0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Здравейте момичета. Не знам дали си спомняте но преди 1 месец имах спонтанен аборт в 7г.с. и писах тук във форума. Лекарката каза да изчакаме 2-3 месеца преди да започнем опитите,но не можа да обясни защо. След като попрочетох доста за това, не намерих нито един гинеколог, който да знае да има някаква определена медицинска причина да не започнем опитите по-рано. Няма изследвания, които да показват, че ако забременееш толкова скоро след аборт имаш по-голям шанс пак да пометнеш и излиза, че ти казват 3 месеца ей така за всеки случай.
Както и да е - аз пометнах на 6-ти Юни, после кървях около 10 дена и след 1 седмица hCG в кръвта беше отирцателен. След това чрез тестове за овулация установих, че имах повишаване на LH на 25 Юни т.е. овулацията е била най-вероятно на 26-27 Юни. Правех си сметка, че ще ми дойде около 14 дена след това, което е на 17ти, но прокървях леко преди 3 дена( на 13-ти). Направих тест за бременност, защото се усъмних заради ранното кървене, че може да е от имплантация - теста беше отрицателен. Днес пак направих тест и е положителен. Слаба чертичка, но я има.  Още не знам дали да се радвам, защото продължавам да си имам кървене. Не е силно, но все пак ме притеснява. Причината по която още не съм записала час за лекар е, че искам поне да мине датата за предполагаемия МЦ и тогава да отида. И без това сега още нищо не могат да ми кажат. Чудя се, дали това кървене означава, че има проблем. Знам, че много жени са имали така наречената цветна бременност, но все пак се притеснявам. Когато бях на преглед след помятането, лекарката каза, че лигавицата на матката е малко по-дебела, но това било нормално след бременност. Страх ме е, защото много нереално ми се струва всичко. От 2 години ( поправка: почти 3г.)правим опити (макар и не много редовни) и до сега нищо, а сега два пъти подред и съм бременна. Дали пък и преди не се е случвало, но да не съм знаела, защото за първи път си правя теста толкова рано? Ако се окаже,че и тази бременност не се задържи, какви са вероятните причини да забременявам, но да не мога да го задържа?

Боби
« Последна редакция: Юли 16, 2007, 08:05:51 am от Bobbie »

Re: Пак съм бременна и пак май ще има проблеми
« Отговор #1 -: Юли 16, 2007, 07:30:11 am »
Боби, пусни си кръвен тест и се поуспокой мила!
Дано всичко е наред! Успех! :)
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #2 -: Юли 16, 2007, 07:57:21 am »
Оф , ще се опитам да се поуспокоя, но не е лесно  :(.
Когато отида на лекар те ще ми направят кръвен тест задължително, но не е ли по-добре  да е малко по-нататъка, че да могат да кажат нещо от нивата? Той със сигурност ще е положителен, след като в урината е положителен, ама сега какво друго могат да кажат?

Боби
« Последна редакция: Юли 16, 2007, 08:00:15 am от Bobbie »

*
« Отговор #3 -: Юли 16, 2007, 12:14:28 pm »
Направи два кръвни теста през 48 часа. Трябва да се удвоява ЧХГ.
И много се пази. Най-добре в леглото.
От мен - стиснати палци.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #4 -: Юли 16, 2007, 16:52:04 pm »
Боби, щом имаш положителен тест и зацапване, най-добре е да лежиш на легло + задържаща терапия, предписана от лекар.
За да запазя настоящата бременност ми помогна утрогестан, прегнил и ношпа, плюс лежане до 12 г.с. Ставах само, за да отида до банята.
Стискам палци да успееш да се пребориш за малкото ембрионче, което се оформя в теб!
*
« Отговор #5 -: Юли 16, 2007, 19:53:29 pm »
Здравей Боби! Правени ли са ти изследвания на щитовидната жлеза.
Защото аз имам един спонтанен и един мисед и причината е, че антифосфолипидните
антитела са ми положителни и не мога да го задържа.
Не искам да те плаша.
Надявам се всичко при теб да е нормално.
Ще стискам палци.
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #6 -: Юли 16, 2007, 21:22:36 pm »
Привет и от мен, Bobbie! Искрено се надявам този път при теб всичко да е наред! Моят мисед беше април и този месец и аз съм в очакване. Сега, както са те посъветвали момичетата си почивай възможно най-много и...  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #7 -: Юли 17, 2007, 02:28:58 am »
Момичета, този път май много се разбързах. Днес ми падна температурата и ми тръгна силна менструация. Оф, вече не знам какъв е проблема. Ще направя имунологичните изследвания да видим да не е там проблема.
Поздрави на всички и благодаря за подкрепата.

Боби

*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #8 -: Юли 17, 2007, 21:07:40 pm »
Съжалявам, мила! Може би, все пак, е твърде скоро...От сърце ти пожелавам следващия път да имаш истински прекрасен повод за радост!!!  :bighug:

« Отговор #9 -: Юли 18, 2007, 09:57:44 am »
Момичета,

имам въпрос и той е следния. Правени са ми изследвания ТАТ, МАТ, ТСХ - ноември миналата година, резултатите са отрицателни. Колко време са валидни тези резултати и трябва ли да ги повторя пак?

Ако стойностите на ТАТ и МАТ са били в норма - това означава ли, че нямам проблеми с антифософолипиден синдром? Може да звучи некомпетентно, но моля ви да ми отговорите?
*

Crystal

« Отговор #10 -: Юли 23, 2007, 13:37:57 pm »
Vanina, здравей!
ТАТ и МАТ нямат нищо общо с антифосфолипидните антитела. Тях трябва да изследваш отделно.
Изследвай си отново ТАТ и МАТ, ТСХ и ФТ4 - това са антитела и хормони, свързани с щитовидната жлеза. Колко ти беше ТСХ когато го изследва през ноември?
Пожелавам ти късмет!
« Последна редакция: Юли 23, 2007, 14:36:07 pm от Crystal »
« Отговор #11 -: Август 14, 2007, 16:37:30 pm »
Момичета, този път май много се разбързах. Днес ми падна температурата и ми тръгна силна менструация. Оф, вече не знам какъв е проблема. Ще направя имунологичните изследвания да видим да не е там проблема.
Поздрави на всички и благодаря за подкрепата.

Боби

Боби, можете да си направите генетични изследвания със съпруга ти. И от там може да се изясни нещо.
Успех!

Бъдете добри и не губете кураж! :)
« Отговор #12 -: Септември 18, 2007, 20:56:43 pm »
ИМАМ ВАПРОС-В 6 Г.С. ПЛОДНИА САК МИ БЕШЕ 10 ММ.ОТИДИХ НА ЛЕКАР В 7.6Г.С ЕМБРИОНА МИ БЕШЕ С РАЗМЕР 11.3 ММ.СПОРЕД ТЕБ ОВУЛАЦИЯТА ДАЛИ Е НАСТАПИЛА ПО КАСНО