0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

отново въпрос за Дуфастон
« -: Септември 13, 2007, 17:15:25 pm »
Здравейте, момичета!
Вчера 12.09 ходих на лекар,той ми изписа Дуфастон, 10 дни по 2 на ден.  Попитах го имала ли съм овулация и той ми отговори - не. Цикъла ми е 33 дни. Трябваше да ми дойде на 30.08. На 22.08 ходих при друга лекарка, която ми каза че имам фоликул 22 милиметра и предстои овулация. Смених лекарката, защото се държеше цинично, но това е дълга история. Въпроса ми е да го пия ли този хормон и възможно ли е да съм имала О.?
Re: отново въпрос за Дуфастон
« Отговор #1 -: Септември 13, 2007, 19:39:30 pm »
т.е. от 30 до сега не ти е идвало така ли, малко объркано си го написала, защо ти изписаха дуфастон, кво се жели с него.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
« Отговор #2 -: Септември 13, 2007, 21:37:35 pm »
Предполагам че са ти изписали дуфастона за да предизвика менструацията.

Аз така разбрах
22.08 - преглед 22 мм фоликул, предстояща овулация (не вярваш на лекарката)
30.08 дата на очаквана менструация
12.09 - преглед - липса на овулация, изписан дуфастон

Доста време се е минало от дата на очакваната менструация. Тест прави ли?

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
« Отговор #3 -: Септември 13, 2007, 23:06:33 pm »
И аз това исках да разбера, дали д-ра вижда сакче или просто нищо не вижда и иска да предизвика овулация.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #4 -: Септември 14, 2007, 10:19:23 am »
Доктора не каза какво вижда.Попитах го за овулацията, каза ми че фоликула не се е разгънал. Направи две измервания, но не каза какво мери. Дуфастона ми го изписа, за да ми дойде. Без хормонално изследване установи нисък прогестерон. Единственото, което усещам са слеки болки на спазми, ниско в дясно. Правих тест и беше отрицателен.
*
« Отговор #5 -: Септември 14, 2007, 11:11:53 am »
Казал ти е че имаш нисък прогестерон без изследвания, предполагам защото е видял че маточната лигавица е тънка. Двете неща са свързани.

Пий дуфастона. Предполагам че ще ти дойде до 5-6 дена. Най-вероятно цикъла е бил ановулаторен.

Как ти е днес БТ?

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
« Отговор #6 -: Септември 14, 2007, 11:32:04 am »
Температурата ми бе 36.6, за първи път я меря. И.....я измерих както си зная - под мишница   :oops: въпреки че прочетох как е най-правилно да се мери.