0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Ранен климактериум???
« -: Октомври 02, 2007, 11:52:26 am »
Хайде да си признавам, че вече ще умра от притеснение...

От началото на годината при мен настъпиха много странни промени в цикъла. Два месеца, вместо нормалното кръвотечение  имах само кафеникава течност. Освен това паузата между два цикъла доста се скъси - вместо обичайните 29, 30 дни, изведнъж започна да ми идва на 25 26 дни.
Аз естествено си веднага си самопоставих диагноза - ранен климактериум и си изкарах акъла. Направих си хормонали изследвания на тироидните хормони -
Показател        Мерна ед.      Резултат           Реф.граници
FT3                   pmol/l                 2.86               2.8-7.10

FT4                    pmol/l               11.93             12.0-22.0

TSH                   µIU/ml                4.26               0.27 - 4.2

СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ
TAT /A-TG/                                 14.11               0 - 115.0
MAT /A-TPO/                                6.40                 0 - 34.0       

Както се вижда съм била на долната граница на референциите и лееееко завишено ТСХ.

После зарзах всичко, защото се появи Никола. Самоназначих си противозачатъчни, след което първият месец докато ги пих имах 20 дни кафяво зацапване... след 4 месечно пиене на Логест, цикълът ми се понормализира, ама днес ми дойде на 22 ден и на мен ми иде да се гръмна...

С триста мъки и кандърми от страна на Лили и Фреш си записах час при Владимиров та да видим... Ама чак до ноември как ще устискам незнам - според вас възможно ли е да влизам в климактеиум.... Не се ебавам - сериозно съм се притеснила
В очакване ....
*
Re: Ранен климактериум???
« Отговор #1 -: Октомври 02, 2007, 13:01:31 pm »
Фусинко, според мен подобни изводи не можеш да правиш, още повече на база Тиреоидни хормони.
Аз с противозачатъчните съм имала доста екшъни и нищо не ме учудва. Последно кървих в продължение на повече от 30 дни (около 2000 г.).
Зарежи тези гадости за месец-два, пусни си после едни хормони на 3 ден, проследи ову и чак тогава мисли за изводи.
Пък и Николата е достатъчен стрес фактор, който да доведе до разни хормонални промени.
Да се успокоиш сигурно ще ти е трудно, но поне се опитай да разсъждаваш трезво.
И направи междувременно една консултация с д-р Катя Тодорова (Лили няма начин да не ти е казала) за високото ТСХ.
Ще чакам добрите новини. :D :bighug:
ПП И следващия път не си трай от януари до октомври. :wink:

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Crystal

« Отговор #2 -: Октомври 02, 2007, 13:20:27 pm »
Аз мисля, че няма да е лошо да се консултираш и с ендокринолог. TSH ти е над горната граница, а FT4 е под долната, което говори за понижена функция на щитовидната жлеза, а това може да е причина за липса на овулация и съответно промени в цикъла. Не се притеснявай излишно, ако това е проблема лечение има.
*
« Отговор #3 -: Октомври 02, 2007, 14:17:48 pm »
Ух, Мире, хормоналната драма започна месец преди Николата, та затова не я отдавам на вълненията. За мотането си права  :oops:, ама толкова бях щастлива че не ходя по дофтори, че се правих на ударена с голяяямо удоволствие - ама сега няма начин, щото наистина се притесних.

Кристал и на мен на това ми мирише... ще я видим тая проклетница щитовидната. Благодаря за думите
В очакване ....
« Отговор #4 -: Октомври 02, 2007, 14:38:43 pm »
Само не ме бийте за следния въпрос  :?
Въз основа на тези изследвания възможно ли е да се направи извод за състоянието на яйчниковия резерв? Ако отговорът е да, значи има още доста да чета, май ...
Фуси, в случай че този месец не си пила противозачатъчни, защо не си пуснеш LH и FSH. Поне ще имащ някакъв ориентир, за да си по-спокойна до ноември. Пък и докторът ще има какво да гледа ...
Според мен нямаш никакъв климакс ... :)
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #5 -: Октомври 02, 2007, 14:47:52 pm »
Аз естествено си веднага си самопоставих диагноза - ранен климактериум и си изкарах акъла.

Я да ти го кажа така, а ти ще ме разбереш правилно - Нерде Ямбол, нерде Стамбул.  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #6 -: Октомври 02, 2007, 14:58:58 pm »
Амиии Мели, аз таковата, щото ми се скъси цикъла от 30 на 22 дни  :oops: :oops: :oops:

Ммери, не естествено  :oops:, тези изследвания въобще не са достатъчни, аз просто се самодиагностицирах, щото ми писна да ходя по доктори (Мели е изключение и то не за прегледи  :P). Аз също мисля да си пусна едни хормони преди да отида на преглед, та поне Владимиров да ме бие по-малко
В очакване ....
« Отговор #7 -: Октомври 02, 2007, 15:14:09 pm »
Всичко ще е наред  :D
Не се притеснявай ...
*
« Отговор #8 -: Октомври 02, 2007, 15:14:44 pm »
Фуси, предполагам, че и доктор Владимиров ще ти препоръча да изследваш LH, FSH и Estradiol. Първите два със сигурност се изследват между 3-ти и 5-ти ден от месечния цикъл. Аз бих направила тези изследвания преди да се срещна с доктора, за да не се налага да чакам отново за преглед, но вече с хормоналните изследвания в ръка... И т.к. не искам да се правя на доктор, предполагам, че ако се обадиш в клиниката и обясниш какъв е случаят, ще потвърдят какви изследвания да направиш предварително. Пожелавам ти само хубави неща!
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #9 -: Ноември 16, 2007, 23:38:16 pm »
тит-тит-тит-тит (много нецензурно) :x
аз ли криво ти го казах... ти ли криво ме разбра...
нема да се аба повече - спирам да говоря щото то го нема смисълот и без тва
ама ако искаш мое да ми свирнеш та да ти потиткам лично...ако ти стиска
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #10 -: Ноември 20, 2007, 13:23:30 pm »
Абеееееееееееее, аз мислех, че си у немско  :x
Ако искаш много да знаеш - аз съм герой, щото бях на доктор и той каза, че съм си пушка  :P
Имам само леки забележки относно самодиагностицирането и самолекуването, обаче аз обещах, че повече няма да правя така  :lol:
В очакване ....