0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

имам въпрос (миома и бременност - бел.мод.)
« -: Декември 03, 2007, 18:03:39 pm »
Момичета бременна съм в петия месец .Днес бях на преглед и лекарят ми откри миомен възел по предната стена ,така е написл в диагнозата.каза че няма опасно но ще  го следим по-често.Моля ви кажете ми нещо повече ,чакам това бебе девет  години и много се притеснявам.
« Последна редакция: Декември 06, 2007, 11:32:07 am от Мели »
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
Re: имам въпрос
« Отговор #1 -: Декември 03, 2007, 18:12:37 pm »
Мила ани4ка, за съжаление не мога да ти помогна, но  мисля 4е моми4ета от форума, който имат съЩият проблем Ще се вклу4ат.
Желая ти успех и не се страхувай, довери се на лекаря си :crossfingers: :bighug:

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #2 -: Декември 03, 2007, 21:19:40 pm »
Ани, спокойно. Доколкото ми е известно важно е миомния възел да не нараства драстично по време на бременост за да не притиска плода. Има много жени износили и родили дори с по няколко миомни възела.
Стискам палци всичко да е наред.
*
« Отговор #3 -: Декември 03, 2007, 21:53:58 pm »
Аз имам миомен възел. За моя радост не нарастна много и не беше пречка за протичането на бременността. Даже не съм имала никакви проблеми, с изключение на първите три месеца, но ге не бяха причинени от възела, а от втори сак, който не се задържа.
*
« Отговор #4 -: Декември 04, 2007, 09:18:17 am »
След като родих дъщеря си бях в една стая с момиче, на което по време на секциото бяха открили, че има множество миомни възли. Въпреки тях, тя си роди едно прекрасно момиченце. Видях я в неделя, изглеждаше прекрасно. Единствения проблем беше, че се роди много малка, но това едва ли има връзка с миомните възли.

*
« Отговор #5 -: Декември 04, 2007, 17:24:50 pm »
И на мен ми откриха миомен възел в 4 - 5 месец и мен ме следиха отблизо и за цялата бременност възела стана около 5-6 сантиметра и не попречи на бебето. Родих със секцио с идеята да го махнат ако е възможно, но след като са извадили бебето така и не окрили миомата, явно като са ми били инжекцията за свиване на матката и тя се е свила. Така че спокойно и щом лекаря ти е казал че не е пречка значи е така. Успех ти желая до края!

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #6 -: Декември 04, 2007, 18:18:05 pm »
Аз също имам позната, която роди нормално сина си жив и здрав и беше с миомен възел. Ще те следят повече и няма да има грижи :wink:. Успех  :D.