0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Утрогестан
« -: Ноември 26, 2007, 11:04:37 am »
Моля да споделите - от утрогестана получава ли се световъртеж?
Re: Утрогестан
« Отговор #1 -: Ноември 26, 2007, 11:18:36 am »
Да, при мен е така. Пише си го и в листовката като страничен ефект.
http://www.doctorbg.com/data/File/U/Utrogestan.pdf
*
« Отговор #2 -: Ноември 26, 2007, 11:42:52 am »
Ти как го приемаш едновременно и вагинално и перорално или как?
« Отговор #3 -: Ноември 26, 2007, 11:55:04 am »
miusli - ако го приемаш перорално, има много голяма вероятност да имаш световъртеж... По принцип вагинално не би трябвало да се наблюдава такъв ефект :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #4 -: Ноември 26, 2007, 12:02:31 pm »
Приемам го сутрин -2 перорално, вечер 2 вагинално от няколко месеца но днес за първи път получих световъртеж и нямаше  с какво друго да го свържа. Благодаря за отговорите.
« Последна редакция: Ноември 26, 2007, 12:06:21 pm от miusli »
*

ellysot

• 202
  • Животът не е навредил никому,но и почивката също!
« Отговор #5 -: Ноември 26, 2007, 21:30:36 pm »
Когато трябваше да пия Utrogestan-а,бях страшно сънлива.Дори мъжлето вкъщи ме гледаше с недоумение, 8O и се питаше:как да... :cuddle:... тъй като аз :balk_126:
При мен беше назначен 2х1t,за 10дни от 16-тия.
След като споделих с док,че съм труп и на работа и у дома.Той ми препоръча да го слагам вагинално,хем за по-голяма резорпция,хем и вечер... :biglove:
Меря температурата сутрин доста рано 5.30,изпивах таблетката и отново лягах.Към 7.00h вече се събуждах,както обикновенно.Вечер я поставях ваг.
Мисля,че наистина е в реда на нещата тези странични действия-замаяност,сънливост.Още повече,че те са описани и в листовката.А аз си спомням,че и на самата опаковка има нарисуван червен триъгълник с автомобил т.е.шофирането да е с повишено внимание!!
*
« Отговор #6 -: Ноември 26, 2007, 23:48:06 pm »
miusli - ако го приемаш перорално, има много голяма вероятност да имаш световъртеж... По принцип вагинално не би трябвало да се наблюдава такъв ефект :lol:
Да, но при мен имаше и то страшно, особено в жегите и в комбинация с ниското ми кръвно. И световъртеж и причерняване...само дето не падах по улиците, а го приемах вагинално. Интересно е, че това беше само когато го вземах и не бях бременна. По време на бременността нямах никакви странични ефекти!
« Последна редакция: Ноември 26, 2007, 23:49:47 pm от Lan »
« Отговор #7 -: Ноември 27, 2007, 12:10:09 pm »
При мен този страничен ефект(световъртеж) го нямаше когато го пиех първият месец.А от втория пък въобще,защото го поставях вагинално по препоръка на лекаря,за по-добро усвояване, а и така не натоварва черния дроб.
« Отговор #8 -: Ноември 27, 2007, 14:24:36 pm »
Здравейте,
на мен доктора ми го изписа след стимулация с клостилбегит, 3х2табл. вагинално. Нямах никакви странични реакции, нито световъртеж нито сънливост. Трябваше да си ги поставям 12 дни (като ги почнах на 21 ден от МЦ след доказана О) и да си направя тест за бременност и да ги спра. Първия тест беше отрицателен и ги спрях както ми каза, но не ми идва М а и температурата ми е 37.3 . Понеже го ползвам за първи път Утрогестана, бихте ли ми казали ако не съм бременна до колко време ще ми дойде. Вече съм във втори ден след прекратяване на приема.
Благодаря Ви предварително!
« Отговор #9 -: Ноември 28, 2007, 23:20:04 pm »
ако няма бременност най-много още два дни и ще ти дойде, макар че при всеки е различно, може да направиш още едно тестче за всеки случай.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]