0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
Вижте ми граф., моля ви!!!
« Отговор #20 -: Октомври 14, 2005, 10:10:25 am »
Пети-Пати, искрено се надявам всички да го излъжем и то възможно по-скоро :D От други теми останах с впечатлението, че ти също ще правиш лапаро. Реши ли кога и къде и заради ЛУФ синдрома ли ще го правиш? Казвали ли са ти конкретна причина за това заболяване, на какво се дължи? На мен хормоните ми бяха в норма, цветната снимка о.к., а защо задържам фоликули един господ знае. Пиши ми как стоят нещата при теб!!!

*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #21 -: Октомври 14, 2005, 11:16:20 am »
Предишния ми лекар ми каза, че ЛУФ-а при мен се дължи на възпаление, което получих миналата година и което стана хронично (аднексит). Препоръча ми лапаро или ин витро и аз естествено реших, че първо ще е лапарото.
Но за всеки случай потърсих и второ мнение, за да разбера наистина ли е толкова безнадежно положението при нас, че само ин витро е решението, дори и след лапароскопия :roll:  :( .
Новият лекар не отрече, че може да се наложи лапаро - евентуално по-нататък, но първо иска той да проследи как се развиват фоликулите. В събота съм на преглед и ще видя какво ще каже.
Поне ми вдъхна малко надежда, че ще опитаме и други варианти преди да пристъпим към тежката артилерия.
 :wink:  :?
И при мен хормоните са наред, но имам една запушена тръба.
Ще ви държа в течение за резултата от прегледа.
А аз ти пожелавам да не ти се налага да се тормозиш повече с тези въпроси :bfp:  :D
Намерихме нашето синче.
*

kiara

• 1449
« Отговор #22 -: Октомври 14, 2005, 13:31:50 pm »
Пети-Пати, стискам ти палци за утре всичко да е както трябва!!! И дано всички да се похвалим по-скоро с хубави новини :D  :D  :D

*

kiara

• 1449
« Отговор #23 -: Октомври 17, 2005, 12:52:50 pm »
Момичета бихте ли ми погледнали отново графиката, как ви изглежда, добра ли е? Искам да попитам нещо, може да е коментирано или пък да звучи тъпо, но аз все пак ще попитам :D :ако да речем има бременност в началото знам, че базалната темп. се запазва висока, но дали важи това и за телесната темп. :?:  :?:  :?:

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #24 -: Октомври 17, 2005, 13:22:51 pm »
Цитат на: kiara
Момичета бихте ли ми погледнали отново графиката, как ви изглежда, добра ли е? Искам да попитам нещо, може да е коментирано или пък да звучи тъпо, но аз все пак ще попитам :D :ако да речем има бременност в началото знам, че базалната темп. се запазва висока, но дали важи това и за телесната темп. :?:  :?:  :?:

Според мен графиката ти не е добра.Извинявай!
При бременност телес. темп-ра може да се повишава.Ако си с норм.телес.темп-ра(36,6-36,7) тогава тя би била 36,9-37,2 нещо такова (дължи се на нивото на прогестерона,което се увеличава).Това обаче е индивидуално.Може изибщо да не се вдигне.
Моята телес.темп-ра ВИНАГИ се вдига във втората фаза на МЦ.1-2 дена преди да ми дойде пада.
За графиката ти: как е нивото на хормоните?

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

kiara

• 1449
« Отговор #25 -: Октомври 17, 2005, 13:29:26 pm »
Защо според теб не е добра? Хормоните са ми о.к.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #26 -: Октомври 17, 2005, 13:39:08 pm »
Киара термометъра ти вярно ли отчита?
Имаш две по-ниски температури ????Може би е от термометъра.
След това темп-та се задържа  около 36,7...Или няма Овулация или има недостиг на жълтото тяло.
А бе първо си виж термометъра.Ако не измерва точно може темп-та да е 37,1 а той да отчита едва 36,8 ( при живачните е така).

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

kiara

• 1449
« Отговор #27 -: Октомври 17, 2005, 13:44:25 pm »
Не е ли по-важно да има двуфазност, а при мен има такава. Защо трябва да надвишава 37 градуса? Двете по-ниски темп. си ги обяснявам с това, че тогава бях болна и затова приех за по-вероятна втората. Не знам дали има значение за стойностите това, че си меря темп. орално, но мисля, че именно заради това са по-ниски.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #28 -: Октомври 17, 2005, 13:59:26 pm »
Kiara, графиката ти не е двуфазна.Показва, че има нещо не както трябва.Не искам да те засегна,зная че е гадно, но съм искрена(мисля че това е по важно,вместо да те заблуждавам)Това е моето мнение за графиката ти...а сега прочетох (за което се извинявам..дадох мнение без да прочета какво си писала) че имаш ЛУФ синдром.Може фоликула да не се е спукал..но пак немога да знам.Разбрах ,че за първи месец мериш темп-ра.Затова още по трудно е да се коментира- немога да разбера каква е темп-та ти през първата фаза.
Коментирах това което виждам.
Моя съвет-мери ан-но.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

kiara

• 1449
« Отговор #29 -: Октомври 17, 2005, 14:15:34 pm »
Благодаря ти за мнението Денис!!! Желая ти и на теб много късмет!!!

*
« Отговор #30 -: Октомври 17, 2005, 14:23:59 pm »
Не трябва да надвишава 37.0 градуса.Важното е да има добре изразена дфуфазност, а при теб има. И щом има логично обяснение за по-вис. темоератури преди овулацията, според мен, всичко си е наред с графиката.

*

kiara

• 1449
« Отговор #31 -: Октомври 17, 2005, 15:07:49 pm »
Благодаря ти, Габи32! Стискам палци и при теб всичко да се подреди :D  :D  :D

*

kiara

• 1449
« Отговор #32 -: Октомври 20, 2005, 09:54:58 am »
Здравейте, искам да ми погледнете графиката и да попитам днешната темп. като е ниска, означава ли това, че ще ми дойде и да спирам вече с надеждите за този месец?  :(  Мисля, че съм чела някъде започне ли да спада темп. това значи, че скоро ще има менструация, не съм сигурна, а и много ми се иска да не е така!!! Извинявам се, че ви засипвам с толкова  :?:, но за първи път ползвам овул. календар и въобще си меря темп. за първи път, та затова много неща не са ми ясни на практика!!!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #33 -: Октомври 20, 2005, 10:01:41 am »
По принцип спада ли температурата - ще ти дойде
Съжалявам..
*

kiara

• 1449
« Отговор #34 -: Октомври 20, 2005, 10:13:47 am »
Мерси, Лали!!!