0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
болки при овулация
« -: Октомври 06, 2005, 22:55:24 pm »
Въпросът ми е по-скоро към лекарите, но и ако някой друг е имал същите оплаквания. Интересно ми е, възможно ли е да ме боли, когато съм в овулация? Болката е като пред цикъл, ниско долу - в областта на яйчниците и кръста, със същото чувство за слабост. Случва се вече втори месец, приблизително по едно и също време на периода, приблизително по времето, в което би трябвало да е овулацията. Нормално ли е или имам основания за притеснение?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
болки при овулация
« Отговор #1 -: Октомври 06, 2005, 22:55:59 pm »
Нормално е.
болки при овулация
« Отговор #2 -: Октомври 07, 2005, 09:24:08 am »
Аз лично също в 90% от случаите си усещам овулацията с лека, а понякога и с по-силна болка, но не е като при мензис, а като болка в яйчника и е или в ляво или в дясно. Продължава 1-2 дни.
Преди време питах гинеколога си и той ми каза че си усещам овулацията, а температурната графика този месец до колкото разбирам го потвърждава. Така че споко не е страшно, дори е по-добре - така знаеш със сигурност кога ти е овулацията  :wink:
болки при овулация
« Отговор #3 -: Октомври 07, 2005, 11:38:30 am »
И аз като Веселушка, по-скоро в яйчниците.

Да прибавя и аз един въпрос: ако ме болят яйчниците по гореописания начин между 14 часа и 21 часа вечерта, може ли да се каже, че ову е била към 21 часа, а не примерно в 14 часа? Как мислите, след като се спука фоликула продължава ли да боли, или боли само докато се спука? :?:
Благодаря ти, Бени!

*
болки при овулация
« Отговор #4 -: Октомври 07, 2005, 12:00:22 pm »
Моята лекарка на един от прегледите обясни, че фоликула е изтекъл зад матката и задържаната течност предизвиква болка. Изписа ми нещо - не помня как се казваше лекарството. В опътването му прочетох, че се изписва при възпаления.
*
болки при овулация
« Отговор #5 -: Октомври 07, 2005, 21:08:48 pm »
Цялата работа е, че болката съвсем не е лека, а доста силна, наподобява тази като преди цикъл. Т.е. налага се да пия болкоуспокоителни. Освен това е в цялата област долу, не конкретно в яйчниците.
Следващият път като ходя на лекар ще разпитам. Както и да е, радвам се поне, че не съм единствена  :) и благодаря на всички за отговорите.
Хубави почивни дни.
*
болки при овулация
« Отговор #6 -: Октомври 07, 2005, 21:34:37 pm »
Zu, при мен е същата работа всеки месец. Болките са все едно ще ми цъфне всеки момент, като главно повече ме боли яйчникът който овулира. Като тази екстра не започва в денят на самото ову а един - два дни преди това, но не са постоянни
Хайде успех
*
болки при овулация
« Отговор #7 -: Октомври 24, 2005, 14:04:00 pm »
И аз от няколко месеца усещам същите болки. Едно придърпване този месец особено на левия яйчник. А от изчетеното до тук ЦС мисля, че много точно отговаря на "изискванията". Това което ме притеснява, че е 6-7 дни след края на последния ми цикъл . В същност как се брой? - от даата на първия ден на последния Ц. или от датата на последния ден на Ц. Сори за невежеството, но тепърва се сблъсквам с тези неща ...  :oops:  :oops:  :oops:

болки при овулация
« Отговор #8 -: Октомври 24, 2005, 15:38:53 pm »
За начало на цикъла се брои първия ден на менструацията (първия ден с кръвотечение, а не само със зацапване, ако имаш такива преди същинския М).

Успех! :D
Благодаря ти, Бени!

*
болки при овулация
« Отговор #9 -: Октомври 24, 2005, 15:59:58 pm »
FreshBreeze мерси. Значи при мен обикновено си почва М. Чат пат първия ден ми е слабо. Мисълта ми беше, за предполагаема овулация от кога да почна да броя ? Защотто от 2-3 дни имам пълни признаци (според описаните тук за ову), но тези признаци се появиха 6-7 дни след края на М. (а като край пак ли се брой обилното течение, понеже на мен последните 3-4 дни само ми цапа), та мислех дали е възможно толкова рано след М. да имам ову.
Ох май стана много объркано, за което се извинявам и не ме бийте много :oops:

*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
болки при овулация
« Отговор #10 -: Октомври 24, 2005, 17:30:55 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Как мислите, след като се спука фоликула продължава ли да боли, или боли само докато се спука? :?:

При мен болката продължи още около 24 часа след овулацията. Доктора ми обясни, че течността от фоликула трябва да се резорбира в организма и това причинява болката.
Намерихме нашето синче.