 30 години съм и искам да имам бебе. Непрекъснато ми откриват обаче Staphyloccocus aureus във влагалищния секрет. Лекувам се от над 5 години с различни антибиотици (след антибиограма), в резултата на което получавам гъбички, после лекувам тях и в този ред......непрекъснато. Оплаквания нямам, като изключим няколкото различни вида бяло течние. Лекарката ми казва, че гъбичките не са толкова опасни, колкото инфекциите, защото водят до стерилитет. Направо се стресирах? Непрекъснато ме пита дали има диабетно болни в рода ми - не няма такива. Инфекцията обаче я имам от дете - първо е открита в урината, а после и в кръвта ми. Не очаквах че е толкова опасна, а и не ми е пречела. След толкова време, искам да знам може ли наистина стафилококите да доведат до такива сериозни последици? Знам че всеки човек ги има в организма си в определено количество. Вероятно трябва да си направя кръвно изследване, за да разбера какво е нивото им в моя организъм. След последната антибиограма (от преди седмица) се оказа че инфекцията е същата, но вече съм резистентна към всички антибиотици с които са въздействали на секрета...
Моля ви за съвет - трябва ли да продължавам да се лекувам (без гаранция за резултат) или да оставя нещата така и да се успокоя?
Благодаря ви предварително за отделеното време и внимание ;)
« Отговор #1 -: Септември 21, 2005, 10:58:59 am »
Елида, много неприятна история :(

Все бях чувала за упорити бактериални инфекции, ама тая твоята ...
Наистина пречи. Мисля, че пречи и при бременност? Все пак лекарите ще ти кажат по-добре. Казват, че може да се получи проблем с тръбите при продължителни инфекции - правила ли си тест за проходимост на тръбите? То пък за всички такива тестове искат да няма бактерии, да не ги разнесат...

Според мен, след като си изпила вече толкова антибиотици, добре е да помислиш за някаква програма за подсилване на имунната система - не съм специалист тук, но все има нещо...
При някои случаи има пък някаква причина за тези инфекции - примерно мой братовчед имаше много години УНГ проблеми - все бактерии, но се откри, че е заради изкривена носна преграда - тя причинява задържането на секрети - оперираха го, после доста профилактика и сега е добре. Мисълта ми е дали пък няма някаква причина?

Моят мъж лекува мъчително и продължително ентерококи, та между другото ни казаха, че може тези бактерии да са следствие от нещо друго - например микоплазма, та правихме и такъв тест.

Уф, дано успееш да ги пребориш! Не знам като са хронични, дали пък човек не си живее просто с тях. Дано някой по-компетентен медицински пише също.

Успех! :D
Благодаря ти, Бени!

*

1_denis

« Отговор #2 -: Септември 21, 2005, 12:19:17 pm »
Като си ровх из сайтовете попаднах на това: за растителния лекарствен продукт ECHINACEA+
“...Ехинацея е растение с красиви от бледо пурпурни до
пурпурни цветове. От около век Ехинацея е една от най-
известните билки в света, която се взема при първите
симптоми на простуда и грип.
Какво съдържа и как действа Ехинацея ?
Корените на Ехинацея съдържат гликозидите ехинакозиди,
които са основният антимикробен и антивирусен компонент. Ехинакозидите имат
мека активност срещу Стрептококите и Стафилококус ауреус.
Ехинацея съдържа още много биологично-активни компоненти, които действат
синергично с ехинакозидите.
Ехинацея е средство за профилактика и облекчаване на симптомите при простуда
и грип, очни инфекции, бронхити, инфекции на пикочния мехур и чести вагинални гъбични инфекции...”
*
« Отговор #3 -: Септември 21, 2005, 12:25:27 pm »
Пробвай ако искаш. Със сигурност няма да ти навреди тъй като е хомеопатично средство. Моята лична лекарка ми я беше предписала, но за засилване на имунната система - бях болна от някакъв гаден грип.Успех!
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: Моля ви за мнение- Staphyloccocus aureus
« Отговор #4 -: Септември 21, 2005, 17:59:15 pm »
Здравейте
Staphyloccocus aureus нарича се още Златист стафилокок има две разновидности от която едната е по-опасна защото е мутирал щам който почти не се поддава на лечение най-често заразяването с него става в болници и болнични заведения. Ето линк към едни доста подробни  статии на руски език. Разбира се нещата не трябва да се приемат в пълната им сила. Също така е възможно бактериите да придобият резистеннтност (имунитет) към антибиотиците при неправилно медикаментозно лечение

