0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Zdraveite, imam nuzda ot savet
« -: Октомври 03, 2005, 17:11:39 pm »
Опитвам се да забременея от година и 1/2 почти, но не става.  На 25г съм и нямам аборти, никога не съм зачевала.  Спермограмата на мъжа ми е в норма.  Хормоните са ми ок, лекарите ми казват, че имам овулация.  В петък ми предстои да си направя изслседване на тръбите.  По този повод бих искала да попитам, дали цветната снимка крие някакви рискове, чувала съм мнения, че след такава е много трудно да се зачене по естествен път, има ли нещо вярно в това?
Имам и киста - фоликулярна, о/о 2см., но по мнението на лекаря при когото ходя това не е причина да не забременявам?
Ходя при д-р Тодоров, има ли някой с добри впечатления от него?
Преди това съм била и в клиниката на д-р Щерев, но не съм особено доволна оттам.

Благодаря на всички предварително за отделеното внимание
« Отговор #1 -: Октомври 03, 2005, 17:50:49 pm »
Аз лично съм чувала точно обратното за цветната снимка - че е по-лесно се забременява след това стига тя да констатира че тръбите са проходими. Има известна опасност(сравнително малка) да се получи инфекция в следствие на цветната снимка или ако имаш влагалищна инфекция да ти я качат до тръбите което е лошо и за това трябва да си гинекологично здрава за да ти я направят.
На мен са ми правили и в момента също се опитвам да забременея - по естествен път. Успех  8)
« Отговор #2 -: Октомври 03, 2005, 18:28:16 pm »
Благодаря ти веселушке,

желая ти успех :wink:
« Отговор #3 -: Октомври 03, 2005, 18:52:30 pm »
Точно така е - след изследване за проходимост на тръбите се забременява много по-лесно. Стига изследването да покаже проходими тръби, разбира се.
Споко, Рали. И успех!
*
« Отговор #4 -: Октомври 03, 2005, 19:43:45 pm »
Здравей Ралица!
И за съм чувала същото за цветната снимка- от вкарването на течност в тръбите можело ако има леки сраствания да се "продухат". За кистата- предполагам че ще имаш проблем ако трябва да те стимулират, защото ще нарастен още. Не разбирам много от видове кисти и големините им, но имам приятелка, която 2 години я беше страх да си нправи операция на кистата и се опита да я лекува с билки и хомеопатия. Оперира се и след 2 месеца забременя (не знам дали кистата е била причината или просто му е дошло времето).
При Тодоров съм правила 4 инсе-та. Чувам смесени отзиви. Зависи за какво искаш да ходиш при него. Той за цветна снимка ще те изпрати в Тина Киркова. И аз съм я правила там, но преди много години. Дано съм ти била полезна и УСПЕХ!
*

Anonymous

« Отговор #5 -: Октомври 03, 2005, 21:34:12 pm »
Благодаря ви момичета,

за кистата - препоръчват ми да си направя евентуално пункция, но нямам представа дали това ще помогне, тъй като при моя приятелка след пункция още на следващия месец се появи отново и и се наложи да се оперира.  Дали лапероскопията е най-добрият вариант?
*
« Отговор #6 -: Октомври 03, 2005, 22:33:22 pm »
Ралица, предполагам че госта си ти?
На мен ми правиха пункция през януари, но моята беше малка. Все ме е страх, че ще се появи пак, и то точно в най-неподходящия момент (преди стимулация напр.), но засега все още я няма:-)
« Отговор #7 -: Октомври 05, 2005, 13:36:41 pm »
И на мен ми правиха цветна снимка в Тина Киркова. Но ренгенологът беше доста груб. Иначе зависи от лекарят. Аз бях при сина на д-р Табакова.