0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Уж всичко е наред, а бебе няма
« -: Октомври 15, 2005, 18:29:02 pm »
Здравейте мацки!Вече 2г опити за бебе и никакъв резултат.Всички изследвания уж са добри-снимка на тръби ,спермограма,хормони.Имам СПКЯ но лекаря ми каза че това не е чак такъв проблем.Уплашена съм защото според него двойките които имат неизяснен стерилитет са индикация за ин витро,а аз все се надявах да не се стига дотам.Правихме 6 м стимулация с клостилбегит и прегнил защото овулация не винаги имаше..после почивах 3 м. и си правих тест за овулация и тогава тестът беше+ но бебе отново нямаше.....Сега пак ще правим стимулация със същите лекарства и евентуално вътрематочна инсеминация...През цялото време се старая да бъда силна и си казвам че всичко ще е наред,но вече почвам да губя надежда....Исках  да споделя с вас и евентуално да ми кажете ако някоя си е правила и други изследвания...
Благодаря ви че има! :cry:
*
« Отговор #1 -: Октомври 15, 2005, 18:31:05 pm »
Кое по-точно е наред? Какво сте изследвали?
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #2 -: Октомври 16, 2005, 09:40:32 am »
Кви са тия стимулации от по 6 месеца, бе?
Според мен доктора е следвало да изясни защо не всеки цикъл е бил овулаторен.

Цитирам Джам от неин постинг :

"Не се препоръчва приемането на Клостилбегит повече от 5-6 пъти в живота. Последствията от злоупотребата с този препарат могат да бъдат достатъчно плачевни и има заплаха от ранно изтощаване на яйчниците на жената (или "ранен климакс"). При подобна диагноза, по-нататъшното лечение на безплодието със собствени яйцеклетки на жената е под въпрос, а в някои случаи – е направо невъзможно. Тогава често пъти единственият изход е инвитро с донорска яйцеклетка."
« Отговор #3 -: Октомври 16, 2005, 15:35:59 pm »
Е добре де нали лекар ми ги назначава тези лекарства, как е възможно той да не знае колко пъти трябва да се използват?!!!!!!
Няколко пъти ми минава през главата да се консултирам и с друг. Но доколкото съм чувала мнения Коларов  е добър специалист....Сега се нашашках тотално...
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #4 -: Октомври 16, 2005, 16:16:25 pm »
добър е, ама и той е човек... кат му се накачулят много маймуни на главата и почва да сдава багажа... плюс това не е спец по всичко.
я иди потърси в сайта историята на miroslava - има я в топ 30.
в нейния случай той се беше доверил на спермограма с отличен резултат, правена в Майчин дом. след 2 години опити и напъни при Коларов, направили нова спермограма в клиниката на Щерев и истината лъснала - резултатите съвсем не били отлични. минусът на Коларов в случая е бил, че се е доверил на тая първа спермограма, въпреки, че всички специалисти по въпроса знаят колко са достоверни там...

та вашата къде я правихте?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #5 -: Октомври 16, 2005, 16:43:32 pm »
ха познай! В майчин дом и то 2 пъти, втория път беше като правихме пенетрационния тест и пак беше отлична, даже го искат за донор. А теста не беше май много добър, но според лекаря не бил обезпокоителен. Мерси много за отговора сега ще прочета. :lol:
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #6 -: Октомври 16, 2005, 18:00:13 pm »
Спермограма в МД - забрави. Там всички са отличници май.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #7 -: Октомври 16, 2005, 18:02:58 pm »
Я и аз в общия хор - спермограма пак.
Какво от СПКЯ имаш, че не разбрах?
И вие очевидно не сте с неизяснен стерилитет, така че поне в това отношение не бива да се безпокоиш.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #8 -: Октомври 17, 2005, 10:13:35 am »
Цитат на: jam
добър е, ама и той е човек... кат му се накачулят много маймуни на главата и почва да сдава багажа... плюс това не е спец по всичко.
я иди потърси в сайта историята на miroslava - има я в топ 30.
в нейния случай той се беше доверил на спермограма с отличен резултат, правена в Майчин дом. след 2 години опити и напъни при Коларов, направили нова спермограма в клиниката на Щерев и истината лъснала - резултатите съвсем не били отлични. минусът на Коларов в случая е бил, че се е доверил на тая първа спермограма, въпреки, че всички специалисти по въпроса знаят колко са достоверни там...

та вашата къде я правихте?

Не знам за Мирослава, но това е едно към едно и нашата история, само дето не отне 2 години, а имахме щастието по-бързо да попаднем там, където направиха свестна спермограма и се установи проблемът.
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #9 -: Октомври 17, 2005, 19:21:31 pm »
Добре, какво ще кажете да отидем в клиниката н ад-р Щерев за нови изследвания? Да имаме поне от две лаборатории резултати и да ги съпоставим. А да пробвам ли и вътрематочна инсеминация. Достатъчно ли сме чакали ако спермограмата и на второто място е положителна.
« Отговор #10 -: Октомври 18, 2005, 11:25:58 am »
Направете повторна спермограма. Тя става за 2 часа, ако е обикновена (правят разширена за три дни и 140 лева). Бързо ще имате резултатите и ще мислите.
Моят мъж имаше отлична сп-ма от Майчин дом, а после при Щерев положението се оказа доста зле. След положени усилия нещата се подобриха.

Успех! :D
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #11 -: Октомври 18, 2005, 19:35:58 pm »
Благодаря на всички ви за отговорите!Целувки брийзче!Реших да отида в петък в клиниката на Щерев и да се консултирам за всичко..и да си направа нова програма за действие.Стискайте палци! :roll:
« Отговор #12 -: Октомври 19, 2005, 14:53:57 pm »
Лина, стискам палци :D  Аз ще ходя тези дни при Щерев, ако ми се падне в петък също да ходя, ще ти пиша - аз ходя обикновено след работа, ако и ти по това време - може да се уговорим да се видим :D
Благодаря ти, Бени!

*

BI

спермограма в майчин дом???
« Отговор #13 -: Октомври 20, 2005, 12:02:26 pm »
Здравейте момичета!

Направо се отчаях като чета всичко по-долу!
Моят мъж също си прави спермограма в Майчин дом - във ВАРНА.
Всичко, което говорите за същия майчин дом ли е - на д-р Яков?
Или е такъв дом в София?

Спермограмата беше много добра и никак няма да ми е приятно да го карам пак да си прави това изследване - нали ги знаете мъжете...
« Отговор #14 -: Октомври 20, 2005, 12:03:37 pm »
Тукашната дискусия е за Майчин дом София. За Варна нямам информация дали са им точни спермограмите, други момичета сигурно ще кажат.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*

BI

Благодаря
« Отговор #15 -: Октомври 20, 2005, 12:05:24 pm »
Благодаря ти, все пак това е малко утешително:-)