http://www.primer.ru/STD/gallery_std2/staphilococcus.htm
http://mednovosti.ru/main/2005/03/23/mrsa/
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
« Отговор #5 -: Септември 21, 2005, 21:51:01 pm »
Не знам дали това ще помогне, но открих един лекар, който се занимава точно с тези неща. Не съм го посещавала, но може да видиш повече за него на този адрес http://www.bam-bg.net/Tzvetan.autobiografia.htm, а има и телефони.
*
« Отговор #6 -: Септември 26, 2005, 15:28:35 pm »
Благодаря ви момичета.
Ще се опитам да си подсиля имунната система, въпреки че ще ми е доста трудно с оглед на нездравословното ми и преди всичко вегетарианско меню;)))
Starlet благодаря ти за инфото. Доста страскащо звучи това с мутиралите стафилококи и устойчивостта им на антибиотици, затова ще опитам с последното възможно средство - ваксина против стафилококова инфекция АНАСТА. Надявам се да има резултат. Стискайте палци;)))
*

Starlet

• 1937
« Отговор #7 -: Септември 27, 2005, 15:34:07 pm »
Здравей Elida!
Не бях влизала през последните дни просто нямах нет. Аз имам същия проблем като теб и го лепнах от Майчин дом последния път. Наистина не трябва да се стряскаш от описаното на инфото просто са установени такива усложнения но по принцип не са често срещани за заразяването от този вид бактерии. Аз също се лекувах 3 месеца с антибиотици. И за сега резултата е почти никакъв. Временно влизат в нормата и после пак се увеличават (бактериите). Моляте за повече информация за името на тази ваксина и ако имаш някакви линкове. Навита съм да си я поставя защото колкото и да е безобидна (бактерията) все пак сигурно има нещо вярно в написаното в тези линкове които ти пратих за последствията от нелекуването.

П.С. Открих само че АНАСТА е името на центъра който се занимава с лечението на тези гадинки. Но за името на ваксината информация нямам
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #8 -: Септември 28, 2005, 07:42:47 am »
Момичета, искам да споделя нещо относно с ваксините.
Като тинейджър си имах стафилококи и стрептококи в белия дроб и ме бухаха с ваксини - незнам точно какви за едната си спомням че беше антистафилококов гама глобулин.
При последния лекар - професор по вътрешни болести като отидох на преглед ми заяви категорично: Престани с тези ваксини, ще се сдобиеш със стерилитет. Да ви кажа честно, още си блъскам главата върху тия негови думи.

Написах горното, за да обмислите въпроса за ваксините - май са нож с две остриета. Лично за моя случай се прилага друга /и аз съм с гадинки/ Солко-триховак, но за сега не възнамерявам да я слагам.
*

Starlet

• 1937
« Отговор #9 -: Септември 30, 2005, 01:55:35 am »
Цитат на: lady_11
Момичета, искам да споделя нещо относно с ваксините.
Като тинейджър си имах стафилококи и стрептококи в белия дроб и ме бухаха с ваксини - незнам точно какви за едната си спомням че беше антистафилококов гама глобулин.
При последния лекар - професор по вътрешни болести като отидох на преглед ми заяви категорично: Престани с тези ваксини, ще се сдобиеш със стерилитет. Да ви кажа честно, още си блъскам главата върху тия негови думи.

