Здравейте момичета. Не знам дали си спомняте но преди 1 месец имах спонтанен аборт в 7г.с. и писах тук във форума. Лекарката каза да изчакаме 2-3 месеца преди да започнем опитите,но не можа да обясни защо. След като попрочетох доста за това, не намерих нито един гинеколог, който да знае да има някаква определена медицинска причина да не започнем опитите по-рано. Няма изследвания, които да показват, че ако забременееш толкова скоро след аборт имаш по-голям шанс пак да пометнеш и излиза, че ти казват 3 месеца ей така за всеки случай.
Както и да е - аз пометнах на 6-ти Юни, после кървях около 10 дена и след 1 седмица hCG в кръвта беше отирцателен. След това чрез тестове за овулация установих, че имах повишаване на LH на 25 Юни т.е. овулацията е била най-вероятно на 26-27 Юни. Правех си сметка, че ще ми дойде около 14 дена след това, което е на 17ти, но прокървях леко преди 3 дена( на 13-ти). Направих тест за бременност, защото се усъмних заради ранното кървене, че може да е от имплантация - теста беше отрицателен. Днес пак направих тест и е положителен. Слаба чертичка, но я има. Още не знам дали да се радвам, защото продължавам да си имам кървене. Не е силно, но все пак ме притеснява. Причината по която още не съм записала час за лекар е, че искам поне да мине датата за предполагаемия МЦ и тогава да отида. И без това сега още нищо не могат да ми кажат. Чудя се, дали това кървене означава, че има проблем. Знам, че много жени са имали така наречената цветна бременност, но все пак се притеснявам. Когато бях на преглед след помятането, лекарката каза, че лигавицата на матката е малко по-дебела, но това било нормално след бременност. Страх ме е, защото много нереално ми се струва всичко. От 2 години ( поправка: почти 3г.)правим опити (макар и не много редовни) и до сега нищо, а сега два пъти подред и съм бременна. Дали пък и преди не се е случвало, но да не съм знаела, защото за първи път си правя теста толкова рано? Ако се окаже,че и тази бременност не се задържи, какви са вероятните причини да забременявам, но да не мога да го задържа?
Боби