0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пак за дуфастон
« -: Септември 24, 2007, 11:44:27 am »
Момичета, не ми идва цикъла вече 56 ден.
Искам да отбележа,че никога досега не съм имала такива закъснения.
За последните две години само 2 пъти ми е закъснявал цикъла и то ми дойде на 40-ти ден.
Не съм бременна, тестовете са отрицателни и ходих и на лекар и той отхвърли бременност.
Нямам и кисти.
Лекарят предположи,че е някакво хормонално смущение.
Значи преписами дуфастон.
Искам да попитам за него: ако сега ги пия и ми дойде възможно ли е следващия ми цикъл да си е нормален, т.е. с овулация и т.н.
Т.к някъде някой беше писал,че с дуфастон се предизвиквало псевдо меструация.
Ако сега си предизвикам цикъла с дуфастон възможно ли е изкуствено предивикания цикъл да си е като нормален цикъл?
Ох незнам дали ме разбрахте, т.е. следващия цикъл има ли вероятност да се получи овулация и т.н. и аз спокойно да си действам по бебеправенето.
*

nidiq

• *
  • 32
  • Надявам се
Re: Пак за дуфастон
« Отговор #1 -: Септември 24, 2007, 11:54:22 am »
Здравей мила, незнам колко ще ти помогне моят отговор, но само ще ти кажа, че имам приятелка на която предизвикаха цикъла с Дуфастон и на следващият месец забременя, така че не се притеснявай много е важно да си спокойна!
« Отговор #2 -: Септември 24, 2007, 12:06:11 pm »
В смисъл през този цикъл,който и беше предизвикан с дуфастон през него забременя, така ли?
*
« Отговор #3 -: Септември 24, 2007, 14:56:06 pm »
Моя приятелка също предизвика менструацията си с дуфстон. Следващият цикъл и беше съвсем нормален,нямаше закъснение. И след това забременя :)

Stelliana сега като пиеш дуфастона, няма начин този цикъла да има овулация. Предполагам, че до няколко дена след приема му, ще се появи и менструацията. Следващият цикъл обаче , всичко ще е наред, ще видиш :) Сега по-сериозно - ако няма някакви същественни хормонални нарушения и това закъснение е инцидентно, няма причина поради която другият цикъл да не е в ред.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #4 -: Септември 24, 2007, 15:07:40 pm »
Следващият цикъл е възможно да си е нормален. Не е псевдоменструация - съвсем нормална си е.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #5 -: Септември 24, 2007, 15:37:12 pm »
Мерси много за отговорите и успокоението.
За момента е инцидетно смущение, в действителност за първи път ми се случва такова огромно закъснение.
Много жалко, с това закъснение, (то си е дори прескачане на цикъла)изпускам още един месец да правя опити. Половинката след Нова година пак заминава.
Просто това напрежение от малкото време започна зверски да ме смазва!
И сега и този дуфастон ме притеснява.
За първи път ще пия хормонални препарати.
*
« Отговор #6 -: Септември 24, 2007, 16:23:37 pm »
На мен ми изписаха Дуфастон през м. януари тази година. Лекарката ми каза да го пия 6 месеца от 14-ти до 24-ти ден на цикъла. Обаче някъде прочетох, че за да има ефект от него, трябва да се пие поне 8 месеца. И аз удължих приема. Дори в момента го пия.
От това, което прочетох тук разбирам, че докато го пия всъщност, нямам овулация, предизвиквам менструация и съответно няма бременност.
Но другаде прочетох, че ако има бременност, дуфастона помагал за задържане на плода.
Температурните графики и тестовете за овулация сочеха, че имам овулация.
 Е, вече съвсем се обърках. 8O Какво да правя, да спирам ли Дуфастона? :?
*
« Отговор #7 -: Септември 24, 2007, 16:33:26 pm »
Stelliana може цикълът да е ановулаторен и за това да липсва менструацията. Но във всички случаи наистина е един загубен месец. Обаче недей така се вманиачава .... вредно е за теб, така бебето няма да стане по-лесно, за съжаление. Опитай да се успокоиш, важно е!

eli_v важно е дуфастона и др. прогестеронови препарати (утрогестан) да се пият след доказана овулация. Доколкото знам в повечето случаи дуфастон приеман преди овулация я подтиска. И да точно така, ако има бременност дуфастона помага на плода да се закрепи в матката.

Успех момичета

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
« Отговор #8 -: Септември 28, 2007, 09:29:46 am »
Здравейте момичета!

На мен на 4-тия ден откакто пия дуфастон ми дойде.
Сега какво да правя?
Да го спирам ли?
След малко ще звънна и на доктора да ми каже.
Тпзи месец ще направим всичко възможно да пробваме вече за бебе.

« Отговор #9 -: Септември 28, 2007, 09:37:12 am »
Температурните графики и тестовете за овулация сочеха, че имам овулация.

Ели, Дуфастонът всъщност е прогестерон. Така че дори и да няма О., пак ще е двуфазна графиката. Докато пиеш Дуфастон, БТ ще е по-висока. Така че не можеж да разчиташ на графиката.
« Последна редакция: Септември 28, 2007, 09:42:05 am от Stivarip »
*
« Отговор #10 -: Септември 28, 2007, 13:22:37 pm »
Stelliana според мен е добре да го спреш, щом имаш вече менструация

« Отговор #11 -: Септември 28, 2007, 14:02:39 pm »
Мерси за отговора Таня!
Аз говорих по тел и с доктора ми и той каза да го спра.