0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Съвети към мъжкия фактор
« -: Септември 21, 2005, 14:59:02 pm »
Преди време бях обещала да синтезирам инфо от дебелите книги за полезните неща, които да употребява или не мъжът. Много пъти е имало подобни тук, но съм подбрала такива, които май не съм срещала.

Селен – недостигът води до намалена концентрация на сперма.

Витамин С – важен за производството на сперма. Прави я по-подвижна и предпазва от сгъстяване.

Витамин В комплекс – освен всичко друго, което знаем за него – необходим за синтеза на РНК и ДНК; предпазва яйцеклетките и генетичния материал.

Витамин Е  - ясно е, щом е наречен секс витамин.

Цинк – съдържа се във висока концентрация в семенната течност.

Октаконазол – сърцевина на пшеничен зародиш. Подпомага отделянето на хормони.

Есенциални мастни киселини – съществени за нормалното функциониране на жлезите.

L-аргинин; L-цистеин; L-метионин – увеличават концентрацията и подвижността на сперматозоидите.

Манган – поддържа отделянето на полови хормони.

Пикногенол – подобрява концентрацията.

Клинавичето освен за жените е полезно и за мъжете. Подобрява подвижността на сперматозоидите.

Ин-ян-хуо /Aceranthus sagittatum/ - мъжки афродизиак, подобрява концентрацията.

Ехинацея, гинко билоба и жълт кантарион могат да причинят безплодие при мъжете.

Противоязвените препарати симетидин /Tagamet/ и ранитидин /Zantac/ могат да намалят семенната концентрация.

Ново изследване за мъжкото безплодие – генни дефекти, които влияят върху правилното отделяне на сперма. Разположени в У-хромозомата, тези гени участват в произвеждането на белтъчина, способстваща плодовитостта. Безплодието е в резултат от мутацията на белтъчината, способстваща плодовитостта. По-нататъшни изследвания могат да доведат до нови начини за лечение, включително и генна терапия.

Дозировките не съм дала умишлено, защото смятам, че се определят индивидуално.
Съвети към мъжкия фактор
« Отговор #1 -: Септември 22, 2005, 09:34:29 am »
Ман, благодаря за информацията.
Конкретно за Пикногенола - има го в аптеките на "Лечител". 50 лева 60 хапчета. Има нормален и суперстронг. Препоръчват втория за мъжкия фактор.
В бр. 4 от тази година на в. "Лечител" има две страници за безплодието, плюс изказване на д-р Станиславов от МД, който е лекувал пациенти с този препарат.
Re: Съвети към мъжкия фактор
« Отговор #2 -: Октомври 07, 2005, 10:09:10 am »
Цитат на: manhattan

Ехинацея, гинко билоба и жълт кантарион могат да причинят безплодие при мъжете.

Бихте ли коментирали това? Мъжът ми си е купил някакви хапчета с гинко билоба и женшен, на които пише точно обратното - за повишаване на потентността и др. подобни. Та кое е вярното в крайна сметка?