Написах горното, за да обмислите въпроса за ваксините - май са нож с две остриета. Лично за моя случай се прилага друга /и аз съм с гадинки/ Солко-триховак, но за сега не възнамерявам да я слагам.

А някой може ли да ми даде подобна информация за ИРС 19. Съдържа бактериални лизати на много коки включително и на този. На мен ми я бяха изписвали за засилване на имунитета понеже ми откриха алергия и лекарката ми каза да си я впръсквам всяка есен.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #10 -: Септември 30, 2005, 03:33:30 am »
При правене на опити за забременяване е абсолютно забранено.
*
« Отговор #11 -: Септември 30, 2005, 09:31:31 am »
Starlet, след предупреждението на Lady_11 за ваксините се порових повечко в Интернет относно тази АНАСТА. Според някои от мненията тя забранена от години в Европа?! Водела до "автоимунна алергия". В БГ обаче се прилага доста често и то най вече на малки деца. Явно не се обяснява достатъчно подробно на родителите какви са рисковете и дори се препоръчва поставянето й?
След вчерашния ми разговор с гинеколог, този вариянт на лечение категорично отпадна. Лекарката обясни, че в продължение на 3 години след поставяне на ваксината ( тя се бие по някаква схема през това време) не мога да правя опити за забременяване и ще се наложи абортиране ако това се случи. Ваксината също не била гаранция, че стафилококовата инфекция ще се излекува и тъй като няма жена със "стерилна влагалищна флора", ме посъветва да оставя нещата така и да спра да се притеснявам. Течението било факт при над 90% от жените
Следователно и Анастата както ИРС 19, е изключена ако се правят опити за забременяване.
« Отговор #12 -: Септември 30, 2005, 09:44:22 am »
Цитат на: Elida
и тъй като няма жена със "стерилна влагалищна флора", .... Течението било факт при над 90% от жените

Това ми се струва малко странно твърдение. Стерилна естествено не, но нормална :?:  90% от жените имали течение :!:  :?:
Иначе за конкретния случай, щом е резистентна, може би е права.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #13 -: Септември 30, 2005, 09:58:06 am »
И аз не мисля, че не вярно това за 90% жени с някакъв вид течение, но сигурно е искала да ме успокои, че е нещо нормално, защото съм била "една от най-притеснените й пациентки" :oops:
Благодаря ти FreshBreeze, успех и на теб :lol:
« Отговор #14 -: Септември 30, 2005, 10:24:19 am »
Елида, а бе има го разпространено това мнение. И аз го застъпвах преди... Който както отишъл на лекар, "бе добре съм, само малко гъбички". И аз мъкнах някакви гъбички сума време, накрая ми предписаха някаква "тежка артилерия" и ги разкарах.
Една пък докторка после ми вика "аа добре сте, вие знаете ли какви момичета, млади, идват - какъв Джурасик парк 8O ".

Иначе мъжът ми има бактериална инфекция, хронична явно - ентерококи - къде как я е пипнал, не се знае. Една година ги мота, пи сума антибиотик, после уж изчезват, пак се появяват ... много неприятно.

Дано се намери решение и дано не ти пречат :D
Благодаря ти, Бени!

*

Starlet

• 1937
« Отговор #15 -: Септември 30, 2005, 11:16:39 am »
Цитат на: FreshBreeze
Иначе мъжът ми има бактериална инфекция, хронична явно - ентерококи - къде как я е пипнал, не се знае. Една година ги мота, пи сума антибиотик, после уж изчезват, пак се появяват ... много неприятно.

Дано се намери решение и дано не ти пречат :D

Ох и аз съм така,и вече не остана май какво да пия последния път бах на антибиотици 3 месеца разсипа ми се организма от тях и накрая коките пак са си там след 1-2 месеца. Фрешче ако се справите с този проблем пиши ми моля те как точно сте го решили.