0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
една голяма удивителна
« -: Октомври 16, 2005, 20:23:51 pm »
просто искам да акцентирам, така да се каже, на нещо много важно , което мнже би ще отговори предварително на много моми4ета.Разбирам, 4е много от вас са го про4ели в материала, но все пак:
        Като предупреждение, не приемайте никакви фертилни лекарства, преди да установите причината за овулаторните проблеми!!! Някои лекари са склонни да предписват тези лекарства веднага след установяване на ановулаторни цикли, без да установят защо. Накрая, само защото имате хормонален дисбаланс, това не означава, че нямате други физични проблеми.

Желанието на вси4ки нас е огромно, но преди вси4ко , нека сме здрави и разумни . Сигурна съм , 4е усилията на вси4ки ще са възнаградени

автор M. Rosenthal
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
една голяма удивителна
« Отговор #1 -: Октомври 16, 2005, 21:46:32 pm »
Браво!
Някой да се сети. Я я заковете тая тема.
една голяма удивителна
« Отговор #2 -: Октомври 16, 2005, 21:49:31 pm »
Не е за заковаване.
На мен лично не ми харесва израза "преди да установите" - нали лекарите установяват?
По-добре да напишем един юзър гайд "Как да държим гинеколозите под око и да не им позволим да правят глупости с нас".
*
една голяма удивителна
« Отговор #3 -: Октомври 16, 2005, 21:58:43 pm »
miиии тва не съм го казала аз. Цитирам гоооо
една голяма удивителна
« Отговор #4 -: Октомври 16, 2005, 22:01:38 pm »
Цитат на: didon
miиии тва не съм го казала аз. Цитирам гоооо

Да де. Просто го коментирам  :D
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
една голяма удивителна
« Отговор #5 -: Октомври 16, 2005, 22:33:15 pm »
Освен това е твърде общо казано "фертилни лекарства" - към тях спада и витамин Е примерно.

Отделно, че в някои случаи колкото и да търсим причина, не можем да я открием. Или ни притиска времето, възрастта на партньорите, здравословното състояние на мъжа (болен от рак), или пък ограниченото му присъствие  (моряк) и т.н.

Пък и ановулаторни цикли и хормонален дисбаланс са си доста сериозни причини.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
една голяма удивителна
« Отговор #6 -: Октомври 16, 2005, 23:43:58 pm »
Цитат на: little_rabbit
eдин юзър гайд "Как да държим гинеколозите под око и да не им позволим да правят глупости с нас".

:lol:  :lol:  :lol:

Много ми хареса. Ще пусна тема в "кафето". :D
Alexandra
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
една голяма удивителна
« Отговор #7 -: Октомври 17, 2005, 13:17:56 pm »
Абсолютно съм съгласна с това. Да, не винаги може да се намери причината, но трябва да се потърси. В статията, например, пише че клостил не трябва да се пие при дисбаланс на щитовидните хормони. Аз, благодарение на упорството си, търсих и май намерих причината. Ако бях започнала клостила преди да разбера за Хашимотото, щях да си издумтя патроните напразно, а ако по чудо бях забременяла, ме е грозяла заплаха от аборт и още не ми се мисли какво :( Причина за липсата на редовна овулация НЕ може да няма. Факт, че повечето ПКЯ имат един или повече хормони извън норми и при регулирането им се появява ову, а не рядко и :stroller: При това без клостил. Не искам да бъда разбрана погрешно, но дори при напреднала възраст или други обстоятелства, налагащи бързи действия, се прави пълен набор изследвания на хормоните и там причината си лъсва.
Ако личния ни толеранс позволява може да се отложи индукционната атака, в противен случай се действа :coke: