0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Пречат ли полипите на забременяването?
« -: Септември 13, 2005, 18:57:06 pm »
Здравейте,

Днес при цветна снимка на тръбите ми откриха образование в матката близо до входа на пропускащата тръба(другата се оказа напълно непропусклива), най-вероятно полип. Ще стане съвсем ясно какво е при хистероскопията следващия месец. Междувременно искам да Ви попитам: Възможно ли е да полипа да пречи на забременяването?

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #1 -: Септември 13, 2005, 19:07:12 pm »
Да, възможно е.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Eli__

« Отговор #2 -: Септември 13, 2005, 19:42:56 pm »
Мен също живо ме интересува този въпрос.Може и да се повторя,но единственото нещо,което са ми открили при изследванията ми във връзка с незабременяването е полип в матката.Тогава доктора ми каза,че се е консултирал с колегите си от "ин-витрото" и те са му казали,че това е една от възможните причини да не се получава бременност.Имало случай на забременяване след отстраняване на полипа.Това много ме обнадежди,но за съжаление,след кюртажа и отстраняването на полипа ми, преди 5 месеца все още резултат няма... :cry: Някой ако е чувал други случаи да пише...
« Отговор #3 -: Септември 14, 2005, 09:40:27 am »
Габи, и аз мисля, че може да има връзка - дано като го отстранят с хистероскопията скоро последва и забременяването :D
Благодаря ти, Бени!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #4 -: Септември 14, 2005, 13:54:21 pm »
Една приятелка имаше полип, оперираха го и забременя. Но пък тя нямаше други проблеми.
*
« Отговор #5 -: Януари 26, 2006, 16:53:21 pm »
Първо да започна с пред история на 1 година от опитите за забременяване имах извън маточна бременност още 1 година след операцията започнахме да си правим изследвания ри снимка на тръбите ми откриха полип на шиката на матката докторката само го издърпа и ме увери че повече няма да се появи сегавече почти 2 година след стимулации с клостил молитви нищо стигнахме до инвитро на пърия преглед преди дефелирина се оказа че полипа си е намясто др, от София категорично отсече кюртаж да направи кюртаж на 30 ноември и на25 януари теста ми за бременност е положителен е вярно че още незнам къде е бременноста така че смятам че полипите пречат на забременяването
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #6 -: Януари 26, 2006, 19:05:04 pm »
една позната е с полип. доколкото знам все още няма честито. много ми е странно лечението и обаче. нейния лекар просто и бие прегнил около ову и чакат да видят какво ще стане. е нищо не става. и аз си мислех че трябва някаква по-така интервенция, но с нея не говоря по въпроса за да не и подпалвам чивиите (тя има огромно доверие на лекаря си). подхвърлих и само че второ мнение не вреди но не мисля че ме е чула.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #7 -: Януари 26, 2006, 19:25:21 pm »
Здравей Габи
Аз съм с полип на матката и според моя док задължително трябва да се махне, защото той пречи на инплантирането при евентуална бременост.Аз също се подготвям за хистероскопия.
*
« Отговор #8 -: Януари 26, 2006, 20:05:08 pm »
Момичета, вдигнали сте малко стара тема, но полипа действително пречи на имплантирането. Във форума освен мен има още няколко момичета, при които се оказва, че единствения проблем е полипа, но при мен напр. го видяха чак при цветната снимка, а аз през ппоследните две  години съм била десетки пъти на гинеколог.

Лили, аз твоята приятелка сериозно бих я посъветвала да чуе мнението на още един лекар.

*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #9 -: Януари 26, 2006, 20:21:47 pm »
тя е във възторг от него, защото той го бил видял (полипа) пък никой преди това не го виждал. не ще и да чуе дума на въпреки или на съмнение за него. обърнах и внимание че доста от  пациентките си лекува по един и същи начин независимо от проблема. напр мене, нея и някои от момичетата които засякох в кабинета му. така или иначе всеки си носи последствията от невежеството/ избора сам. нищо повече не мога да направя там. според нея на мене разочарованието ми от него идва защото съм ходила с направление, обаче тя като е платено...и всичко е много различно.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #10 -: Януари 26, 2006, 20:44:41 pm »
Лили, наистина всеки сам носи отговорност за действията си.

А що се отнася до това плащаш ли само ще ти кажа, че аз две години си плащах, но това не ми помогна особено. Накрая ме оперира лекар, който не ми поиска пари и сега очаквам бебе през август.

:)
« Отговор #11 -: Януари 26, 2006, 21:48:59 pm »
Е, хайде Габи, едно хубаво лъвче, живо и здраво  :D
*
Re: :)
« Отговор #12 -: Януари 27, 2006, 19:04:04 pm »
Цитат на: ironic_
Е, хайде Габи, едно хубаво лъвче, живо и здраво  :D

Благодаря ти, мила, да ти се връща. Може едно водолейче като мен.

« Отговор #13 -: Януари 28, 2006, 15:43:59 pm »
Цитат на: gabi32
но при мен напр. го видяха чак при цветната снимка, а аз през ппоследните две  години съм била десетки пъти на гинеколог.

И при мен се получи много трудно диагностициране - 3-4 години от кабинет в кабинет, повечето лекари бяха абсолютно категорични, че няма полип. И от време на време възникне по някое съмнение, "ами вижда се нещо, ама не е полип според нас ..."
Благодаря ти, Бени!